karavani - stilo, focus, 156?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • snezanam
    CBC Početnik
    • 02.10.2011
    • 4
    • novi sad

karavani - stilo, focus, 156?

Pozdrav svima! Trebala bi mi mala pomoc u kupovini automobila. Posto dosta putujem zbog posla koim se bavim trebao bi mi automobil karavan, nedajemi se puno para pa sam gledala automobile do 3500€. u pitanju je alfa romeo 156 1.9jtd 2002.gom.restajling ,fiat stilo 1.9 jtd 2002god , ford fokus 1.8 tdci 2002.god. restajling , i interesuje me koi je auto najpouzdaniji i kakvi su za odrzavanje i dal su skupi servisi. Hvala vam mnogo,....
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Odg: pomoc u kupovini auta,.....

Drugar vozi alfu 156 dizel,presao je sa njom 200000 km,motor nije dirao,opasno su izdrzljivi ti motori,koliko sam cuo od njega,da su popravke trapova malo skuplje,naravno sve zavisi i od toga u kakvom je stanju,kako je odrzavana kod prethodnog vlasnika...

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

jtd definitivno

alfa je klasa iznad fijata
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• dadosp
        CBC Početnik
        • 01.10.2011
        • 9
        • Sombor

koji od ta tri je najbolji za odzavanje?

Comment

• snezanam
          CBC Početnik
          • 02.10.2011
          • 4
          • novi sad

Odg: pomoc u kupovini auta

i mene isto interesuje odrzavanje koliko od prilike kostaju servisi za tu alfu? jel puno ako je motor presao 220 000km jel posle te kilometraze mogu da ocekujem neke kvarove,...

Comment

• Cherokee_NS
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2009
            • 802
            • Novi Sad

Kvarove mozes ocekivati i na autu koji je presao 20.000 km, a ne 220.000 Sve je pitanje kako je odrzavan kod prethodnog vlasnika.

Na polovnjaku uvek mozes imati troskova, ipak nisu to nova auta, i da ih ne vozis vreme ce opet uciniti svoje...
            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Integralac
              CBC Član
              • 07.03.2011
              • 41
              • Krusevac
              • Fiat Coupe 16VT

ja sam objektivno subjektivan
              uzmi lanciu lybru karavan jtd i nema glava da te boli
              naravno trazis ocuvanu koliko je to moguce za te pare
              sigpic

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Alfa je nešto više sportski nastrojen automobil, bolje leži na putu ali je nešto manje udoban od Lybre. Ono što se meni ne sviđa kod 156 i Stila je kvalitet enterijera (plastike), ne znam kakva je situacija sa Lybrom. Stilo je više gradski auto i što neko reče Alfa je klasa više. Trapovi su kompleksniji kod Alfe pa su i nešto skuplji za popravku ali ništa posebno. Što se cene servisa tiče nema velike razlike među svim do sada nabrojanim automobilima.

Comment

• snezanam
                  CBC Početnik
                  • 02.10.2011
                  • 4
                  • novi sad

Gledala sam libru i malo mi je ruzana spolja, mnogo mi je lepsa alfa.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Moj predlog ti je da provozaš bar malo svaki od automobila koje razmatraš pa onda da vidiš koji ti više leži. Nakon toga možeš da suziš izbor i da se koncentrišeš na ono što te zanima. Kao što rekoh mehanika je manje više skoro ista kod sva tri auta pa tu nema neke razlike oko održavanja. Za Forda već ne znam, ali koji god auto odlučiš da uzmeš obavezno vozi u neki servis da se pregleda ili bar povedi majstora sa sobom da pogleda auto da nebi bilo posle

Comment

• marija12
                      CBC Veteran
                      • 15.04.2010
                      • 193
                      • Novi Sad
                      • Stilo 1.9JTD

Odg: karavani - stilo, focus, 156?

