karavani - stilo, focus, 156?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Odg: karavani - stilo, focus, 156?

Nikako stilo i 156 nisu ista klasa. PRvi se pojavio 2001god a drugi 1997. Otud razlike i u sigurnosnim sistemima a i u velicini. Stilo i danas predstavlja veliki auto u svojoj klasi. Velicina i oprema nisu reper za klasu.

Comment

• rza
      CBC Član
      • 20.01.2009
      • 60
      • bgd-nyc
      • alfa romeo 156 2.0ts

naravno da nisu iako je fiat savim dobar auto, ja sam posle fiata seo u alfu to je jednostavno druga dimenzija. ali ne zelim da se raspravljam.

Comment

• marija12
        CBC Veteran
        • 15.04.2010
        • 193
        • Novi Sad
        • Stilo 1.9JTD

Ne raspravljam se ni ja nego potenciram da pišemo činjenice a ne neke nepotvrđene rekala-kazala konstatacije. Već sam napisao da obožavam alfu, stilo mi se ne sviđa kako izgleda na prvom mestu. Ja ne volim taj švaboliki dizajn koji je kod stila toliko izražen da bode oči. Opet to nije bio razlog da ga ne kupim. Nisam naleteo na alfu da valja i kupio sam stila. Naravno u igru je u mom slučaju dolazio jedino sa troje vrata koji je znatno širi i niži od verzije sw i sa 5v a opet sa tim velikim međuosovinskim rastojanjem. I sve to navedeno doprinosi da se na drumu fenomenalno ponaša, lepo se vozi... Stvarno sam prezadovoljan.
        Opet moj dobar prijatelj u potrazi za librom 1.9jtd nema sreće i kupuje alfu 156 isto jtd. Tako da ja skoro svake nedelje imam priliku da vozim tu alfu i osetim to što vi potencirate. To stoji, sedišta su daleko lepše skrojena, položaj za volanom je daleko bolji, niži, sam osećaj je drugačiji. Taj tvrdi ali diektni volan daje utisak kao da si u nekom sportaku, lagano namotavanje on već reaguje. Jedino je malo skučena unutra i nema pregrada za sitnice, nemaš gde ni dve stvari da spustiš. Vešanje je fenomenalno, odlično, sve ekstra ali nije sportsko. Sportsko znači tvrdo ali alfa nije tvrda, daleko od toga ona je udobna kao limuzina... Sve u svemu uživanje u vožnji kod alfe je daleko veće ko to voli nego kod stila. Ali daleko od toga da je alfa za klasu više šta god poredili kod ta dva modela sem subjektivnog osećaja. Ja bi je lično kupio i vozio bez obzira na sve nedostatke upravo zbog tog zadovoljstva koje pruža u vožnji i prelepog izgleda. Ali nije to kvalitetniji ni bezbedniji ni opremljeniji auto od stila. Sve je to fiat sa svim svojim vrlinam i manama, stvar je ukusa šta ko rađe preferira

Comment

• rza
          CBC Član
          • 20.01.2009
          • 60
          • bgd-nyc
          • alfa romeo 156 2.0ts

pa upravo si i odgovorio na vecinu pitanja zasto se ne porede. stilo je malo mladji pa zato ima visu ocenu na crash testovima. jednostavno su vozila za razlicite ciljne grupe. sto se tice vesanja i udobnosti tu gresis alfa se pravila u razlicitim paketima sp1 sp2 sp3 zavisi koji si vozio. lezanje je za neki auto koji je izasao iz fabrike veoma sportsko. po mom misljenju stilo je jednostavno odlicna kupovina za auto koji ce biti prevozno sredstvo. 156 ca je ipak vise orjentisana ka korisnicima koji vole ostriju voznju u krivinama.

Comment

• marija12
            CBC Veteran
            • 15.04.2010
            • 193
            • Novi Sad
            • Stilo 1.9JTD

Originally posted by rza View Post
            stilo je malo mladji pa zato ima visu ocenu na crash testovima. jednostavno su vozila za razlicite ciljne grupe.
            Ima dosta mlađih auta sa mnogo manjim ocenama na crash testu, to nema neke veze sa godištem. Alfa je ima revizije 2003. pa ništa nisu uradili na bezbednosti. Jednostavno ima staru jako nebezbednu karoseriju i tu nema opravdanja. Sve je gotovo isto kao kod mare, bravo/brave, modela iz devedesetih.
            Originally posted by rza View Post
            po mom misljenju stilo je jednostavno odlicna kupovina za auto koji ce biti prevozno sredstvo. 156 ca je ipak vise orjentisana ka korisnicima koji vole ostriju voznju u krivinama.
            Prva je tačno, drugo važi za građane austrije, nemačke, švajcarske... U srbiji oštro će biti samo po novčaniku.

Comment

• kamango
              CBC Senator
              • 31.05.2009
              • 205
              • KS-BG

^Pa zar nisi sada sam sebi odgovrio?

Comment

Working...
              X