SUV Dilema do 20.000 - 25.000 evra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Akimbo
    Tek je upao...
    • 08.12.2022
    • 1
    • Yemun
    • Nijedan

SUV Dilema do 20.000 - 25.000 evra

Pozdrav svima, zena i ja planiramo da kupimo polovan auto iz uvoza, ali se ne razumemo u automobile pa bi zeleli da cujemo vase utiske, iskustva i misljenja.
    Nase interesovanje je SUV, i mi smo imali neku listu od 10-ak automobila, koju smo sveli na 4.

Uglavnom smo gledali sledece karakteristike:
    Budzet:20.000-25.000 evra
    Godiste: 2016+
    Kilometraza: max do 100.000km,ali pozeljno bi bilo da bude manja, iznad toga bas i ne bi hteli
    Motor: Dizel do 2.000 ccm i do 132kw
    Sto se tice motora to smo uglavnom gledali zbog manje potrosnje, ali svaku sugestiju prihvatamo.

Ovo je lista od 4 SUV-a:
    1. Hyundai Tuscon N-Line 1.6 CRDI
    2. Peugeot 3008 novije godiste
    3. Jaguar F-Pace 2018god (njega smo nasli u budgetu, ali je malo vise presao)
    4. Mazda CX-5

Ostali SUV (vise se meni svidjaju po kareltaristikama nego mojoj zeni, ali ova 4 iznad smo se slozili)
    5. Volvo XC40
    6. BMW X1 ili X3
    7. Audi Q5 ili Q2

Ovo su nama najbitniji parametri, ali posto mi nemamo pojma o tome koliko kostaju registracije, delovi, potrosnja, pouzdanost, sigurnost/bezbednost, koliko su kvalitetni sistemi za upravljanje, kocenje, kvalitet motora, i da li unutra ima dovoljno mesta za porodicu od 4 osobe i stvari, voleli bismo da cujemo sva vasa misljenja o navedenim ili ne navedenim modelima/markama automobila.

Samo da napomenem da ne bismo uzeli Tiguana, jednostavno nam se ne svidja auto.

Hvala unapred svima!
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Što se tiče kvaliteta i pouzdanosti to će teško neko odavde da ti odgovori, previše su to mladi automobili. Što se tiče praktičnosti tu je youtube pa udri po gledanju testova, imaš mali milion kanala koji se time bave.
    Moj subjektivni savet Mazda.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

kada se analizira razlika u ceni goriva, potrosnja i cene odrzavanja ( dizne, zamajci, dpf i slicne troslovne skracenice) dizeli nisu bas neka povoljna prica osim ako se ne prelazi 30ak k godisnje
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ne znam da li Mazda više uopšte ima dizele u tom modelu.

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Tucson je solidan izbor, ali je motor slabašan.
          3008 nije pravi SUV, ali ima solidno prostora.
          Mazda CX-5 je malo manji unutra. Dizel 2.2 je malo starije generacije, dok su benzinci i 2.0 i 2.5 ooozbiljni potrošači.
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

F pace je za izbegavanje. Užasan mu je pad cene, a i izbor delova i majstora nije neki. Unutra je najmanji od svih.

Ja bih u obzir uzeo Nissan X traila, manuelca i Volvo XC 60.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Ne znam da li je jos uvek aktueno ali pre neki dan sam naisao na jedan, meni zanimljiv oglas:

Polovni Seat Tarraco 2020. god. Polovni Automobili Srbija, Kruševac

Nesto mi ne dade mira i ja zovem da malo opipam puls. Auto se vodi na zenu, a lik sa kojim sam pricao je shvatio da mu ipak treba auto sa 7 sedista pa prodaje ovaj. Kad stigosmo do cene lako je rekao da je 25000e. Verujem da bi pristao na 24, a boga mi uz malo povuci potegni i za 23. Iskreno meni ovde jedino fali DSG menjac, sve ostalo, pogotovo za tu cenu je jako dobra ponuda.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Ovaj Seat mi unutra deluje bas bezidejno i plasticno, ali je dobro sto ima normalan rezervni tocak
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                X