Doslo vreme da kupim kola, razmisljao dugo polovna ili nova i prelomio da cu uzeti nova.
Gledam sledece trenutne ponude:
Iz C segmenta
Ford Focus 1.4 benzin, stari model, sad ga zovu classic, trenutno 10k eura na akciji
Ford Fusion 1.4 benzin, trenutno 10k eura na akciji
Hyundai
-i30 1.4benzin oko 10,6k eura
-i30 1.6crdi dizel oko 12k eura
iz B segmenta
Ford Fiesta 1.25 benzin, novi model trenutno 9k eura na akciji(sa 3 vrata)
Hyundai i20 1.2 ok 9,2k eura
Ako sam promasio segmente slobodno me ispravite
Prvo pitanje:
Svidjaju mi se fordovi, i cena je ok, ali gde god citam po forumima, cim se pomene 1.4 benzin motor uvek ide napomena pre 1.6 nego 1.4, ili zaobidji 1.4.
Nigde nisam shvatio zasto, da li motor nema snage da vuce karoseriju ili se kvari ili nesto trece?
Super bi bilo kad bi mi neko pojasnio ako ima taj auto ili ga je vozio pa da kaze sta je to sto ne valja.
Drugo pitanje:
Da li neko moze da mi otprilike kaze da li je u varijanti godisnje kilometraze od otprilike 15k kilometara isplativo uzeti dizel ili ipak ostati na beznincu jer je razlika 1,4k-2.0k eura?
Probao sam da preracunam ali mi nesto ne ide jer nikako ne znam da li je odrzavanja za dizela veci izdatak nego benzinca i ako je veci koliko je.
Trece pitanje:
da li uzeti B ili C segment? Vozim pomenutu astru i navikao sam na otprilike toliko prostora, ali sto trositi pare ako ne treba.
Hvala na odgovorima,
Milos
Gledam sledece trenutne ponude:
Iz C segmenta
Ford Focus 1.4 benzin, stari model, sad ga zovu classic, trenutno 10k eura na akciji
Ford Fusion 1.4 benzin, trenutno 10k eura na akciji
Hyundai
-i30 1.4benzin oko 10,6k eura
-i30 1.6crdi dizel oko 12k eura
iz B segmenta
Ford Fiesta 1.25 benzin, novi model trenutno 9k eura na akciji(sa 3 vrata)
Hyundai i20 1.2 ok 9,2k eura
Ako sam promasio segmente slobodno me ispravite
Prvo pitanje:
Svidjaju mi se fordovi, i cena je ok, ali gde god citam po forumima, cim se pomene 1.4 benzin motor uvek ide napomena pre 1.6 nego 1.4, ili zaobidji 1.4.
Nigde nisam shvatio zasto, da li motor nema snage da vuce karoseriju ili se kvari ili nesto trece?
Super bi bilo kad bi mi neko pojasnio ako ima taj auto ili ga je vozio pa da kaze sta je to sto ne valja.
Drugo pitanje:
Da li neko moze da mi otprilike kaze da li je u varijanti godisnje kilometraze od otprilike 15k kilometara isplativo uzeti dizel ili ipak ostati na beznincu jer je razlika 1,4k-2.0k eura?
Probao sam da preracunam ali mi nesto ne ide jer nikako ne znam da li je odrzavanja za dizela veci izdatak nego benzinca i ako je veci koliko je.
Trece pitanje:
da li uzeti B ili C segment? Vozim pomenutu astru i navikao sam na otprilike toliko prostora, ali sto trositi pare ako ne treba.
Hvala na odgovorima,
Milos
Comment