pa galon ti je 3.78541 litara
a milja ti je 1.60934 kilometara
zatim uzmes digitron pa...
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Ako je podatak za Američko tržište što se tiče potrošnje goriva 29 u gradu a 37 na auto putu, a kapacitet rez. 11,4 galona, koliko je to u evropskim merama ??
Ponegde sam nailazio na drugačiji način američkog računanja potrošnje gde oni prikazuju pređenu miljažu sa jednim galonom što je izgleda i ovde slučaj. Dakle, 29, odnosno 37 milja sa galonom. E sad, da li se dobiju isti rezultati koje je dobio čubs, to ne znam a mrzi me da računam.
Ovaj test SX4 vs Kuga nije neko merilo, ne znamo ni kakve gume imaju jedan i drugi, i svakako su od SX4 uze.
A ovaj sto vozi Kugu vidi se da samo cepa po gasu umesto malo da dozira. Pretpostavljam da je SX4 benzinac, ne cujem bas, a Kuga je dizel i lakse proklizi, dok SX4 izvuce do gore bez puno proklizavanja.
sad sam pogledao i pakete opreme,uz XS4 dobijes sve zivo i 6 vazdusnih jastuka,i ESP,i podizace ,grejanje sedista prednjeg,retrovizora.mp3...i tkao dalje. a to sve dobijes u Daciji tek u najskupljem paketu opreme gde izadje skoro 14000evra i to ne sve.
4x4 1,6 benzinac bez LPG,a Suzuki je isto 1,6 i ima 120ks a dacija valjda 104.
klirens kod dacije je veliki 35 cm a i kod suzukija solidan 19 cm .
po meni jedina prednost je gepek i taj klirens,za daciju.ali opet joj je cena preterano blizu KIA dzipu,a i oprema je siromasna.
onako razmisljam naglas,ali ja bi pre uzo SX4.
Duster 4x2 je 205 kako sam i ja video, a video sam da je 4x4 u nekom testu 210. Moguce da postoji neka mala razlika, zbog pogonskog sklopa, ali to je neznatno.
Znam ja da je tezi Tu logike nema naravno. Pomislio sam tih pola cm da je razlika u podvozju, ne znam koja je zapravo najniza tacka, a smao mala promena oblika donese tih 0.5cm. Svakako, 20cm je za respekt i na nivou ozbiljnijih SUV-ova, ne i pravih terenaca.
Uporedjivati kvalitet japanskog brenda i dacije. A i suzuki ima VVT. Jedino taj gepek. A i pa sta ako ima uze gume jel to mana ili prednost za tu vrstu voznje ?
Comment