Koji za 3500 eura???? UPOMOC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Re: Koji za 3500 eura???? UPOMOC

Obojica ste kontradiktorni. Citroen je X puta bio revolucionaran u svom dizajnu. A i po adacovim testovima, vecina japanaca jeste u top 10, ali kada se uzme vise faktora, zadovoljstvo vozaca, komfor itd itd, slika postoje drugacija(isto po adacu). A to je mozda i najbitnije...

Ponosni vlasnik japanca....

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

ajde malo smirite se, poceli ste sa onim ciji je veci, a tema je nesto sasvim drugo
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• [darkside]
        CBC Veteran
        • 19.03.2009
        • 107
        • Beograd

"Možeš li nam svoje tvrdnje potkrepiti činjenicama,ličnim iskustvom,servisnom statistikom,člancima iz sat-a ili sl.?"
        Naravno da mogu šefe .
        Uzmete lepo časopis Auto Bild, koji je totalno i isključivo naklonjen Nemačkim vozilima, sadašnji broj 7 od 17. Juna i otvorite na strani br. 45. Tamo je Honda Accord karavan, bukvalno rastavljena u delove nakon vožnje od 100,000 Km. Zvaničan stav AutoBild-a - opšte oduševljenje kolima! Od kvarova je imao (doslovce citat):

1. na 7006km - upozorenje na nizak nivo rashladne tečnosti, dosuto 0,25mil
        2. na 62,435km - na trećem redovnom servisu zamenjene prednje pločice
        3. na 78,004km - na četvrtom redovnom servisu je zamenjena sijalica u prednjem desnom faru

Ako je ovo rekao AUTO BILD, ja sigurno nemam šta više da dodam.

E sada, što se tiče Francuza: recimo Renault Laguna II , samo na ovom forumu evo je piše se 243-ća strana!! Eto toliko ako neko hoće činjenice. Naravno, "kolko ljudi - tolko ćudi" ali statistički gledano, Japanska vozila su u zadnjih X godina u samom vrhu po pouzdanosti i kvalitetu u svim zemljama, na svim kontinentima. Dakle, ako neko hoće da kupuje polovna kola za relativno mali i ograničen budžet, zar nije logično da gleda da kupi ono što se po svim statistikama najbolje pokazalo tokom vremena? Neko će se uvek naći uvređen kad se povede ovakav razgovor, bilo gde ne samo na ovom forumu, ali činjenice su ipak činjenice...
        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Pa to opet ne znaci da su svi "ovi" djubre.
          Ajd' da ne nabrajamo modele Renoa i Fijata i Citroena koji nisu djubre, jer bi' to izazvalo novu diskusiju, ali evo ti iskustva:
          u gradu Kragujevcu ima jedan lik koji ima puno para, svi ste culi za njegovu firmu , ali ga necu reklamirati. On menja kola jako cesto, i svi automobili su visoke klase. Igrom slucaja ga poznajem, i vozao sam razgledao i studirao te automobile, jer mi je to jedinstvena prilika.

Trenutno vozi najbolje od Japanaca, a to je Lexus, to je nesto jako skupo, jako luksuzno, i osim sto ima dizel motor, radi i na struju, i posle Jaguara kojeg je prodao da bi uzeo Lexusa, izgleda smesno, ali zaista smesno u svakom smislu. E sada, mozda je to moje subjektivno misljenje, i posto nisam strucan, ne znaci nista, ali poenta je u necem drugom - treba dobro paziti kada se uporedjuju ovi, ili oni automobili, da se uporedjuju automobili iz iste klase, a ovde se vrlo cesto, u raznim temama, ljudi pokace oko automobila koji su neuporedivi.

Tacnije, tesko da ce Japanci ikada imati top modele automobila, kakvi su evropski, pa je zato ova prica bespredmetna. A sto se tice svakojakih testova, oni su uvek upereni na srednju i nizu klasu automobila, za siroke narodne mase, i glavni pokazatelj je odnos kvalitet - cena, tako da te novinarske tvrdnje nikako nisu dovoljno objektivne, kao ni ove moje, jer ja kada vidim Jaguara, ne pitam koliko trosi, to je apsolutno nebitno.

I sada, kada procitah sve sto sam napisao, videh da si u pravu, jer naslov teme kaze, ono sto kaze, a za te novce, mozda je bolje kupiti japanca (mada, bi' ja sigurno nasao BMW-a za te novce ). Izvinjavam se, ali ovo je sve bio off, samo zbog preteske reci da su ovi djubre, a da bi se pomoglo coveku, treba ovi najstrucniji, da opisu, argumentovano, koji su modeli djubre, a koji nisu...
          Long Live CBC!!!

Comment

• hansf
            CBC Član
            • 01.08.2009
            • 68
            • Ns
            • Stilo MW MJet

Za 3500e nece naci dobrog i ocuvanog Japanca ni u pismu, a verovatno ni neki evropski model
            S toga bolje je uzeti neki model koji je rasprostranjeniji kod nas, da ne bi kuburio kasnije sa servisom i delovima i kasnijom postprodajom. Ovo je moje licno misljenje...
            Pomenuta Mazda 323 je izvanredan auto,ide i bezbolno na plin sto nije slucaj sa kasnijim modelima...Imao je moj burazer , sve pozitivno o njoj, ali taj auto je tada bio 3god. star a sad ne mozes naci mladju od 9-10 god. Bez obzira sto se Japanci "ne kvare" i na njima se menjaju potrosni delovi koji su posle 10god. itekako dotrajali, zavisno naravno od uslova eksploatacije.... E sad ako nadjes neku koju je baba vozila nedeljom u crkvu....
            Yugo- Das auto....

Comment

• stevanbg
              CBC Član
              • 26.10.2009
              • 52
              • Beograd

tolika rasprava, a od Marka ni traga ni glasa Marko? Jesi li odlučio nešto ili čekaš da povećaš budžet?

još nešto... kao što znate, za veliki broj ljudi je bitno kako auto izgleda, a ne samo da li je sa ovog ili onog kontinenta... neko ima omiljenu marku, neko omiljenu boju... 100 ljudi 100 ćudi... po meni je najbolje dati čeveku par ideja, pa nek sam vidi šta i kako. ako se zainteresuje za neki model, na ovom forumu je pisano o većini modela, ukoliko nije, može da pita i to je to.

a da li je bolji japanac, evropljanin ili ko već, totalno je nevažno za ovu temu...
              sve u svemu, želim ti sreću i prilikom traženja i prilikom kupovine
              Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
              Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
              Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
              Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

Working...
              X