Gradski auto od 2000 do 3000€

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Gradski auto od 2000 do 3000€

Puntiša je na oglasima od pre neki dan, pa polako počinjem da razmišljam o zameni. Dakle potreban mi je pre svega auto za po gradu, žena vozač najčešće...Cenovni raspon od 2000 do 3000€, godište što je moguće mlađi
    Interesuju me isključivo benzinci od 1200 do 1500 ccm, sa plinom ili bez...Naravno da je važno da auto nije kvarljiv, da nije veliki potrošač i da nije skup za održavanje, klasika. Ono što sam ja do sada video a da me interesuje:

- Fiat Punto 2 1.2 8v
    Znam skoro sve o njemu, ali mi je malo dosadan

- Opel Corsa C 1.2
    Ne znam skoro ništa o ovom autu. Interesuje me kakav je motor 1.2, ima li neke karakteristične kvarove, kako radi na TNG i slično.

- Suzuki Ignis 1.3 ili 1.5
    Isto kao za Corsu, ništa ne znam o ovom autu a vrlo mi je interesantan. Malo teže se uklapa u ovaj cenovni rang ali ako je baš dobar auto zašto ne uštedeti još koji evro pa uzeti njega.

- Fiat Grande Punto 1.2 ili 1.4
    Ovaj auto mi je još najinteresantniji od svih navedenih, vidim da može da se pronađe već za 2600-2700€.

Edit:
    - Honda Jazz 1.2 2004. godište?

Sve što znate o određenom autu napišite slobodno bez ustručavanja Ako ima još neki model koji bi mogao da bude interesantan napišite. Odma da kažem da je malo verovatno da bih uzeo neki francuski ili korejski auto
    Last edited by sErGiO; 16.12.2015, 11:16.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Ignisa 1.5 sam dosta vozio, korektan je, na svakih 15ak k se zaprljaju brizgaljke, a 4x4 o kome je rec nema teorije da trosi ispod 10 lit, ali ide i kroz min pola metra snega.

Punto 1.2 8v (Z 10) imam na poslu, nemoguce potrositi preko 8 lit najbahatijom voznjom, lenjivac i redovno nesto od struje u kvaru - racunar menjan na 50k km, sedi se kao u kamionu, max destinacija da se ne poludi je do ns, farba naneta u mikronima sa se ljust, tj prelazi u braon .

Jazz se vozi u porodici i menjaju se samo gorivo i ostale tecnosti, a nekad i plocice, trosi oko 8 u gradu ako se ne vodi racuna o tome, a mana je sto nema pokazivac temeperature motora, vec samo lampion.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Tragajući malo po netu za Ignisa sam pročitao par veoma loših recenzija od bivših vlasnika. Za Jazz sam pročitao da je dosta skup za održavanje...Punto znam kakav je, voze ga skoro svi u mojoj okolini

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Za mene je Grande Punto tu najbolji izbor. I dalje se japanci manje kvare ali i dalje su skuplji za održavanje plus manje servisa za popravku. Sad dali je skuplje jednom godišnje dati više para ili par puta godišnje manje, stvar je izbora...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Jazz nije skup za odrzavanje jer se nista nije pokvarilo od 2008, a tekuce stvari imaju normalne cifre, plocice su oko 3000 din pa uporedi. Naravno, sve je bilo skuplje za vreme trajanja garancije

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da, zaboravio sam na momenat polovno vozilo. Garancija je lepa stvar ali mnogo bre košta...

Zato sam rekao ima nešto što se kvari i jeftino se održava i nešto što se ne kvari ali više košta kad se jednom pokvari. Sad treba naći balans koliko se ono često kvari i košta i koliko se ovo retko kvari i košta..
            Zato je pokrenuta tema...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Corsu 1.2 voze moji matorci, 5 godina kako je kod nas, motor je strvina teska. Preziveo je i poplavu prosle godine, svi sumnjali da je glava ono samo zamenjen neki dihtung koji je vec bio propao (mesa vodu i ulje), a taj dihtung ide u setu za veliki servis. Ima lanac umesto kaisa i set kosta oko 10 000 dinara. Trosi oko 6-7 litara, ne ide lose. Neki delovi mogu biti skupi kao set kvacila recimo. Limarijski su dosta dobre, mana su zabice prednjeg branika i obicno branik pocne da visi ili da spada. Moji hoce da je prodaju da uzmu istu takvu samo mladju i sa 5v, zadovoljni su sa njom.

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Corsa mi je jako simpatican auto pa je zato usla u razmatranje. Koliko je skup set kvacila za 1.2 motor?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Dora View Post
                  . Sad treba naći balans koliko se ono često kvari i košta i koliko se ovo retko kvari i košta..
                  ja cu uvek ici na opciju skuplje, a redje, redje si bez auta, redje trazis delove, redje placas zamenu i naravno, redje si nervozan Mada, sada su cifre delova dosta ujednacene, nema neke drasticne razlike u cenama npr kvacila ili amortizera za japance ili nesto drugo. Za almeru sam plocice platio 2500, set kvacila 6700, a svecicu 200 din, po mom shvatanju to nista nije skupo, jedino su mi za kvacilo rekli da ce da izdrzi oko 70k km.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Idi begaj pa to je jeftinije od Punta.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

i redje se menja

Comment

• Paranoid
                        CBC Senator XXL
                        • 13.01.2009
                        • 622
                        • Beograd
                        • Fiat 131 1300

Sta vise kvari auto, vreme ili kilometraza ?
                        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• cikabosko
                          CBC Veteran
                          • 13.11.2008
                          • 146
                          • Novi Beograd

zavisi gde se vozaš,
                          ako se uglavnom vozaš po srbijanskim palankama, onda definitivno kilometraža satre auto.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

Originally posted by sri98 View Post
                            Jazz nije skup za odrzavanje jer se nista nije pokvarilo od 2008, a tekuce stvari imaju normalne cifre, plocice su oko 3000 din pa uporedi. Naravno, sve je bilo skuplje za vreme trajanja garancije
                            ako je tekuce odrzavan isto kao sto si ti tekuce odrzavao civica ona je jadan onaj koji bude kupio taj auto.
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

kako god sam odrzavao nisam sa njim izvaljivao bandere

Comment

Working...
                              X