Citroen C5, stari ili novi model ? Predložite bilo šta do 12-13k.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kupac u najavi
    CBC Član
    • 07.08.2011
    • 58
    • BG

Citroen C5, stari ili novi model ? Predložite bilo šta do 12-13k.

Imam oko 15 hiljada da odvojim za auto, ali me zanimaju lična iskustva, kvarovi, čuda, završna obrada.

Razmišljam već 7 dana i ne znam koliko je pametno kupiti "novi" iz 2008. za 12-13000e, kada ima "stari" 2006-2007. za 7-8000e da se bira. Kilometraža u 10% ista.

Uzeo bih dizela zbog obrtnog momenta i vožnje bez "urlanja" motora. Hoću tišinu.
    Udobnost mi je jako bitna. Ne zanima me divljanje ni u jednom obliku. Vožnja iznad ograničenja 20% i to je sve.
    Hoću da pri 130-140km/h čujem trenje između kažiprsta i palca

U uži izbor ulazi model 2.0HDI, automatik, idealno exclusive oprema. Nevažno da li je karavan ili sedan.

Lepši mi je na oko novi, unutrašnjost lepša 5 puta, tek karavan "ubija" kako izgleda, ali se nisam vozio, nekoliko puta sam čuo da nije više udoban kao stari, mada mi nije jasno kako kada koristi potpuno isto ogibljenje. Možda zbog većih točkova ?

Prelazio bih oko 20kkm godišnje, 90% po EU.

Što se tiče ostalih,
    BMW 5 je kanta ako nije bar 535d(sedišta kao klupe, oprema kao u Z101 -volan i menjač), skučen je nekako.
    Mercedes E je pristojan spolja, ali unutra je "kineska" plastika na sve strane, oprema takođe boranija pre 320CDI.
    Audi A6 ima mnogo penzionerski zaobljen i tupav oblik - totalno moronski/pandurski, da ga džabe dele ne bih ga uzeo.
    Honda Accord je tvrda i uska, totalna optička varka sa proširenim rubovima i debelim vratima, a ponadao sam se zaista da je prava stvar, preživelo bi se što je 2200ccm i-CTDI.

Citroen mi deluje nekako najskladnije napravljen(najprikladniji za sve prilike, uzraste i poslove).
    Ne vozi ga niko sa IQ jednakim broju cipela(skoro niko), niti ga popravljaju takvi, a opet može sa njim i kauč da se preveze i na pijacu da se ode(ili u pozorište) i lopovima nije interesantan, niti će ga penzosi i narkomani grebati ključevima na parkingu, niti će iko misliti da si bogatiji ili siromašniji pa ti oduzeti ili dati prednost u saobraćaju ili te gledati popreko...

Ne znam više ništa, osim da sam odlepio od listanja oglasa i YouTube snimaka...
  • SHNAPSI
    CBC Član
    • 01.12.2010
    • 65
    • NIS
    • CITROEN XSARA 2.0 HD

Odg: Citroen C5, stari ili novi model ? Predložite bilo šta do 12-13k.

Po listi zelja mozda mogu da predlozim CITROEN C4 PICASSO zadovoljava vise namena a moze se natovariti pored zene dece opreme za more i jedan omanji frizider na struju ako ti grci ne daju uz sobu.Mada vise sam za finije varijante ako teras kauc u selo uzmi nekog rabadziju sa TAM - icem .Raspon cena od 7500-9000 e zavisi od km, i stanja .Motor naravno HDI nista ispod 2.0 ccm sve ostalo nema dusu i pored turbine , potrosnja 4,5 l otvoreno 6l mesovito i grad , naravno odrzavanje ko kod estradnih zvezda sve org. i na vreme ( to je jedina mana )
    P.S kupi jednom jednom CITROEN uvek ces voziti CITROEN , nije droga ali se ne skidas lako sa te marke.
    NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• kupac u najavi
      CBC Član
      • 07.08.2011
      • 58
      • BG

Da li Picasso ima hidrauliku ? Pošto sam se baš naoštrio na to.

Vucaranje stvari je dvadeseta stvar na listi prioriteta, nego je toliko je svestran automobil da nije normalno, a kvalitet svega je u 10% sa dvostruko skupljim modelima.

Za originalne delove imam odlične uslove u nekoliko servisa, tako da to neće biti nikakav problem u Srbiji. Ionako bih odmah po kupovini uložio 1500-2000 da bude totalno utegnut, kao iz fabrike, jer ne volim kada je auto kao razgažena patika.

