Opel Insignia/ Citroen C5 / Ford Mondeo / Skoda Octavia...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

tesko ces tu KIA da prodas posle .

a inace svaka cast,za tekst.onako novinarski bas,ko roman kad covek cita.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• nikaragva
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2008
      • 521
      • B. Palanka
      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Ako valja što bi je prodavao?

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Lepo napisano.
        Može koristiti mnogima (praktično se proteglo od Dačije do Superb-a, dakle tri klase, sa dosta praktičnih detalja).
        Način razmišljanja je o.k. (počneš "srcem", završiš "glavom"). Velika otvorenost prema proizvođačima je ono što celoj priči daje univerzalnost.
        Mnogi su pobornici nekog proizvođača i po svaku će cenu kupiti baš njegov proizvod. Ja sam sličniji ovom načinu razmišljanja.
        Mislim da je manji ali noviji auto bar jednako dobar izborn (ima i prednosti i mana). Kia je min. za tako duga putovanja (to već prevazilazi Dačiju ... mnogostruko) ... jedan prijatelj (i to sa motorom od 115ks, ovo može samo biti bolje) je napravio 2x3000km u godini pa tako dve godine i kaže da je o.k. (naravno, bolji je Superb (i ta klasa) za tako nešto ali uz sve ostalo ... ne može se (i ne treba) zadnji evro za auto).
        Dobra strana su (ipak) niski troškovi održavanja (za one koji mnogo putuju, ispod 30 hiljada km raditi mali servis je "samoubistvo iz zasede") i priznavanje garancije za mnoge stvari koje ne bi prošle ni kod jačih proizvođača.
        Mana je svakako gubitak prilikom prodaje (doduše u sistemu "staro za novo" to ne mora biti baš tako ... manje su razlike).
        Srećno sa novim autom!
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma da se ti nama navozaš, a o prodaji misli kada dođe vreme. Svaka roba nađe svoga kupca.
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 4chan
            CBC Član
            • 19.10.2014
            • 21
            • KG
            • Cee'd SW naftaš

Originally posted by Eon View Post
            Ma da se ti nama navozaš, a o prodaji misli kada dođe vreme. Svaka roba nađe svoga kupca.
            Sve zavisi od narednog perioda. Možda je prodamo za dve godine, možda je ostavimo kao drugi auto,a kupimo nešto za ''vikend'', AMG npr itd. Mogućnosti si različite, a videćemo kako će biti ubuduće. Možda nam ovo bude i vikend i radni auto i auto za narednih 10 godina.

Originally posted by expendable View Post
            Lepo napisano.
            Može koristiti mnogima (praktično se proteglo od Dačije do Superb-a, dakle tri klase, sa dosta praktičnih detalja).
            Način razmišljanja je o.k. (počneš "srcem", završiš "glavom"). Velika otvorenost prema proizvođačima je ono što celoj priči daje univerzalnost.
            Mnogi su pobornici nekog proizvođača i po svaku će cenu kupiti baš njegov proizvod. Ja sam sličniji ovom načinu razmišljanja.
            Mislim da je manji ali noviji auto bar jednako dobar izborn (ima i prednosti i mana). Kia je min. za tako duga putovanja (to već prevazilazi Dačiju ... mnogostruko) ... jedan prijatelj (i to sa motorom od 115ks, ovo može samo biti bolje) je napravio 2x3000km u godini pa tako dve godine i kaže da je o.k. (naravno, bolji je Superb (i ta klasa) za tako nešto ali uz sve ostalo ... ne može se (i ne treba) zadnji evro za auto).
            Dobra strana su (ipak) niski troškovi održavanja (za one koji mnogo putuju, ispod 30 hiljada km raditi mali servis je "samoubistvo iz zasede") i priznavanje garancije za mnoge stvari koje ne bi prošle ni kod jačih proizvođača.
            Mana je svakako gubitak prilikom prodaje (doduše u sistemu "staro za novo" to ne mora biti baš tako ... manje su razlike).
            Srećno sa novim autom!
            Superb ostaje tiha pratnja za sada. Možda će naslediti KIA-u za 2-3 godine, mada smo bacili oko na Octavia RS TDI, blue race boja. Jednu smo gledali, ali lizing nam nije odgovarao. Bio baš dobar popust, ali opet nismo mogli da priuštimo. Velika navigacija, alkantara, blue race, TDI 18x ks, xenoni, sportskog profila sedišta, grejanje sedišta, panorama itd. Ali treba se spustiti dole i čekati pravu priliku. Neću jedem leba i jogurt 2 godine da bih vozio auto koji želim.
            Razumem šta hoćeš da kažeš. Meni je Mercedes ultimat auto, ali kada bih 'razmišljao' srcem, bio bih gladan. KIA je auto koji nisam ni sanjao, niti sam ikada gledao oglase, a sada je posedujemo. Tako da, ne treba generalizovati. Treba probati, pa suditi. Za nas je, za sada, dovoljna KIA. Nekih 15-20000 km godišnje, ne razmišljam da li ću platiti trošak autom. menjača, dizni, turbine, motora, svega. Nek se zapali, briga me. Nek stane na putu bile gde u EU, imamo besplatnu popravku, pomoć na putu itd narednih 7 godina. Mislim da je to fer i posle potpisivanja ugovora sam šef prodaje kaže da bez sumnje, ruku na srce, auto je baš dobar i kvalitetan, iza čega stoji garancija od 7 godina.

