Benzin (plin) ili dizel?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Sve si u pravu, ali šta kad se voziš po gradu i relacije su ti između 5-10 km, koliko od toga pređeš zimi na benzin a koliko na plin. Za potrošnju po gradu se ne bih složio recimo moja omega (136ks) po gradu će da troši minimum 12-13l plina dok će pasat iste snage trošiti oko 7 litara dizela kad saberes oduzmeš nema neke velike razlike jer ovih 13l x 0,7e= 9.1 euro a sa druge strane 7 x 1.3= 9.1 euro s tim što kod plina imaš još i palenje na benzin tu mora da potroši makar 2-3 eura.
    Ova računica se menja kad se neko vozi isključivo ili makar puno na otvorenom, jer skoro da nema benzina za startovanje, a i benzincima je na otvorenom mnogo manja potrošnja, ali ko kola koristi puno po gradu, mislim da je dizel majka.

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

A i sa dizelom nemaš atestirce i ludu državu koja može da se seti da joj manjka para u budžetu

Šalim se. Ima argumenata za i protiv. Ova tema je neiscrpna. Za sada ko vozi uglavnom van grada, plin je apsolutni šampion. Za mešovitu i gradsku vožnju, dizlo je bolji, pod uslovom da nadješ dizel u iole dobrom stanju, što nije lako. Kada se sve sabere i podvuče, vožnja na plin jeste jeftinija, ali neznatno, ali je vožnja na plin postala veliko drndanje (dodatni majstor, dodatno servisiranje, gubitak dela gepeka čak i sa toro bocom). Srećom po mene, ja sam spreman i mogu da platim tu neznatnu razliku u ceni između benzin-gasa i dizela. Da prelazim preko 50.000km godišnje, verovatno bih vozio na plin.

Comment

Working...
      X