Pomagajte drugovi! Laguna, vectra, stilo?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hansf
    CBC Član
    • 01.08.2009
    • 68
    • Ns
    • Stilo MW MJet

Re: Pomagajte drugovi! Laguna, vectra, stilo?

Macvanin@
    Vidi druze, ne zelim nikom da solim pamet pa ni tebi, ali odluka na kraju je ipak samo tvoja.
    Ja kada sam uzimao ovaj zadnji polovan auto imao sam smernice sta mi treba, iscitao sam sve forume na teritoriji bivse Jugoslavije i one na Engleskom i sam sam dosao do zakljucka sta mi je najbolja kupovina. Bio sam protiv polovnog dizela (posto sam tri zadnja auta vozio na plin), takodje ni Fiat nisam smatrao kvalitetnom markom automobila...
    Ja na primer nikada ne bih uzeo bilo kog dizela starijeg od 5god. a da nije od prvog vlasnika sa servisnom istorijom, ne bih uzeo auto sa motorom koji se nije pokazao kroz eksploataciju bar zadnjih 6-7god. Tako mozes videti eventualne tipicne greske na njima koje se ponavljaju itd.. Cinjenica je da je JTD/MJTD izvanredan motor mozda i najbolji dizel motor koji se pojavio u zadnjih 10 god. Izdrzljiv je kao mazga, sto ne znaci da ga ne treba redovno odrzavati. Stilo kao auto je ajd' da kazemo nekog prosecnog kvaliteta u klasi , raniji modeli do 2004 i ispod proseka sto se tice raznoraznih sitnih elektronskih gremlina, ali odrzavanje je vrlo jeftino za jedan moderan CR-diesel...
    Stoga probaj, i ako ti se svidja Stilo 2006god. i uklapa se u budzet- go for it, ako ne ima tu jos dobrih automobila na pr: Focus 1.6tdci, peugeot 1.6 hdi/90ks (proveriti stanje turbina pod obavezno kod ovih motora), Skoda octavia, Renault megane 1.5dci/ 106ks, Hyundai elantra 1.6 benz , vectru i Astru 1,8 benz i 1.9 cdti itd da se ne ponavljam.... Svi oni su u startu skuplji i odrzavanje im je skuplje pa ti vidi....
    Yugo- Das auto....

Comment

• notorni
      CBC Početnik
      • 23.09.2009
      • 7
      • Beograd

Nova Croma 1.9 mjet 8V ti je oko 6000 eur 2005,2006god, samo oci u glavu i obavezan pregled pre kupovine. Sigurnost, komfor, odlican motor, pouzdan, odrzavanje kao Stilo i Vectra tj. neki prosek. Pozdrav

Comment

• Macvanin
        CBC Član
        • 01.04.2011
        • 28
        • Sabac

Evo javljam se posle nekog vremena,da vas pitam za jos jedan auto,rec je o alfi 147 1.9mj 2004god.Posto je izbor pao na stila i na alfu,zanima me koji je auto pouzdaniji,odnosno sve ukupno koji je bolji?

Comment

• Macvanin
          CBC Član
          • 01.04.2011
          • 28
          • Sabac

Zaboravio sam da napomenem da je alfa sa 5-ora vrata.

Comment

• 230
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2007
            • 775
            • Semberija

Između ta dva, ja bih uvek odabrao Alfu jer mi se mnogo više sviđa njen izgled i unutra i vani a i ako se potrudiš možeš je naći sa navigacijom, telefonom, kožnim sedištima, dvozonskom klimom (veruj mi, prava stvar kada voziš nekog osetljivog ). Delova ima kupiti, samo gledaj da u startu nađeš što bolji primerak auta.
            155+75=230
            VIVA LA VITA!!!

Comment

• Macvanin
              CBC Član
              • 01.04.2011
              • 28
              • Sabac

I meni se mnogo vise svidja alfa,ali ne znam kakva je situacija sa prostorom posto ce se u njoj voziti 4 odrasle osobe.Ali sigurno ima vise prostora od mog jugica .

