Nissan 200SX s13

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acasmc@200sx
    CBC Senator
    • 30.01.2007
    • 282
    • Mladenovac
    • BMW F31 320d

Nissan 200SX s13

video sam da je ova tema vec, u neku ruku, prezvakana. ali aj' da pitam.

cuo sam od raznih ljudi da 200sx, koji se voze kod nas su tesko groblje. ali..., da li ima svrhe uhvatiti se u kostac sa jednim? ne znam da li je neko sa foruma vozio s13, voleo bih da cujem iskustva?
    da li je tacno da delovi bas, BAS, ne mogu da se nadju? posto i sam radim u autodelovima, vidim da osnovnih stvari ima. tipa, zupcasti kais 1500-2000din, spaner-roler od 2500din do 3500din. filteri...., sve to ima i kosta maltene kao za bilo koji drugi auto. e sad mene zanima, ako neko zna, sta je to sto nema? tj., sta se ne moze naci u srbiji?

na autu koji me zanima je uradjena full generalana, stavljeni su kovani klipovi (ne znam da li je to dobro, ili lose, za popravke mislim), nova turbina...., auto je mehanicki dobar i spreman je za stage 2, koji ja ni ne bih radio, jer mi je ~180KS, koliko sad ima sasvim dovoljno. limarija sa druge strane nije bas caša nije ni truo, ali nista sto jedno farbanje ne moze da sredi. uostalom, pre bih farbao auto, nego sto bi mu radio generalnu.
    kazu ljudi na netu "obzirom da je trubo, krace traje motor", nikad o tome nisam razmisljao na taj nacin?? inace se generalno zale da je oko 150.000km umiranje agregata. prvo turbina, a odmah za njom i motor. To mi je nekako neverovatno za japanca, ako se odrzava i vozi kako treba (tipa zamena ulja na 5000km i bez turiranja do blokade u mestu, ili kad je auto hladan). ovaj ima oko 220.000km na satu, pa cenim ako mu je bilo do umiranja, do sad bi 'mreo?

obzirom da nikad do sad nisam vozio turbo benzinca, zanima me na sta da obatim paznju? u stvari, sta ja i mogu zaista da vidim na licu mesta? ok, test drive, motaj levo, motaj desno, pun gas, koci naglo bez drzanja volana, isturiraj u mestu da vidis da li dimi na auspuh, saltanje kroz sve brzine na gore i na dole, vizuelni pregled motora (mastan-suv, tragovi curenja vode, ulja...), malo zavirivanje ispod kola, da se vidi na sta to lici odozdole.
    da li ima jos neka, mala tajna, velikih majstora da se prekontrolise?
    nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Uh, imao sam par musterija koji su pokusali da odrzavaju to vozilo i iskreno ne bih ti preporucio. Taj potrosni materijal generalno ima ali je u celoj prici nebitan jer ce te toliko zezati drugih stvari koje ne mogu da se nabave ili se moras upustiti u ozbiljnu avanturu nabavke delova preko neta ili sa rashodovanih automobila kojih je opet malo. Matoro je to po 20 godina i vise i svasta oko elektrike i elektronike pa do gumeno-plasticnih delova ce te nervirati i stvarati potencialni problem te ces morati svasta improvizovati u domacoj radinosti da bi osposobio te stvari za funkcionisanje.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

SAMO obrati paznju na temperaturu motora. ima manu kad vidi brdo I visoke obrtaje da naglo dize tempraturu, verovatno je zbog toga i radjen motor.

Comment

• WEST 014
        CBC Senator XXL
        • 17.08.2010
        • 862
        • Valjevo
        • Audi A4

Mene su hteli da stave u top, ima tema negde, kad je neko izbacio link oglasa takvog Nissana automatika, gde je pisalo da je menjac odlican a da se lako moze prebaciti na manuelni. Pa ako je odlican zasto da se prebacuje.. Posle se javio i gazda tog auta i ocrnio me... Bilo kako bilo, mnogo mi se dopada taj model, ako nadjes neki da je zaista u top stanju(sto je u Srbiji ravno tome da sretnes dobru vilu) pa i da ulozis malo da ga dovedes do perfekcije samo napred. Po meni ako je auto odlican limarijski, isplati se. Ako je odlican mehanicki, isplati se. Ako moras da ulazes i u limariju i u mehaniku, bezi od toga jer ce ti zivot brzo zagorcati.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Vozio je Alfu, sad vozi Lancia-u, navikao je vec da kampuje kod majstora.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• acasmc@200sx
            CBC Senator
            • 30.01.2007
            • 282
            • Mladenovac
            • BMW F31 320d

kasnim malo sa update!

