A3, 320D, G-IV TDI ili nesto drugo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

A3, 320D, G-IV TDI ili nesto drugo?

Doslo je vreme da se menja auto, posto sam ja svojeglav dosta, imao sam u planu jedan auto, nije vazno sta je u pitanju, uglavnom ne bih mogao da zivim sa njim (trenutno) iz vise razloga . Za sada neizvodljivo.. Tako da tu pricu ostavljam za neko bolje vreme..
    Da ne drvim previse evo sta mi treba.
    Auto koji bih koristio licno ja, i mozda ponekad (vrlo retko) brat..
    Znaci nije mi toliko bitno da li je kupe ili limuzina, bitno da fino izgleda...
    Dnevno prelazim oko 40-50 kilometara..
    Ili dizel ili da opet kupim benzinca pa da ugradim plin, ne dolazi u obzir voznja na benzin..
    Posto vec 3 godine vozim auto od 125 ks, sve ispod toga bi mi bilo slabo, tako da je to neka okvirna snaga... Znaci neke solidne performanse..
    Naravno odrzavanje da ne bude dranje.. Plata mi nije bas direktorska. Sadasnji auto me nije kostao dinara bukvalno, samo sedi i vozi...

Evo sta je meni na umu trenutno.
    Audi A3 1.8 T + TNG
    BMW 320 D. ili 318 + TNG,
    VW GOLF IV TDI 115 - 130 ks (6 brzina)
    Ovo su godista od 2000 pa na gore..
    Znaci to je otprilike to. Neki fond je ajde da kazem oko 5500 i da mi ostane za servis. Ako neko ima neki drugi predlog, iskustvo sa nekim od ovih auta ili nesto sto bi moglo da mi koristi neka napise. Prvenstveno me zanima da li ( i zasto) da odustanem od BMW-a u startu, jer ih ima dosta iz uvoza, prilicno ih je lako naci u raznim varijanatama motora. Kao na primer ovaj primerak.

izgleda lepo, ispoliran, servisne knjige nema, verovatno je zgazio vise od 300 k, plasim se da ne naletim na nesto sto ce posle da me kosta djavo i po..
    Last edited by WEST 014; 19.10.2011, 00:11.
  • kupac u najavi
    CBC Član
    • 07.08.2011
    • 58
    • BG

Odg: A3, 320D, G-IV TDI ili nesto drugo?

Taj BMW sa oglasa ima najmanje duplo veću kilometražu od navedene, ako ne i trostruko.

VW Golf TDI je jako redak ispod 350kkm, tako da opet mora da se menja sve, u "idealnom" slučaju zahteva bar 2500 evra ulaganja da bi bio zaista ispravan, a ne samo dovoljan za prolaz na nekom prigradskom, sirotinjskom tehničkom pregledu.

Audi A3 1.8T je najbolja varijanta, ali takvog niko ne prodaje ispravnog, tako da se i tu sigurno krije užička turbina, kvačilo pri kraju, turske pumpe goriva i ulja, kočnice od 20 evra, a upitno je i stanje menjača posle 10 godina punog gasa.

Kako god da okreneš, loše ćeš se provesti, jer niti je 5500 malo para da bi ih smetnuo s uma, niti je dovoljno za objektivno ispravan maloletan automobil nemačke proizvodnje.

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Znam sve, ali opet mislim da moze da se pronadje nesto solidno, manje vise su sve krsevi iz uvoza.. Treba naci neki najmanje izraubovan.. Cini mi se bolje resenje benzinac pa ugraditi gas, mada ne bih bezao ni od dobrog dizela.. Za 1.8 T motore znam da su prilicno izdrzljivi, ja u autu imam 20v motor bez turbine i prezadovoljan sam.

Comment

• kupac u najavi
        CBC Član
        • 07.08.2011
        • 58
        • BG

Tvoje pare su tvoja stvar, ali auto vožen 11 godina po srpskim "putevima" je zreliji za kompletnu restauraciju nego za bilo kakvu vožnju.
        Bacićeš 5000 u vetar, još 1000 na gume, servise, gomilu nosača, ležajeva, semeringa, creva i čuda i opet nećeš moći sutra da ga prodaš za 4000 + nijednog trenutka neće biti pouzdana mašina, nećeš smeti dalje od pijace da se uputiš, češće ćeš otvarati haubu nego vrata.

p.s. Pod uslovom da je sve navedeno u prethodnom postu u stanju da izgura još 40-50kkm, inače ćeš lakše nego što misliš stići do 9000e.
        Last edited by kupac u najavi; 20.10.2011, 01:09.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

BMW dizel za tu cifru zaboravi pogotovo ove sto su dosli iz holandije i italije. 318 N42 ili 320 M52 + plin moze da bude dobra kombinacija ali otvori cetvore oci ili vodi nekog sa sobom ko zna sta da gleda jer je motor najmanja stavka. boljka im je rashladni sistem tako da ako i nadjes nekog odma istresi 400e za hladnjak i creva i nemas onda nikakvu brigu. alu trapovi takodje mogu biti problem ali i za to postoji dobra alternativa i eventualno instalacija na modelima do 2001god moze dapravi problem. E46 se kupuje 2004-5, poslednje serije ali za njih treba izbrojati bar 10k.