Comment

• Macvanin
                CBC Član
                • 01.04.2011
                • 28
                • Sabac

Da preformulisem pitanje,u kom autu ima vise prostora?

Comment

• 230
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2007
                  • 775
                  • Semberija

Ne znam koliko ćeš lako naći nekoga ko se vozio i u jednom i u drugom autu, a na zadnjem sedištu.
                  Imam jednostavan način da saznaš iz prve ruke: u oglasima nađeš jednu 147-icu i jednog Stila iz svoje okoline, odeš da ih pogledaš, namestiš prednje sedište da ti odgovara za svakodnevnu vožnju, a onda sedneš nazad i vidiš lično kakvo je stanje.
                  155+75=230
                  VIVA LA VITA!!!

Comment

• Macvanin
                    CBC Član
                    • 01.04.2011
                    • 28
                    • Sabac

Sta mislite o ovom stilu?Jel poznat mozda nekome(da li ga je video uzivo).I koji je bolji auto-ovaj stilo ili nas domaci punto?Posto mi je brat od strica kupio punta ubedjuje me da ga i ja kupim?Jel bolji punto od stila,s obzirom na to da je mladji 4 godine?
                    http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... ultyjet/#5

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Domaći punto i onaj izvorni su dvr različite priče. Stavi jedan pored drugog pa uporedi svim čulima...
                      Što se stila sa linka tiče,obrati pažnju na pohabanost sedalnog suvozačkog sedišta,kao i pohabanost bubrega i sedalnog dela vozačkog sedišta pa postavi u relaciju sa malom pređenom kilometražom... Verujem da zbog toga nije ni slikano vozačko mesto.

Comment

• Macvanin
                        CBC Član
                        • 01.04.2011
                        • 28
                        • Sabac

Ma i meni je kilometraza cudna,kao i cena.Sta kazes za ovog?Kaze da je prvi vlasnik sto je veliki plus.
                        http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... multi_jet/
                        I voleo bih da cujem tvoje misljenje za alfu 147.Vidim da je ima po oglasima za 4500-5000e,sa multijet motorom.Jel pouzdanija od stila 2006 godiste,odnosno koji se auto manje kvari i kakva je za odrzavanje?

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Loše su sličice...ovako na mutno izgleda korektno,dobro je godište,ali je model sa siromašnijom opremom (manuelna klima,nema podesivu zadnju klupu...koliko vidim). Fale mu i alu felne,ali u ovoj varijanti ćeš proći jeftinije za nove gume(15 cola),jer mi se čini da su ove ispod pola dubine šare.

Comment

• Macvanin
                            CBC Član
                            • 01.04.2011
                            • 28
                            • Sabac

Izmenio sam post u trenutku kad si mi odgovorio,aj mi reci i tvoje misljenje.

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Ja se u stilu osećam komotnije a i ima više mesta nego u 147-ici. Za sledeću rečenicu rizikujem da me linčuju... Sve je to fijat,što se mehanike tiče (sa varijacijama na temu). Ti dizeli su veoma izdržljivi. Stvar je afiniteta za koji se odlučiti,bitno je da je očuvan primerak sa što manje ulaganja.
                              Pogledaj strane oglase i videćeš da ti motori prelaze jako puno kkm za jako malo godina i onda ih kupuju za nas i obično ne vrate puno sat. Samo za jednu nulu .

Comment

• Macvanin
                                CBC Član
                                • 01.04.2011
                                • 28
                                • Sabac

E to sam zeleo da cujem,znaci vise prostora ima u stilu.Sta ima da te lincuju,kad si u pravu ,sve je to fijat.Jel znas neke auto placeve koji su pouzdani,koji ne lazu mnogo za kilometrazu?

Comment

Working...
                                X