Ekonomican auto

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Ekonomican auto

Upravo, to sam hteo da napišem, ništa starije od 2006.g! Za Clia verujem, da mu je tolika potrošnja. I kćerkin aveo 1.2S toliko troši, a koliki su mu gabariti. Mislim i da je Cliov motor kvalitetniji. Twingo mi se lično ne sviđa, jer možeš upoređivati sa sparkom i maruttijem. Ni megana, ne bih uzimao ispod 2007 sa maksimalno 100 Kkm (garantovanih). Kupljen u Srbiji i redovno servisiran.

Pošto me je urednik preduhitrio, da dodam, u aveo sam pre tri godine ugradio TNG za 700+50 evra za atest. Troši oko 7 lit. gasa + malo benzina, jer već na 30*C prebacuje na gas. Bez greške! Toro boca i čopavac+sprej u gepeku. Radi se o limuzini i ne znam o skraćenoj verziji, kako bi to izgledalo.

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

to ti je možda zimus trošio toliko benzina uz gas,a i ta almera je veci auto , pa je i usteda veca.
      kod ovih manjih 0,5-1.0 L na 100km + lpg.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Od kad sam ugradio plin ide 1,5 do 2l benzina na 100km. Ugradjeno kod Ivana...

Comment

• Paranoid
          CBC Senator XXL
          • 13.01.2009
          • 622
          • Beograd
          • Fiat 131 1300

Zavisi od stila voznje...
          Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Corsa
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2005
            • 450
            • Beograd

Ljudi, trenutak odluke se blizi. Dakle, izbor je 99% posto pao na ove automobile. Tesko da cu gledati dalje.
            1)Clio 2 restajling 2007. 1.5 dci od prvog vlasnika oko 4600e dobra oprema
            2)Clio 3 2006. 1.2 16v prvi vlasnik 5000e, mozda 200 nize skromnija oprema
            3)Twingo 2008. 1.2 16v prvi vlasnik oko 5500e dobra oprema
            4)Clio 3 1.2 16v dobra oprema oko 5800e
            Kilometraze su raspon od 30 do 80 000 km.

Sta uzeti?

Comment

• MS PK
              CBC Član
              • 09.01.2012
              • 89
              • Prokuplje
              • nema

Malo se bolje pogadjaj za taj clio3.Kakvih bre 200e nize na 5soma ionako mu je po meni jaka cena.Spusti mu cenu jos,sto bi se reklo opipaj mu puls, i uzmi trojku. Uvek pri kupovini idi na noviji model,mnogo ces ga lakse prodati kad dodje vreme za to.

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Ja bih uzeo ovaj prvi, 1.5 dci. Dobra cena, dobra oprema, dobar motor i ako je od prvog vlasnika sa proverenom istorijom i kilometražom do 80k km, ne možeš da imaš problema još mnogo km. Što se dalje prodaje tiče, mislim da kod tih manjih automobila dizeli još uvek imaju malu prednost.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Re: Ekonomican auto

ja bih uzeo micru

imamo te renoe na poslu i izuzetno su redovni u odlascima u hit auto
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Nema Micre. Oko mene 2 Klia, rade bez problema dugooo.
                    Meni taj dizel deluje najprimamljivije. Jeftinije je oko 700 evrica, a dizelka je. Nema cimanja sa plinom. Lakse se i proda dizel posle.
                    Twingo mi se najvise svidja, ali mislim da je cena jaka, iako je dynamic oprema.
                    Ici cu sutra ako uspem da vidim. Kod istog lika imam twinga i 2 Clia, pa sta mi Bog da.Ako nista, idem u NS (iako sam rekao da necu) po dizelku.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Re: Ekonomican auto

oko mene ih je 52

sta je, tu je, valjda ces da ubodes nekog manje problematicnog
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2005
                        • 450
                        • Beograd

Gledao sam danas 2 Klija i Twinga, kod istog coveka. 2007. god 1.2 16v. Svima je motor masniji. Da li je to normalno?

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Nije normalno, a da li je problematično, zavisi na kom mestu i kako je do toga došlo. Ako nemaju servisne, po dobrom starom običaju, da se sakriju tragovi, ne bih ih uzimao, ni uz najbolju dijagnostiku.

Comment

• MS PK
                            CBC Član
                            • 09.01.2012
                            • 89
                            • Prokuplje
                            • nema

Kako normalno za tu km.Nikako nije normalno

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

Tako sam i mislio, ali reko ajde da proverim. Motor je skoro ceo prekriven plastikom, ali sa leve strane, blize mesta gde se i sipa ulje se vidi motor i ako se lepo pogleda, ili jos bolje predje maramicom, vide se tragovi ulja...ista prica je bila i sa Mikrom koju sam gledao...Sve automobili kupljeni kod nas i za nase uslove novi. Dakle ne mogu da verujem.Pa ova moja mrcina sa 200 000km je u boljem stanju. Pokusacu da odem do NSa za taj klio2 restajling 2007.god dci. Kune se covek da nema ulja na motoru, posto sam mu lepo opisao prethodna ikustva i rekao mu da me ne cima bzvz ako ima, jer necu uzeti.
                              Ovo mu dodje kao moj blog oko kupovine automobila, ali pomoc je vise nego dobrodosla posto sam daleko od strucnjaka za automobile, pogotovo za one sa kojima nisam imao iskustva...

Comment

• lemara
                                CBC Član
                                • 18.07.2009
                                • 58
                                • Beograd
                                • Astra G 1.6 8v

Da nije motor masan od dosipanja ulja? Manje više većini takvih motora se redovno treba dosipati ulje.
                                Po meni "masan"motor znači da se vidi da negde od dihtunga pušta ulje a ako motori nisu prani pa da izgledaju kao iz fabrike donekle je normalno da ima malo naslaga ulja u smislu to kad obrišeš maramicom to je glupost da motor nije masan u tom smislu. Nije normalno da je motor crn od ulja,crnog kao katran i slično gde se tačno vidi da na nekom od dihtunga pušta ulje ili izbacuje na čep gde se sipa ulje.
                                Imaš recimo automobile gde na dihtung poklopca ventila,bregaste propušta malo ulje. Ja sam to imao na jednom starijem automobilu i tri puta menjali taj dihtung ma nema šanse propusti opet posle nekog vremena. Samo da dodam da je auto prešao 150000 sa tako masnim motorom i idalje se vozi bez ikakvih problema. E sad za ove novije nisam siguran da bi to baš tako trebalo biti. Ja sam imao sikustva da su motori bili mnogo masni od ulja kod automobila koje prodaju firme...
                                Ovo čisto da imaš i drugo viđenje.

Comment

Working...
                                X