Gradski auto od 2000 do 3000€

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Kakva su mišljenja o Nissan Micri starije generacije?

Znam da nije baš u istom rangu sa Jazz-om i GP-om ali je dosta pristupačniji cenovno a za ženu i vožnju po gradu ne treba ništa bolje (bar dok ne skupim dovoljno da kupim nešto značajno mlađe )

Comment

• cikabosko
      CBC Veteran
      • 13.11.2008
      • 146
      • Novi Beograd

Dobar autić, verzija 1.0, 60ks.2000 god., samo par put sam ga vozio.
      Udoban, 100 % pocinkovan, živahan, nije plastikaner, potrošnja 6-8 litara.

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Originally posted by zverko View Post
        ako je tekuce odrzavan isto kao sto si ti tekuce odrzavao civica ona je jadan onaj koji bude kupio taj auto.
        A što tako kažeš, pa ne bi trebalo da ima specijalnog održavanja sem zamene istrošenih delova, povremeno se našteluju ventili i to je to.

Originally posted by sErGiO View Post
        Edit:
        - Honda Jazz 1.2 2004. godište?

Sve što znate o određenom autu napišite slobodno bez ustručavanja Ako ima još neki model koji bi mogao da bude interesantan napišite. Odma da kažem da je malo verovatno da bih uzeo neki francuski ili korejski auto
        Modeli pre restyle-a (dakle do 2005, posle imaju npr. migavce u retrovizorima) mogu da imaju probleme sa ležajem u menjaču i zapušenim EGR-om, ali verovatno je to prethodni vlasnik već sredio, barem ovaj ležaj u menjaču - čuje se zujanje, najviše u prvoj, manje u drugoj i malo u trećoj (max momenat je nisko, na 2700). To se menja pri promeni seta kvačila na uobičajenoj km.
        Takođe ležajevi zadnjih točkova mogu da prozuje, šolje amortizera, ručna kočnica na modelima sa diskovima pozadi (2005+)

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by cikabosko View Post
          Dobar autić, verzija 1.0, 60ks.2000 god., samo par put sam ga vozio.
          Udoban, 100 % pocinkovan, živahan, nije plastikaner, potrošnja 6-8 litara.
          ima i 1.3, taj je jos zanimljiviji, a kao i svi nissani ima lanac. Zanimljivo je da je ovaj veci od naslednika, jes da je par cm samo, ali jeste. Hteo ja to da kupim za dete, ali mi almera bila isplativija opcija, samo par 00 evra vise
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Otišao Punto i sad polako krećem u potragu za zamenom. Najviše me interesuje Honda Jazz. Idem sutra da malo pogledam ovu:

Ima li neko neki komentar o ovoj ili nekoj drugoj Hondici koja je trenutno na prodaju ili o ovom konkretnom placu?

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Ja mislim da ne bih nikad dao za ovo 3000e.

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Isao danas da malo gledam Honde i Fiat Idee i oba auta mi deluju kao igracke, narocito Honda sa onom rucicom menjaca koja je kao dzojstik na onim starim automatima za video igre Ipak mi GP deluje dosta ozbiljnije od oba ova auta. Sutra idem da gledam jedan na oko jako dobar GP 2006. godiste pa cemo videti sta dalje.

Comment

• miroslavm
                  CBC Senator
                  • 13.02.2007
                  • 208
                  • Beograd, Zvezdara

U okviru tvog budzeta razumljivo je da u obzir dolaze stariji auti. Tu je vec lutrija i ne vredi ti mnogo pravilo bolji/losiji auto za te pare. To dalje znaci da mozes imati hondu svojih snova koja je krs i daciu koja je idealno odrzavana. Hocu reci kod toliko starih auta vise ne postoje karakteristike koje ih izdvajaju jedne od drugih. Mozda da prosiris lepezu na klasu a ne na model jer ga dobrog mozda neces brzo naci. Ali opet to je samo moja sugestija, kako god.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Slažem se sa tobom pa sam prema tome i kupio Puntišu

Pričao sam malo sa Piletom koji važi za jednog od najboljih servisera za Honde u koga se kune ceo HCS a koji je igrom slučaja dobar prijatelj mog kolege i informacije koje sam od njega dobio me nisu baš ohrabrile da uzmem polovan Jazz. Čak se čovek ponudio da ode samnom da pogleda auto pre kupovine, ali kad mi je objasnio da bi morao da radim štelovanje ventila zbog kojeg mora da se skida komplet usisna grana pa kad se to već skida mora da se čisti EGR ventil (koji će mu egr?) pa ondaK kako ima 8 svećica i 8 bobina kao da vozim Alfu od 150 KS a ne Jazz od 60ks...bilo mi je jasno da se taj auto ne kupuje star 15 godina i sa placa.

Comment

• Ji 4Tze
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 806
                      • bg
                      • Honda CR-V 4WD

Ima EGR jer se recirkulacija izduvnih gasova radi i na benzincima (ima ga i na jačim Hondinim motorima).
                      Kao i štelovanje (zazora) ventila, i to se radi na svim Hondinim motorima

Ima 8 svećica jer japanci misle da ako potpališ vatru sa obe strane gomile lišća, bolje i brže će da izgori.
                      I ima 83KS i max obrtni na 2700 o/min pa se baš lepo vozi

btw, ne kune se ceo HCS, većina ga ne voli

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Izvinjavam se ako sam plasirao neku dezinformaciju

Comment

Working...