**** ovaj Vujic? to zato sto je pokisao ko mis taj dan!

bili smo da pogledamo auto. limarijski ima da se radi, farbanje, malo na par mesta da se osmirgla, nije nista sto ne moze da se uradi. malo branik napred da se "prepodesi", jel je ocigledno spao bio na neki nacin. mada se ne vidi iza njega da je lupano. hladnjak je bez nagnjecenja.
            sem limarije, auto je extra! motor radi kao sat i to ga covek nije gasio pola sata i vise, sve je suvo, temperatura motora je ok bila, bar za to vreme. u voznji je utegnut, nema da skripne nista i to na 17" tockovima! padala je kisa, pa nije bilo bas mesta za divljanje, ali auto poteze odlicno, a i ne potezao kad je turbo.

opsti utisak, spolja izgleda kao da ga je neko zaboravio ispod drveta, a kad sednes unutra, kao da je prosle godine izasao iz fabrike. totalna konfuzija?! ne znam da li su svi japanci tako dobro uradjeni unutra? da bukvalno ne pravi nikakav zvuk, maltene kao Mercedes.

setih se lezajeva tockova da se raspitam za cenu, posto pretpostavljam da to moze da bude problem na starijim automobilima, nasao sam samo u nekom Centar N Nissan, mislim da je to ovlasceni servis. ceka se 7 dana, prednji 15.830din, zadnji 21.900 samo oridjinale! na drugom mestu su mi nudili za 4.500 i 12.000din, ali se ceka mesec dana.
            sto po meni opet i nije tako strasno, obzirom da hoces da vozis auto iz 90ih godina, pa jos japanac, pa jos Nissan, pa jos turbo coupe!

Ne znam, nisam ni sam pametan!

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Po tvojoj radosti, verujem da ces ga kupiti ili si ga vec kupio

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Nije i nece, bar ne ovaj primerak pogotovo ne od ovog vlasnika.
                Moji utisci o autu su iskljucivo spolja, mene nije vozio i driftovao pa da zazmurim na ono sto sam video. Napred lupan, vezni lim guzvan, ispravljan i farban, sad vec spada farba. Kosevi prednji pustili malo, probija rdja. Desna strana je udarana zestoko, git je nanet lopata metodom, ispucao lak i git na oba krila. Desna sajtna progledala, mora da se menja. Generalno ima limarijskog posla i komplet farbanje mu treba.
                Mehanicki motor deluje OK, kao pravi japanac, nista cudno se ne cuje dok radi. Klima neispravna, budzeno je da se rucno startuje vent iz kabine itd... Nagnuh se da probam zadnji amortizer al poce da krcka git pa sam odustao.
                Zasto sam sad ocrnio auto...zbog vlasnika!
                U igri je bila menjaza, hteo je manji auto, atmo. Nudjen mu je 7 godina mladji auto, u limarijski dobrom stanju, mehanicki sasvim ok, sa plinom, ne puno slabiji. Prvo sto je nasao zamerku i sam pokvario bilo je da je iscupao rucicu menjaca sa sve koznom navlakom! wtf?! To mu je inace bila vrlo krupna zamerka, trazio je da se to "popravi" ako hoce da se trampe. Plin ga ne zanima, on zna da ce to da pokvari motor i trazi da se demontira iz auta. Probao je auto iskljucivo na benzin i to ustajao, naravno da su dizne zapusene a ni step motor nije bash sjajan. To je takodje trazio da se popravi pre trampe. Gume sve 4 mu se nisu svidele, mora Aca i to da resi pre dogovora
                Nije trazio jos 200€ za gorivo i blowjob pa se pozdravismo i precutasmo da on "samo" ofarba auto a Aca ce sve ovo drugo da resi i mogu da se trampe odmah. Srecom ne nosi papuce u autu inace bi bila prica za majstorsku radionicu.

Comment

• acasmc@200sx
                  CBC Senator
                  • 30.01.2007
                  • 282
                  • Mladenovac
                  • BMW F31 320d

sutra dobija poslednju ponudu! da mu resim, rucicu menjaca sa 20 grama silikona , step motor i izvadio sam woofer i pojacalo, koji njemu ne treba, iz gepeka (a vala ni meni )
                  sto se mene tice, moze i da pocupa plin i HHO instalaciju. dacu mu da proba jos jednom auto, sa BMB Premijum, taze da bude, da mu ne para usi blagi zvuk ventila i to mu je to. oces-neces, ne moras.

ma limarija ce da se uradi, to se najmanje sekiram.

jeste covek triper, ali verovatno mu je zato i auto takav. video si da ima i celu knjizicu, sta je sve menjao i kad. da ne kazem, zaludan pop i goveda krsti....

ajde rajo, da ne kazem Vujicu, nemoj da si hejter. zasta si kupio onu dijagnostiku, ako nema na cemu da se igramo sa boost-om.

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Zaboravio si da nije obd2 a i da jeste scanmaster nema bash mnogo opcija za cackanje, pogotovo ne to sto tebe svrbi.

Comment

• acasmc@200sx
                      CBC Senator
                      • 30.01.2007
                      • 282
                      • Mladenovac
                      • BMW F31 320d

vezacemo neke licne i zice!

Comment

• WEST 014
                        CBC Senator XXL
                        • 17.08.2010
                        • 862
                        • Valjevo
                        • Audi A4

Kako dva para ociju vide skroz razilicito. Jedan realan drugi se zaljubio i ne vidi nista

Comment

• Paranoid
                          CBC Senator XXL
                          • 13.01.2009
                          • 622
                          • Beograd
                          • Fiat 131 1300

Ima drugi polako ... sad jedino ako ces tim da resis neki drugi problem
                          Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• acasmc@200sx
                            CBC Senator
                            • 30.01.2007
                            • 282
                            • Mladenovac
                            • BMW F31 320d

pa resicu problem da na svadbama ne vozim nikoga, jer nema mesta!

Comment

• vojislavbb
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2009
                              • 373
                              • Novi sad
                              • Forester Turbo

jel kupljen auto?
                              SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                              http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

Working...
                              X