Ne znam zbog čega ti treba karavan, šta očekuješ do tog karavana? Prostor ili nosivost? Ja dajem bilo kom JTD-u daleko veću prednostu odnosu na TDCI, Alfa i Fiat su u prednosti i sa limarijom i sa cenom delova.
                      Alfa je lepša i udobnija i kvalitetnije urađenih detalja. Međutim daleko je od teretnjaka i taj "veliki" gepek što ima je samo za lagane stavri kad se ide na more nikako za težak tovar. Daleko je osetljivijeg trapa koji na našim putevima strada vrlo lako. I daleko manje bezbedan auto po EURO NCAP-u.
                      Stilo je dosta izdržljiviji po pitanju trapa a i cene delova iz tog dela su 2 puta manje. Ružan je nezgrapan i čudno skojenih sedišta i ne tako udoban kao Alfa ali svakako udobniji od Opela i VW-a iz te klase. Često ima tegoba sa sitnom elektronikom do 2003. što zna da iritira ali je zato i opremljen istom za to godište više od bilo kog modela iz klase. Po bezbednosti u samom vrhu za tu generaciju sa 4 zvezdice. Svakako za održavanje najjeftiniji od svih pomenutih. Pouzdanost motora i svega pod haubom je podjednaka za Alfu i za Fiata.
                      Ford za zaobilaženje.

Comment

• kamango
                        CBC Senator
                        • 31.05.2009
                        • 205
                        • KS-BG

Ford za zaobilazenje?

Oglasise se samo ovi iz fiatovog tabora, ja sam za focusa. U odnosu na stila mogu da kazem da je celokupno gledano bolji auto, za alfu ne znam, nisam je vozio.

Comment

• marija12
                          CBC Veteran
                          • 15.04.2010
                          • 193
                          • Novi Sad
                          • Stilo 1.9JTD

Moj drugar je vozio Forda kog je kupio 4 godine starog, prodao ga je sa 9 godina toliko trulog na nosećim gredama kakav Stilo neće biti ni sa 20 godina. Jednom je radio generalnu i dva puta skidao glavu zbog ovog il onog. Delovi su mu bar duplo skuplji od Fiata. Sve u svemu napatio se sa tim autom i rešio se muka pre skoro dve godine. Sad vozi Alfu 156. Vozio sam i ja forda ali dosta davno i stariji model pa nije vredno pomena. Vezano za Fokus mogu samo da kažem da je lepši auto, bolji nikako.

Comment

• macaneli
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2008
                            • 327
                            • sremska mitrovica - Genova
                            • S-max

Ford tddi ti je najjaftiniji za odrzavanje u klasi i nema plivajuci zamajac + naj izdrzljiviji trap.Sto da ne uzme forda?Ja sam imao focusa 1.8tdci i nikakvih problema nisam imao,samo redovno odrzavanje na 10000km koje me je izlazilo oko 70-80e sa rukama.Za godinu ipo dana sam napravio oko 60000km bez problema.Sto kaze kolega par postova iznad idi i probaj svaki od ova tri,pa sama odluci,ovako svako vuce prema svom taboru...
                            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• kamango
                              CBC Senator
                              • 31.05.2009
                              • 205
                              • KS-BG

Originally posted by marija12 View Post
                              Moj drugar je vozio Forda kog je kupio 4 godine starog, prodao ga je sa 9 godina toliko trulog na nosećim gredama kakav Stilo neće biti ni sa 20 godina. Jednom je radio generalnu i dva puta skidao glavu zbog ovog il onog. Delovi su mu bar duplo skuplji od Fiata. Sve u svemu napatio se sa tim autom i rešio se muka pre skoro dve godine. Sad vozi Alfu 156. Vozio sam i ja forda ali dosta davno i stariji model pa nije vredno pomena. Vezano za Fokus mogu samo da kažem da je lepši auto, bolji nikako.
                              Pojedinacan primer uopste nije releventan. I ja svasta nacuo o stilo, ali glupo da navodim kada to nije generalna slika stanja. Cinjenica oba imaju odlicne motore(neka je i fiatov nesto bolji, ali oba ce uz adekvatno odrzavanje preci mnogo vise nego sto neko planira da ih vozi), fiat jeste mozda udobniji ali na focusu je bolji trap, menjac precizniji na fordu. Svakodnevne stvari da ne napominjem, sedista na stilu bez ikakve ergonomije, kvalitet enterijera u stilu na nivou neke mnogo nize klase...

Comment

Working...
                              X