Dacia Duster 4x4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VW_POLO_1.4
    CBC Veteran
    • 07.11.2005
    • 103
    • Nis

Dacia Duster 4x4

Planiram da kupim Dacijin terenac 4x4.
    U nedoumici sam da li da se odličim za benzin varijantu koja bi iznosila 13350€, TNG varijantu 14300€ ili dizel 15650€.
    Dizel je poprilično skuplji (3300€) u startu od benzinca. TNG je skuplji 950€. Pitanje je kada ću da isplatim investiciju sobzirom kakve su cene TNG-a u odnosu na benzin.
    Kakva su vaša mišljenja ?
  • chaboo
    CBC Veteran
    • 17.06.2012
    • 195
    • Beograd V.Mostanica
    • citroen C5 hdi

Ili nisi dobro izracunao ili nisi dobro napisao cenu jer po ovome sto pise razlika izmedju benz. i dizela iznosi 2300e.Po meni je najbolja varijanta tng.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

isplativost investicije zavisi iskljucivo od predjene kilometraze. Ako prelazis 10 hiljada godisnje, nov auto je cist promasaj.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• VW_POLO_1.4
        CBC Veteran
        • 07.11.2005
        • 103
        • Nis

Pogrešno sam napisao razliku u ceni.
        Prelazim oko 15.000 km godišnje, verovatno bih sa novim autom i više.
        TNG je i meni privlačan, mada moram da preračunam po sadašnjim cenama za koliko ću isplatiti tih 950€

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

za tri godine ces na autu izgubiti minimum 6000 eura u vrednosti auta + kasko i kamate ako je na lizing, kredit a imaces 50 hiljada na satu. Plin ce se do tada isplatiti. I samo plin.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

hm, pitanje je zasto dacija i opet zbog cega 4x4, jer za malo vise od 12 000 imas dosta bolji 4x4 a za gornju cifru imas i prave terence ozbiljnih karakteristika. da li zelis da vozis "dzip" ili je neka druga konkretnija potreba u pitanju?
            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

^^Koji to NOV SUV za te pare moze? Ponavljam NOV. Posto covek hoce NOV.

Duster sa 4x4 je odlicna kupovina za ljude koji zele nov auto a opet imaju potrebu da ponekad prodju po losijem (ne losem) terenu, ili da budu sigurni po zimi.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• VW_POLO_1.4
                CBC Veteran
                • 07.11.2005
                • 103
                • Nis

Zašto Dacija i zašto 4x4? Zato što može da zadovolji sve moje potrebe. Ne vidim poentu uzimanja SUV automobila sa 2x4 pogonom.
                Zašto nov auto? Zato što planiram zdravlje Bože da taj auto vozim u narednih 10 god.

Comment

• danil80
                  CBC Član
                  • 23.04.2009
                  • 51
                  • Beograd

Dacia NIJE auto koji će zadovoljiti tvoje potrebe, iskreno, toliko je loše izrade (pogotovo plastika unutra) da je meni prosto nezamislivo da neko razmišlja o kupovini takvog automobila. Bolje skupi još 2-3.000 € i kupi nešto ovako

a ne Dacia.. daj bre..

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Do pre 2-3 godine sam mislio da je plin jedino dobar za kuvanje a onda...kao da je neko upalio lampu(plinsku) i otvorio mi oči. Sada znam da je plin dobar i za prženje. Ne, ne...ne mislim na kuhinjsko prženje već na pravo automobilsko prženje sa pogonom na gas
                    Prema tome- benzin + plin.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Dacia Duster 4x4

Originally posted by danil80 View Post
                      Dacia NIJE auto koji će zadovoljiti tvoje potrebe, iskreno, toliko je loše izrade (pogotovo plastika unutra) da je meni prosto nezamislivo da neko razmišlja o kupovini takvog automobila. Bolje skupi još 2-3.000 € i kupi nešto ovako

a ne Dacia.. daj bre..
                      Pa lepo, poklonis mu tih 3000 eur vise pa ce kupiti. Kako je lako trositi tudje pare zar ne? Uostalom, ja na tvom cenovniku ne vidim ni jedan 4x4 ispod 20 000 eur, a i to je pitanje.

A to podsmevanje za Duster da bi na drugoj strani hvalio KIA, je po onoj staroj: Smejala se serpa loncu.

Mozes da pricas sta hoces covek pravi racionalni izbor. 4x4 u SUV formi (nov) nema za manje para od Dustera. Ne racunam Ladu Novu koja je fenomenalan terenac ali samo to.

Covek je pitao koji motor. Ja bih rekao TNG.
                      Last edited by Dzoni_mkv; 17.12.2012, 08:15.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Paranoid
                        CBC Senator XXL
                        • 13.01.2009
                        • 622
                        • Beograd
                        • Fiat 131 1300

Imas Imprezu za 15.990.
                        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• VW_POLO_1.4
                          CBC Veteran
                          • 07.11.2005
                          • 103
                          • Nis

Originally posted by danil80 View Post

a ne Dacia.. daj bre..
                          Kako znaš da neće ? Poznaješ mene i moje potrebe ?
                          Imao si Duster ili si ga vozio par hiljada kilometara pa znaš da ne valja ?
                          Priča o lošoj plastici unutra je po meni nepotrebna. Meni ne treba auto da se pokazujem.
                          Ako ovo može,meni ništa više od tog ne treba

Samo da napomenem da meni bager za čišćenje puteva od snega ne treba.
                          Sve od ovoga što se vidi na klipovima meni je potrebno 2/3.
                          Last edited by VW_POLO_1.4; 17.12.2012, 10:09.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

I ja glasam za benzin+TNG .
                            stariji dizelasi su imali jos jednu prednost u odnosu na benzince,da su imali malo elektronike. to jest nisu je imali uopste. pa im nije smetala velika vlaga i upadanje u neku vodu koja delimicno pokvasi motor,pa se benzinac u tom slucaju ugasi zbog kablova,razvodnika itd.. . danasnji dizeli imaju elektronike koliko i benzinac tako da su i tu prednost izagubili. naravno imaju veci obrtni moment.ali kod off roada je vazan pogon pravi 4x4 i naravno klirens.ako nema prianjaja i trenja dzabe konji i momenat.ne pomaze.benzinac je kasnije u vangarantnom roku nesto jeftiniji za popravljanje. a jedini pogon jeftiniji od TNG je CNG,ali malo ima pumpi,a rezervoari preskupi i preglomazni.
                            odlican je Duster,nemam licna iskustva ali sam citao neka iskustva da je sasvim OK.a sto se tice udobnosti ,dizajna itd,tu se jednostavno preteruje. dizajn mu je OK,a udobnost.. pa po meni ne postoji neudoban moderan auto,postoje samo nijanse.a ako su nekom i kicma od putera e onda ne znam sta da radi.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kosooki
                              CBC Član
                              • 03.07.2008
                              • 14
                              • Beograd

I mene je zanimala neka slična tematika, možda ovo pomogne...

bigwin-Descrição: Sem custos, sem compromisso – apenas pura diversão! Experimente agora e veja por que somos tão populares.-bigwin.com

Comment

Working...
                              X