Dajem glas za i30 i pro_ceed... Sve isto, osim školjke i nekih sitnica
nije bas sve isto, npr zadnji trap je totalno drugaciji
nemoj da si na kraj srca, naravno da nisu skroz isti, ali su im roditelji isti
Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.
s obzirom da kupuješ novi auto, daću ti jedan savet koji su meni dali davnih dana. Više puta provereno na delu
Novo vozilo NIKAD ne kupuj kod uvoznika i glavnog dilera. Uvek kod ovlašćenih dilera, kod njih ćeš dobiti i EXTRA popust i brdo dodatne opreme. Naravno pod uslovom da tražiš i da se cenjkaš. Znači, kad uđeš u salon, zaboravi na manire i sve ostalo, ponašaj se kao najveći ciganin među ciganima, ali im stavi do znanja da si ozbiljan kupac (da te ne bi izbacili naglavačke). Kao što rekoh, možeš da dobiješ popust do 20% (nekad manje, nekad više i ne pričam o sajamskim popustima). Ako ne spomenu sami, pitaj za poklone. Kad ti nabroji poklone i pita šta hoćeš, naravno reci SVE, pa čak i PATOSNICE To košta oko 50-ak eura ako uspeš da se dogovoriš sve lepo, traži profakturu i da na njoj upiše sve što si tražio. I tu priči nije kraj. Onda sa tom profakturom ideš u sledeći salon i sve tako. Znaćeš kad budeš stigao do kraja Na ovaj način uštedećeš dosta para, dobiti brdo opreme na poklon, ali ćeš platiti izlizanim patikama i malo potrošenog vremena
nema vise focusa 1,4 za 10 soma, sve su prodali, kupi astruH za 10,600 to je sigurica
Focus mi je nekako ispao iz kombinacije, ali ovu ponudu opela tek sam danas video.
Maltene sam se odlucio za i30 ali ova ponuda opela mi je skroz primamljiva s obzirom da sam navikao na ta kola manje-vise(presao sam dosta sa sluzbenim dizelom).
@stevanbg
Veoma mi je zanimljiv post koji si ostavio, to mi uopste nije padalo na pamet ali poslusacu te sigurno , svidja i se kako razmisljas, ustvari kad malo bolje razmislim, kontam da si totalno u pravu.
Novo vozilo NIKAD ne kupuj kod uvoznika i glavnog dilera.Uvek kod ovlašćenih dilera, kod njih ćeš dobiti i EXTRA popust i brdo dodatne opreme.
Samo mi je jedna stvar tu u pitanju, kako da znam ko je glavni a ko ovlasceni diler, evo za opel recimo.
Da li je opelkomnenovic ovlasceni ili glavni diler, na sajtu im nigde to ne pise?
Zovem sutra dilere van BG, koga god sam danas nazvao niko nema vise astra classic III sa 1.4 benzin motorom.
Kazu da je od 01.04. zabranjen uvoz novih vozila koje imaju euro4 standarde(sto je benzinac 1.4), navodno nova vozila moraju imati euro 5(sto su svi ostali).
Prvi put cujem za tako nesto.
@donchichi
Što se tiče generalnih uvoznika, tj. distributera i jeste malo komplikovano i to iz prostog razloga što je npr. za kiju generalni zastupnik iz Slovenije. Što znači da je mrtva trka između onih na zrenjanincu i onih na novosadskom putu (možda ima i treći u beogradu)... kod opela je neka treća priča, znam da su se menjali ti generalni uvoznici, zastupnici ili šta već... u svakom slučaju ko nema u vugla mora da googla znam za hyundai da ćeš bolju ponudu dobiti u Echomu nego u hyundai auto na novom beogardu, škodu da ne spominjem... nikako u čačak i tako dalje... malo sam ispao iz cele te priče, ali mi je drago ako sam uspeo da vam uštedim koji evrić ili makar da dobijete bolju opremu ili neki skupi poklončić/e
A to za euro 4 moram da priznam da nisam čuo... proveri na forumu ili po novinama...
p.s. možda nije loša fora da se ispazari auto proizveden prošle godine. jes da je u startu stariji godinu dana, ali si u startu jeftinije i prošao
pozz
@donchichi
Što se tiče generalnih uvoznika, tj. distributera i jeste malo komplikovano i to iz prostog razloga što je npr. za kiju generalni zastupnik iz Slovenije. Što znači da je mrtva trka između onih na zrenjanincu i onih na novosadskom putu (možda ima i treći u beogradu)...
Kia kod galenike i sa zrenjaninca je ista firma tako da između njih nema mrtve trke. Delimično si u pravu za kupovinu kod dilera ali ne znači da je to pravilo, tj. da je u većini slučajeva isplativije kupiti od njih.
Za sada je i30 glavni kandidat. Kanim se da odem na testnu voznju ali nikako da uklopim sa vremenom.
Imam jedno jos pitanje, posto hocu da testiram i dizel i benzin varijantu, razlika je 1,6k eura, a to je sta je isplativije kupiti u smislu nekog dugorocnijeg koriscenja automobila(preko 5 godina).
Jasno mi je da sto vise predjem kilometara to je dizel isplativiji, ali posle duzeg perioda koriscenja, pitam se da li je dizel kvalitetniji i dugovecniji u odnosu na benzinca,
znaci manje se kvari i duze traje uopste ili je benzinac tu rame uz rame sa njim i nema neke drasticne razlike?
ma dođe ti manje više isto... ako ne i skuplje voziti dizela... koliko se sećam, prošle godine su Mirko Alvirko i kompanjerosi radili test što se tiče isplativosti jednih i drugih i pravili razna poređenja. a kako ćeš doći do njihove arhive, nemam pojma. kontaktiraj njih ili izdavače ili idu u narodnu biblioteku
ako si iz beograda, koliko ja znam, ima 2 dilera hyundaia. generalni hyundai auto na novom beogradu i ehom na zvezdari. idi prvo kod jednih, pa kod drugih sa tom ponudom. ako treba šetaj se od jednih do drugih u njihovom slučaju konkretno, imao sam mnogo bolju ponudu u ehomu, dok ovi na novom nisu hteli ni da čuju za neke dodatne poklone i popuste... šta da ti kažem, osim da bi trebalo da probaš... nemaš šta da izgubiš... javi šta si uradio
Comment