Ali baš mi mnogo deluje 5000e razlike za godinu dana mlađi noviji model(+2000e da se utegne). Radije ću se opredeliti za stari pa za 2-3 godine uzeti noviiji za 1000-2000 više ili ako izleti neki za ispod cene, nekome da trebaju pare hitno itd.

Hvala.

Comment

• SHNAPSI
        CBC Član
        • 01.12.2010
        • 65
        • NIS
        • CITROEN XSARA 2.0 HD

Da se ne bih ponavljao ima sve lepo objasnjeno na sledecoj adresi CBC sajta , vesanje je PNEUMATSKO .......+ ili - odlucices sam....

Citroen ?e na predstoje?em Salonu automobila Mondial de l'Automobile u Parizu premijerno da predstaviti C4 Picasso, novi kompaktni monovolumen sa sedam sedišta koja su inovativno razmeštena. Ovim porodi?nim automobilom sa novim dizajnerskim karakteristikama i prakti?nim rešenjima, francuski proizvo?a? ?e da zaokruži svoju

Ostalo je individualna odluka a za sve nedoumice oko hidraulicnog vesanja vidi sledecu adresu naravno opet na na ovom sajtu :

Saveti za kupovinu Citroenovih vozila sa hidrauličnim vešanjem Pogledajte, moj BX TurboD iz 89 godine vredi na ovom Jugoslovenskom poremećenom auto-tržištu oko 2500 Evra. E sad, da bi kupili ponos Nemačke auto industrije, Golfa Dizela iz 89 godine u ovako pristojnom stanju u kom se nalazi moj auto, treba vam minimum 1000 Evra

pozzz .....
        Last edited by SHNAPSI; 07.12.2011, 17:21.
        NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• Banjo
          CBC Član
          • 18.10.2009
          • 10
          • Crna Gora

Originally posted by kupac u najavi View Post
          Da li Picasso ima hidrauliku ? Pošto sam se baš naoštrio na to.

Hvala.

Ako ti je hidraulika prioritet onda treba da znaš da C5 novi model ima hidrauliku samo u posebnoj varijanti a da ih je većina sa klasičnim vješanjem.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by kupac u najavi View Post
            Što se tiče ostalih,
            BMW 5 je kanta ako nije bar 535d(sedišta kao klupe, oprema kao u Z101 -volan i menjač), skučen je nekako.
            Mercedes E je pristojan spolja, ali unutra je "kineska" plastika na sve strane, oprema takođe boranija pre 320CDI.
            Audi A6 ima mnogo penzionerski zaobljen i tupav oblik - totalno moronski/pandurski, da ga džabe dele ne bih ga uzeo.
            Honda Accord je tvrda i uska, totalna optička varka sa proširenim rubovima i debelim vratima, a ponadao sam se zaista da je prava stvar, preživelo bi se što je 2200ccm i-CTDI.
            Na ovom forumu stvarno svašta može da se pročita. Nemam pojma za ove druge ali vozio sam u par navrata Mercedes E270 iz 2002. godine i E220 iz 2006. godine (ova poslednji baš pre neki dan od Mladenovca do Beograda i po gradu) i kvalitet materijala u tom autu je vrhunski. Da si rekao da imaju problema sa letvom volana ili sa automatskim menjačem ok, ali da je plastika kineska to je vrhunska glupost. Vozio sam se više puta i u C5 iz 2009. godine, i posle 250000 km, koliko je prešao nakon 2.5 godine enterijer je i dalje vrhunski, auto je izuzetno udoban i ne kvari se, ali daleko od toga da je mnogo bolji od Mercedesa.

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Vozio sam c5 exclusive, novi model. On ima pneumatsko ogibljenje, ali koliko znam samo u tom nivou opreme ga i ima. Auto je odličan, ali je meni bio preudoban. :-) Nekako je penzionerski osećaj, ide odlično ali ti to ne osetiš. Koliko vidim, ti upravo to tražiš, tako da bi sigurno bio zadovoljan. Vozio sam i stari c5, ali novi je neuporedivo bolji.

Što se bmw-a i mercedesa tiče, unutrašnjost zavisi is nivoa opreme, a ne od snage motora, tako da ne mora da bude 535 da bi bio dobro opremljen.

Comment

Working...
              X