A3 i G4 su jedan te isti auto pitanje je samo sta ti se svidja vise i da li si spreman da platis nesto vise za A3. G4 se pokazao kao dobar auto koji se ne kvari a i odrzavanje nije skupo. Ja bi pre gledao G4 1.8T ili mozda cak i pasata/A4 1.8T . S tim sto za tu cifru mozes da nadjes golfa 2002-3, passat 2001-2002, A4 2000-2001.

Ono sto je bitno kod ova tri sa 1.8T motorom je to da nevezano za km koju su pregazili, sto se motora tice, nov turbo ima za 250-300e, motori do 2000god nemaju probelema sa koksanjem ulja a motori posle 2000 imaju pogotovo ako je primenjivan produzen servsni interval. Sve i da je tako, jedno temeljno ispiranje motora sa skidanjem i kartera resava potencijalne probleme. kisevi, roleri i spaner nisu skupi. mcpherson vesanje, kvalitetan enterijer...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• WEST 014
            CBC Senator XXL
            • 17.08.2010
            • 862
            • Valjevo
            • Audi A4

Medju ove automobile bih dodao i Bubu, 1.8 T, 2.0. ili TDI, auto mi se bas svidja (enterijer i ne bas) tako da isto ulazi u pricu... Ovih dana sam gledao jednu ali covek trazi nenormalnu cifru, a i ima obican plin u 2.0 motoru pa mi je to nekako bezveze.

Comment

• Paranoid
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2009
              • 622
              • Beograd
              • Fiat 131 1300

Nije prakticna.
              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Sto se tice cega? Pojasni malo. Ako mislis na zadnju klupu, meni nikakav problem, auto uglavnom vozim sam.. Auto je lep na oko, neke felnice i diskretan spojler pozadi i ima da bude kao bombona. :-)

P.S. Zverko hvala na postu, informisan si dosta, nema sta...

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Prevideo sam da vozis sam, mislio sam na gepek. Pa sta dobijas tom migracijom to su sve skoro pa isti automobili a i vw se nije nesto proslavio sa dizajnom...promeni malo tabor slobodno. Ako bas hoces ja bi uzeo od tih golfa zrelije mi izgleda sa nekim lepim felnicama a imas i onaj sa troje vrata. Ovo sve pod predpostavkom da ne uzimas bmw
                  Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Buba zanimljiva spolja, spartanski odradjena unutra i papreno skupa sto se tice delova karoserije.

Trenutno najvecu ponudu imas E46 320d i Passat B5.5 1.8T. Kao sto rekoh, benjola za te pare moze da ti izadje na nos a i ne mora da znaci samo obrati paznju sta uzimas.

Passata ima par bas bas dobrih primeraka. Zatim G4 a A3 sa tim motorom ima najmanje.Btw, zasto ne uvezes nesto, baci pogleda na avto.net
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• WEST 014
                      CBC Senator XXL
                      • 17.08.2010
                      • 862
                      • Valjevo
                      • Audi A4

BMW otpada, kad bih nasao od vlasnika kojeg poznajem licno uzeo bih, ovo iz uvoza je sve pod velikim znakom pitanja...

Evo danas sam gledao jednog passata, uvoz Holandija.. Ciga jedan ima par automobila, sam ih dovozi i ovde preprodaje...
                      Auto je spolja bez ostecenja, naravno ispolirano sve, gume su dobre, enterijer mi se ne dopada jer je mnogo svetle boje pa bih muku mucio sa odrzavanjem. Tu i tamo volan izlizan, ponegde pecnuta sedista sa cigaretom.. Motor ne vredi gledati, oprano je sve cakum pakum.. Rekao bih da je zgazio 250 000 minimum. Cena za kes 4800..

Comment

• miura
                        CBC Senator
                        • 18.10.2006
                        • 227
                        • Lazarevac

Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• WEST 014
                          CBC Senator XXL
                          • 17.08.2010
                          • 862
                          • Valjevo
                          • Audi A4

Ne znam, ovo mi je ruznjikavo, mada verujem da je solidan auto.. Od Hondi mi se dopada Accord coupe kao sto ima Miki sa foruma, ali meni treba nesto za svaki dan, da moze da se odrzava i sipa gorivo...

Comment

Working...
                          X