Gubitak prilikom prodaje... videćemo kako stoje stvari. Za tu sivu Škoda Octavia iz prethodnog posta su rekli: cena je sada 28 000 eura, za 5 godina nakon lizinga će biti 10 000 eura. Dakle, gubimo 18 000 eura.
            Sa KIA je malo drugačije, ali i dosta manje para dajemo, pa zbog toga i manje gubimo. I da je prodamo za 4 godine, možemo da idemo na kartu još 3 godine fabričke garancije, što mnogim, kao nama, i dalje mnogo znači. Plus, u planu su druge Platin felne i Platin pedale, možda folija ''blue race'' kao kod Škode, tamna stakla, navi+kamera itd. Za sada samo da nas ona posluži pripredstojećim putovanjima, posle ćemo lako.

Obrisao sam sve Android aplikacije za polovne automobile, obrisao sam oglase iz ''Speed dial'' iz Chrome, više ne gledam oglase. Samo opuštajuća vožnja neko vreme.

Originally posted by zoranbg View Post
            tesko ces tu KIA da prodas posle .

a inace svaka cast,za tekst.onako novinarski bas,ko roman kad covek cita.
            Nisam u Srbiji, ovde se vrlo ceni KIA i baš ih dosta ima. Dok nisam počeo da razmišljam o KIA kao automobilu koji uopšte postoji, nisam ni primetio koliko ih ima. Auto je poddugom garancijom, može da se naruči sa mnogo opreme, koja uopšte po broju opreme ne zaostaje za konkurencijom: keyless, lane assist, panorama sa šiberom, navi+kamera, grejanje volana, parking senzori sa automatskim parkiranjem vozila itd.
            Kada smo mi potpisali ugovor, još 3 spremna ugovora tog dana su bila na stolu, a taj naš je jedini polovnjak, dakle 3 nova auta su prodata tog dana.

Originally posted by nikaragva View Post
            Ako valja što bi je prodavao?
            Zbog panorame

Danas sam kupio gume. Gledao sam tri gume:

- Continental (ne znam koja), 80 eura.
            - Mišelin Alpin 5, 80 eura.
            - Nokian WR A3, 64 eura.

Odlučili smo se za Nokian. Otišao sam u radnju gde su popusti za zimske gume 20 posto, što privlači mnoge kupce. Razlika između Mišelin/Konti i Nokiana je 64 eura na ceo set i hteo sam Nokian da uzmem. Međutim, Mišelin daje kupone u vrednosti od 30 eura za gorivo, tako da se razlika smanjuje na 34 eura, a to je mala razlika za birati između Nokian-a i gume iz premijum klase, Mišelin. Tako da sam uzeo Mišelin Alpin R16/205/55/. U klasi najmanja buka, odlične za sneg, a najbolje po mokroj podlozi.

Odneo sam gume KIA salonu da ih montiraju, a Henkok letnje da mi spakuju (videćemo kako, nadam se u kese, a ne pravac gepek).
            Šef salona je shvatio da sam mu doneo na nekim alu felgama, a ne samo gume. Pa mi je ljubazno rekao da montažu guma na ove felge koje su na kolima platim 72 eura, ali neka bude 70 eura.

E tu sam se iznervirao:

- Kako se zoveš ti prika?

Reče neko tursko ime na A.

- Slušaj me sada. Već par dana smo u euforiji zbog auta i venčanja. Dajemo ti dosta para, a ti mi tražiš 70 eura za montažu guma. Sad hoću poklon od KIA za mene i buduću mi suprugu. Da ne razmišljate mnogo, poklon hoću da mi bude montaža guma.

Posle par trenutaka razmišljanja, pristao je.
            Mogu vam reći da sam se iznervirao. Trebalo je na tom autu da budu zimske gume od početka novembra, ne zanima me. Bio sam spreman da odustanem od auta zbog tog ciganisanja, jer konačni ugovor potpisujemo sledeće nedelje.

I tu je takođe bio problem. Rekao je da dodjemo po auto iduće nedelje. Opet sam morao da uskočim i regulišem.

Vinjetu 80 eura da mi plati.
            Zimske patosnice.
            Zamenu filtera i ulja, ne zanima me trenutna kilometraža.
            Kompletan pregled.
            Sve to na papirčetu.

Verenica viče sramota, daj da platimo. Ma ne plaćam ono što ne moram. Čuj ti njega, ''72 eura, ali neka bude 70 eura''.

Slike i više komentara uskoro, obećavam. Samo da posluži vreme, biće jedan fin fotosešn i detaljan opis.

Pozdrav.

p.s Da dodam samo da mi se sviđa kod ovog auta to što, kada se da kontakt, kazaljke motora i km/h obrnu pun krug i vrate se na mesto. Nešto slično Audiju, ali nije ni čudo jer je dizajner Nemac koji je dizajnirao Audi TT, Audi A3, A4 i A6.
            Last edited by 4chan; 18.11.2014, 18:05.

Comment

• 4chan
              CBC Član
              • 19.10.2014
              • 21
              • KG
              • Cee'd SW naftaš

Preuzeta KIA danas, ostatak slika narednih par dana i utisci.

bilder upload

bilder uploaden
              Last edited by 4chan; 20.11.2014, 23:37.

Comment

• 4chan
                CBC Član
                • 19.10.2014
                • 21
                • KG
                • Cee'd SW naftaš

Stelvio Pass:

Put je bio zatvoren, ali s obzirom da smo dosta putovali do njega, nije bilo šanse da se vratim bez malo vožnje.Š
                Šaltanje na volanu i malo uživanja u vožnji.

Comment

Working...
                X