Mazda 3 ili Astra H?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Odg: Mazda 3 ili Astra H?

Astra h. Odlican auto za one osobe za koje vazi da je nemac, nemac. Jet da im je fiat ispod gaca ali jbg. Salu na stranu. Katastrofa od auta pa na sve to jos nema ni merac temperature!!!! Inace zvanicno imaju problema sa pregrevanjem motora na oko 200000km (sa manje neces ni naci).

Mazda 3 sto se tice motora fordov dizel je unutra sa primesama pezoa. Mnogo kvalitetniji motor i pouzdaniji.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• nikaragva
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2008
      • 521
      • B. Palanka
      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Prvi put cujem za tu zvanicnu informaciju o pregrevanju motora na oko 200,000km. Ako cemo da budemo bas bas strogi, jedina stvar koja u tom autu zaista valja je motor.
      Evo moj auto je sad na ~195,500km, moracu da obratim paznju na to da ga ne pregrejem ponovo. Doduse prvi put sam pokidao hladnjak, pa ostao bez vode.

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

@nikaragva
        Da je valjao opelov motor nebi koristili fiatov Salu na stranu. Znam sta se uvozi i dovozi i kakvih boljki imaju pojedina kola (nisam specijalista ali znam da umocim) Najcesce se desava da na izlazu iz termostata, ima jako mali izlaz - sisicu na koje je crevo, na koje se navata korozija i jednostavno zatvori cirkulaciju i eto bedaka!!! Pogotovo problem kod 1,7cdti-a. Elem koliko sam cuo od mehanicara u opelovom servisu citirma" ONI KOJI MENJAJU, ALI STVARNO MENJAJU ANTIFRIZ NA 2 GODINE, NECE IMATI TAJ PROBLEM ILI BAREM NEBI TREBALO DA IMAJU, A LJUDI KO LJUDI "MAJSTORE JE NA - 20??? NEDIRAJ""
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• nikaragva
          CBC Senator XXL
          • 03.06.2008
          • 521
          • B. Palanka
          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Meni je zastopao termostat, celo leto sam ga vozio tako, nije bilo dizanja temperature. Sad pred zimu sam stavio drugi, i sve shljaka odlicno. Kad smo ga izvadili nisam primetio nikakvu rdju, samo je bio nepovratno otvoren. Doduse, kod mene je 1.9, ne znam kakvi su termostati na 1.7cdti.
          Zar se ovaj "crveni" g12 ne menja na 4g?
          Dobro, kao vozac astre i kao neko ko je presao nesto malo km sa tom mazdom, preporucujem u svakom slucaju mazdu. Ali kad bih mogao da biram, stavio bi ovaj multijet u mazdu, to bi onda bio pun pogodak, za mene.

Comment

• pantelijaostojic
            CBC Član
            • 13.11.2009
            • 74
            • Beograd

Jel moze neko da mi napise nesto vise o ovom dizel motoru sto ide u mazdu (1.6 od 109ks)? Cena servisa, potrosnja, kako se pokazao, na sta da obratim paznju?

Comment

• pantelijaostojic
              CBC Član
              • 13.11.2009
              • 74
              • Beograd

Jel moguce da niko ne zna nesto vise o ovom motoru? Jel poseduje neko isti u svom autu?

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

klasican hdi

Comment

• strela75
                  CBC Član
                  • 02.07.2008
                  • 64
                  • Krnjaca

Ajd' posto sam se druzio i moji su se druzili sa oplima, da iznesem svoje misljenje (astra g/h - ~400kkm sa 3 astre g i ~80kkm sa h i vektra c - 5kkm za sada):

ako hoces stalno da imas temu za razmisljanje, a da se tice auta, kupi Opl. Ako hoces da te auto sluzi, a da ne razmisljas o njemu (nemas glavobolje vezane za isti) - kupi mazdu. Kad ti kazu jeftini su delovi - to jeste tako, jer delova treba, pa imas mali milion "trafika" sa delovima za Opl, jer se stalno nesto desava sa autom. I kad spucas neku kolicinu para u isti, onda ces i ti pricati, kako je dobar - jeftini su delovi (prvi argument)... Eto, nikad nije dosadno sa njima (Oplima), kao sto je to sa Mazdom (sedi i vozi - bas dosadno i monotono).

Ako kupujes nov auto, onda si sa Oplom miran do max 100kkm.

Srecna kupovina.

