Aj pomoc. Sta sve moze da fali ovakvom autu od 1000 evra i koliko to moze da kosta ? Sta ce prvo da odapne
Da li se isplati kupovati auto za ovaj novac? Ako se pretpostavi da nije truo ili je truo toliko da ne mora da se radi godinu dve , koliko moze da bude ulaganja u trap i motor, ako su na prvi pogled ok (lepo radi, ne lupa nista)...
Zamenis oba zupcasta, ulje (Selenia 10-40,ona crvena u pakovanju od 2 kile), filtere, pregledas alternator da se ne cuju lezajevi, i letvu volana da ne curi ulje.Promeni i klinaste kaiseve, i proveri duplu remenicu na radilici da se nije olabavila.I vozi,sledecih 10.000km .
Ja sam ih imao tri, ova 1.4 nije sampion snage ali vozice te.Za pravu uzivanciju nadji 1.7/8v.One 1.7/16v izbegavaj, ako neces da se.zezas sa popravkama.
E da, oslusni iza zadnjeg levog tocka da li zuji pumpa za gorivo.Ako zuji,zameni je (spoljasnja je, usrafljena bas tu sa leve strane)
Čovek napisao da je auto bez ulaganja. Dakle, ništa mu ne fali, a dokle i šta može da crkne, to niko ne zna. Viđao sam jugiće to godište za 600-800 evra, pa napravi poređenje.
Nisam ni mislio da neko prorice bilo sta ...ali za ocekivati je da ce biti nekih ulaganja. Razmisljam lepse mi je da uzmem auto ovog tipa nego punta, kog sad ima i za 1500 evra, jer je u italiji dobar mislim ispod 1000. Jedino sto je pitanje koliko para moze da se izvuce iz npr ove Alfe za 2-3-4 godine, ali cenim da ako je odrzavana da slicne pare uvek mogu da se dobiju. Hvala na odgovorima.
Malo sam gledao, mnogo su lepse ove 33 pre redizajna 1990 unutra bas su bile spartanske, (bas ono vidis da su se lozili kad su ih pravili a ne ko ovo sada) ali su valjda kvalitetnije ove kasnije verzije(bolji lim).
Citao sam neke tekstove auto ima smek to su te alfe sto te mame da ih kupis Bokser nisam vozio nikad navodno treba da se stisnu da bi isli, ali ovde vise gledam da ne trosi enormno bez obzira sto bi ugradjivao gas, jer opet najvise para na to ode, a hocu da vozim svoj auto. Imao sam prilike da na jednoj 146 1.7 bokser stisnem gas, onako u leru jedna noga na asfaltu druga na gasu , hauba je bila otvorena, ja sam se odusevio sa zvukom, ne mogu da opisem Ebem ti kola
Ako sad das 900e za auto,sta te briga koliko ces dobiti za 4 godine? Uzmi auto od 5000e pa ces za godinu dana izgubiti duplo vise nego sto ces platiti tu Alfu.Tako da posle 4 godine i da je bacis ili menjas za gajbu piva,nisi na gubitku.
u mom kraju vazi pravilo duplog radovanja za alfiste....prvo radovanje kad je kupe a drugo ako uspeju da je prodaju....
Ja stavio oglas u 20:30 uveče za moju 164, u 23:55 stigla poruka, sutradan došao čovek da je pogleda i dao kaparu. Za par dana doneo ostatak i odvezao auto. Toliko o tome. Ako je auto iole dobar onda će brzo da ode. Naravno da i cena mora da bude normalna, ne prenaduvana i ne previše niska
Prosto je smesno da nismo napredovali nimalo, da zaboravimo te fraze o alfama. To pljuvanje alfi je pravilo kojeg se drze samo oni kojima je jos uvek golf serije 2 misaona imenica za dobar auto, a rakovica 55 bez kabine vozilo sa kojim su stupili u svet cetvorotockasa.. Alfa- auto kao i svaki drugi, ako kupis krsa nadrljao si, ako kupis dobru sluzice te kao i audi, hyundai ili pezo. Ni bolje ni gore... Nit vozim alfu nit je branim, samo ne znam sto bi ih pljuvao neko ko ih nikad nije vozio, a tih prica rekla kazala na svakom cosku..
Prosto je smesno da nismo napredovali nimalo, da zaboravimo te fraze o alfama. To pljuvanje alfi je pravilo kojeg se drze samo oni kojima je jos uvek golf serije 2 misaona imenica za dobar auto, a rakovica 55 bez kabine vozilo sa kojim su stupili u svet cetvorotockasa.. Alfa- auto kao i svaki drugi, ako kupis krsa nadrljao si, ako kupis dobru sluzice te kao i audi, hyundai ili pezo. Ni bolje ni gore... Nit vozim alfu nit je branim, samo ne znam sto bi ih pljuvao neko ko ih nikad nije vozio, a tih prica rekla kazala na svakom cosku..
Ajd da ti oprostim sto rece da golf dvojka nije najbolji auto na ovaj svet al sto mi ubi rakovicu 5 do 10 ks.
Comment