Doslo vreme za menjanje automobila :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

U slučaju da naletiš na dobar 308,pošalji mi br šasije da ti proverim servisnu istoriju.
    Skoro prijatelj gledao neki 308 1,6hdi 2009god. Kaze,dobar ali puno presao,čak 140hkm. Da mi šasiju da vidim i kada sam proverio zadnji servis radjen u Aprilu 2011god na 160 hkm a auto isporučen u Februaru 2009g.Taj auto znači ima oko 300hkm-350hkm.
    U slučaju da uzmeš 308 1.6hdi (isto važi i za Citroen i Focus 1.6tdci) odma mu skini karter,očisti sito i isperi motor.Hoce da im crkne turbina pa i ceo motor iz razloga što na zapadu menjaju ulje na 30hkm pa se malo više zaprlja i hoce da zapuši sito a tada im prvo strada turbina pa onda ljudi srede turbinu i nakon 30hkm dobije po radilici ili bregastoj.
    Ulje 5w30,menjaš na 10hkm i ne razmišljaš.

Comment

• [Miki]
      CBC Član
      • 25.04.2007
      • 60
      • Beograd
      • Trazi se

E super! Saljem sutra jedan broj sasije samo da ih dobijem jer se ne javljaju danas uopste.
      Last edited by [Miki]; 01.10.2013, 18:09.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Originally posted by [Miki] View Post
        Sad sam gledao i Hyundai-e i30 2008 godiste ima ih par kupljenih u Srbiji, redovno servisirani sve tip top za oko 6200. Isto 1.6 Crdi. Sto je za oko 900e jeftinije od Kie.
        Obično KIA ima više opreme pa je zato skuplja (i po mnogima bolje izgleda, mada su slični automobili).
        i30 je prostraniji od konkurencije i jeftiniji. Inače, evropljani imaju druge prednosti (ali to je već rečeno).
        Ako se gađaju "domaći" onda je uvek prednost manja kilometraža (za privatni automobil 5-6 god. 100 do 150k km) a H/K može da bude još u garanciji ili tek izašao iz nje.
        1.6crdi od 90ks je preslab motor za šasiju (ali za štedljivu, porodičnu, vožnju, može da prođe). Prvenstveno biraj one sa 115ks jer je to prava mera, ima čak i rezerve snage, za prosečnog vozača; potrošnja niska i ne mnogo veća od 90ks verzije, u rangu konurencije, možda Renault troši neki dl manje.
        Diskusije su uglavnom u istom smeru (uz male varijacije) pa ne bih unosio nove tonove (to je tu negde).
        Ovim NE navijam ja Korejance nego o njima nije mnogo rečeno. Dalje ne bih "iskustva" su iz druge ruke.
        Za i30 obrati pažnju na menjač!
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• prle
          CBC Senator
          • 04.09.2006
          • 223
          • Beograd - Konjarnik

U firmi imamo dosta I30 sa 1.6 90KS. Ne znam sta je kome malo snage za taj auto, ali za po gradu auto ide i vise nego korektno. Nije namenjen da si stalno na autoputu i da juris previse. Ali sada, posle 3 god, i nekih 80k na satu, na autoputu sa 130 je skroz ok da se vozi. Ima sestu brzinu, restyle model. Potrosnju ne znam tacnu, ali firmasi za to i nisu merodavni.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

ako ti treba nesto sa originalnom kilometrazom javi se na PP
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• [Miki]
              CBC Član
              • 25.04.2007
              • 60
              • Beograd
              • Trazi se

Neko misli da je ovo previse dobro da bi bilo istinito (godiste/kilometraza/cena/nije fiksno) ?

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

Lepa oprema, po meni samo nedostaje touch na sredini konzole, prejeftina za 2010. godište, proveriti da li je mnogo lupana pozadi, čini mi se da su značke 159 i JTDm loše vraćene

Comment

• [Miki]
                  CBC Član
                  • 25.04.2007
                  • 60
                  • Beograd
                  • Trazi se

I treba proveriti da nije sastavljana iz dva dela

Comment

• uros77
                    CBC Član
                    • 14.10.2007
                    • 40
                    • Kragujevac
                    • Škoda fabia 1.2

Originally posted by [Miki] View Post
                    Neko misli da je ovo previse dobro da bi bilo istinito (godiste/kilometraza/cena/nije fiksno) ?

http://www.polovniautomobili.com/ogl...jet_ecxlusive/
                    Gledao sam vise puta ovaj oglas cena je veoma povoljna za stanje i godiste auta. E sad dal ima nekih skrivenih mana ne znam.

Ali znam da moj kolega ima bas ovakvu alfu od 120 konja iste je i boje. Prosecna potrosnja otvoreno - grad 10 litra. On skoro svaki dan ide van Kragujevca 13 km i nazad ima dva semafora u jednom pravcu. Potrosnja ne pada ispod 9.5 litra, (u pitanju je stariji covek auto se vozi lagano). Stalno pricam snjim u vezi toga, on vozi alfe ceo zivot ali potrosnja je velika za dizela to je njegov zakljucak.

Comment

• [Miki]
                      CBC Član
                      • 25.04.2007
                      • 60
                      • Beograd
                      • Trazi se

Drugari proslo malo vise vremena a nisam javio (posao od jutra do sutra). Uzeo sam Ceeda .
                      70k presao, polu koza, ac klima, u garanciji jos 2 godine sa 1.6 CRDI motorom. Prezadovoljan sam i kako ide i potrosnjom i svime really .

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Koliko je koštao, ako nije tajna?

Comment

• [Miki]
                          CBC Član
                          • 25.04.2007
                          • 60
                          • Beograd
                          • Trazi se

7000 tacno.
                          Dobio sam uz njega i 2 seta guma sa 17" felnama i to je jedino sto cu morati da menjam. Zamenio bih za manje ili mozda dokupio celicne + gume za zimu. Ali otom potom. Kad ove zimske unistim.

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Vrlo dobra kupovina. Tako izgleda.
                            Nego, javi se ti za jedno godinu dana jer je sad rano za zaključak, ovo su ipak tek utisci (povoljni).
                            Naročito je važno zbog drugih ("eve ja") koji bi eventualno kupili vozilo koje je još uvek u fabričkoj garanciji (osim Korejanaca može biti i BMW (produžena 6 god.) ili VW sa 4).
                            Naročito jer je dizel.
                            Pozdrav!
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by expendable View Post
                              Nego, javi se ti za jedno godinu dana jer je sad rano za zaključak, ovo su ipak tek utisci (povoljni).
                              ma mozes da pises u u narednih godinu dana
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Pa ... može i dve (toliko je u garanciji) ... dakle, prava mera je olimpijada u Riju (šta je zamenjeno u poslednjih godinu dana, koliko troši u odnosu na (tada) davnu 2013. i slično).
                                Lepa primedba ... možda jedino "malo jači utisci" (posle par meseci ili godinu-dve ... šta priznaju od garancije ako uopšte bude bilo potrebe, nadam se da ne).
                                U svakom slučaju 70.000km je zaista malo a kako je u garantnom roku verovatno je stvarno.
                                U tom smislu može biti dobra kupovina.

Comment

Working...
                                X