Pozdrav.
                  Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Originally posted by pantelijaostojic View Post
                    Jel moze neko da mi napise nesto vise o ovom dizel motoru sto ide u mazdu (1.6 od 109ks)? Cena servisa, potrosnja, kako se pokazao, na sta da obratim paznju?
                    PSA Hdi agregat koji se ugradjuje u Mazdu,Ford i Volvo.Prilicno izdrzljiv.Obrati paznju na plivajuci zamajac,turbinu i FAP filter.

Comment

• pantelijaostojic
                      CBC Član
                      • 13.11.2009
                      • 74
                      • Beograd

Ok hvala na odgovorima

Comment

• strela75
                        CBC Član
                        • 02.07.2008
                        • 64
                        • Krnjaca

Samo da dodam, da ne bude da lupam na pamet - u uzoj porodici imamo i Mazdu, doduse 323 sa nekih 240kkm na satu. Ne zna covek sta je spona, bendiks, zaglavljena brava, zamena diskova, ... jer mu ne treba, pa ga to i ne ineteresuje da zna.

Pozdrav.

Originally posted by strela75 View Post
                        Ajd' posto sam se druzio i moji su se druzili sa oplima, da iznesem svoje misljenje (astra g/h - ~400kkm sa 3 astre g i ~80kkm sa h i vektra c - 5kkm za sada):

ako hoces stalno da imas temu za razmisljanje, a da se tice auta, kupi Opl. Ako hoces da te auto sluzi, a da ne razmisljas o njemu (nemas glavobolje vezane za isti) - kupi mazdu. Kad ti kazu jeftini su delovi - to jeste tako, jer delova treba, pa imas mali milion "trafika" sa delovima za Opl, jer se stalno nesto desava sa autom. I kad spucas neku kolicinu para u isti, onda ces i ti pricati, kako je dobar - jeftini su delovi (prvi argument)... Eto, nikad nije dosadno sa njima (Oplima), kao sto je to sa Mazdom (sedi i vozi - bas dosadno i monotono).

Ako kupujes nov auto, onda si sa Oplom miran do max 100kkm.

Srecna kupovina.

Pozdrav.
                        Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• dragan80bg
                          CBC Početnik
                          • 22.01.2014
                          • 6
                          • beograd
                          • opel korsa

Astra H je bila otkrovenje, njegov ogroman napredak u odnosu na dosadan stil prethodnih modela, uspeh da se oslobodi od bolesti svojih prethodnika, F i G, i ispraviti svoju ne baš laskavu reputaciju.
                          Opel Astra je uvek bila pomalo u senci VW Golfa, uprkos brojnim prednostima i veoma povoljnoj ceni. Kada je, 2004. predstavljena Opel Astra H treća generacija popularnog hečbeka, na tržištu automobil izgledalo je kao da ima ambiciju i snagu da ozbiljno ugrozi hegemoniju Golf. Automobil iz Russelsheimu je veliki napredak za kompaniju i pokazuje moderan dizajn u kombinaciji sa visokim kvalitetom izvođenja, koji je odmah postao njegov jak adut, koji privlači mnoge poštovaoce. U velikoj meri, Opel Astra H postaje zaista automobil koji je sada više pristupačan i tražen na tržištu polovnjaka, privlači moderan izgled i ponuda motora i ponuda različitih karoserija.
                          Na tržištu polovnjaka Opel Astra nastavlja tradiciju čuvenog Kadetta, nedavno je doživeo četvrtu generaciju i na tržištu je počeo da se bori sa svojim kompaktnim konkurenata. Njegova snaga je takođe dobar odnos između cene kupovine i kvalitet izrade i opreme. Korisnici hvale nemački pouzdanost. Iako se propusti dešavaju, ali astra, čak i starije generacije su i dalje u dobroj formi.
                          Opel Astra razumni nemački kompakt ranije povezana sa prosečnim performansama u vožnji i izgledom da privuče kupce za jeftine tekuće troškove. Treća generacija ovog modela je mala revolucija, koja ima dinamičan dizajn i snažnije motore, ali i veće troškove održavanja.
                          Opel Astra H nikada nije uspela da ozbiljno uzdrma na tronu bestseler VW Golf, to ima veze sa njegovim kvalitetima i lošom reputacijom dva prethodnika.

http://mlfree.com/opel-astra-h-2004-2009/

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

verovatno su trojka ili astra do sada vec prodate, ali neka stoji clanak
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                            X