Koji terenac, i za koje pare?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dentobat
    CBC Član
    • 23.07.2007
    • 42

Oko tri godine sam imao Land Rover seriju 3 109 SW dizel.Mogu vam reci da kad izbacite potpuno asketsku udobnost kao odlucujuci faktor, ne mozete naci ,niti se sada pravi ni nesto slicno po robustnosti i jednostavnosti i pouzdanosti.Difender lici ali po meni nije vise to.

Comment

• baster
      CBC Član
      • 02.03.2007
      • 13
      • Novi Sad

Ako pricamo o terenskim sposobnostima koja divokoza a kamoli automobil moze sledece:

Toliko o terencu. Ostalo je shminka.......

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

bio klip u temi zezanje.
        Sve se da nacrtati, sve se da montirati.....
        https://t.me/pump_upp

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

evo nešto zvanično(u pitanju je ruski časopis "za volanom")

farovi rade na 3 metra dubine a bogumi i alternator
          prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

1. Difender
            2. Patrol GR
            3. Land cruser

sve u varijanti za UN !
            ...proverene stvari, do kojih je JAKO tesko doci

Comment

• Trooper
              CBC Član
              • 25.10.2009
              • 20
              • Koceljeva

Re: Koji terenac, i za koje pare?

Kao najjeftiniju varijantu terenca odabrao bih UAZ,neki od vojnih verzija,mozes ubaciti neki dizel motor(nisam siguran ali moze od Tam-a).Nije udobno,ruzan ko djavo(moja supruga vristala pola sata kad joj obecah da cu ga kupiti ),ali bato ide gde hoces
              Malo skuplja varijanta Lada Niva,najvise za najmanje para po meni i tacka.
              Mitsubishi Pajero- Hit devedesetih,znas ono,pistolj,pejdzer,plavusa i Pajero ...i sasvim,sasvim solidan terenac
              Land Rover Defender,klasika ali one koja traje
              Toyota Land Cruiser Cudo jednom recju
              Mercedes G AMG verzija,nista da se komentarise sem sacuvaj i pomiluj Gospode
              Na kraju moje simpatije su prva dva vozila iz ove price,UAZ I Lada..
              Zasto? Pa zato sto nemam para za skuplje,a odradjuju isto a u nekim situacijama i vise...Suludo,kao i Rusi uostalom...
              Ako kanis pobijediti,ne smijes izgubiti !

Comment

• Rubi
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 519
                • Beograd

Da li neko ima iskustvo iz prve ruke sa Suzuki Jimny? Mene zanima dizel verzija.

Velika prednost Lade Nive je što se može ugraditi plin, a da to ni na koji način ne umanji prtljažni prostor. Kakvi su drugi terenci po pitanju ugradnje plina? Video sam kod IvanaT u servisu UAZ prerađen u pick-up sa zgodnim rešenjem (na sredini vozila, ispod klupice u zadnjem, prtljažnom delu), ali u pitanju je bila prilična prerada vozila. Da li je moguće i mudro na neki drugi model ugraditi plinski rezervoar sa spoljne strane, ili na drugi način a da ne umanji prtljažni prostor? Kao poseban hendikep kod "klasične" ugradnje plina vidim problem sa obaranjem zadnjeg sedišta (vrlo korisna opcija kod manjih vozila, za koja sam načelno zainteresovan).
                (\__/)
                (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• IlijaGM
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2008
                  • 313
                  • Gornji Milanovac

Lada niva,UAZ,toyota rav4
                  Originally posted by zoranbg
                  nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka
                    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Moj ujak je bio na terenu sa ladom nivom, radili su nesto za vojsku. Kad kazem na terenu, mislim na to da su septembru sisli sa puta, i u maju se vratili. Spavali su u nekim kontejnerima. Bilo je tamo i mirovnih snaga, sa ne znam sad kojim markama terenskim vozila, pobrojali ste ih vec sta voze, a on i njegovi pajtosi sa posla su vozili lade nive. On kaze da je odusevljen vozilom kako se ponasa. Vozili su je po snegu, gde nema puta, niti bilo ko cisti tuda sneg, po nekim livadama. Naravno da nije mogla bas svuda da prodje, ali tada su sa gusenicharima cistili sneg iz smetova. Rame uz rame se nosila sa mnogo skupljim dzipovima, isli su zajedno na voznje, i nije nigde zapala gde ni drugi nisu. Cak je bilo suprotnih situacija, mada mislim da tu dosta zavisi i od vozaca. Cenim da bi najboljeg terenca ja licno zaglavio u prvoj njivi pored puta ne sto hocu, nego sto ga nikad nisam vozio.
                    Tako da kad pogledas cenu jednog land kruzera, koliko sad kosta 60000 na sajamskom popustu, a koliko kosta nova lada ~7500 prosle godine plus su za plin trazili 850. Ne verujem da su sad skuplje. Ogromna je razlika u ceni. Jeste land cruiser dobar ali ne verujem da ce saraniti 10 lada. Ili mozda hoce

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

u tunisu sam se vozio sa land cruiserom koji ima na satu nesto preko 800.000km kombinovano terensko putne voznje

ko je bio na tom putu od 3 dana zna kakvo je to zlostavljanje sa 7 putnika unutra

verijem da je saranio 10 lada

Comment

• nikaragva
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2008
                        • 521
                        • B. Palanka

Pa to ispada da su te lade presle 80000km samo. Ipak sam vidjao lade sa vise kilometara.
                        A i tamo je pesak, mozda to i nije neko trziste za ladu.
                        Da se razumemo lc je definitivno bolje vozilo od lade, lada tu nema sta da trazi, ako izuzmemo cenu. Medjutim, barem meni, cena je bitan faktor.

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

verujem da je vecina njihovih vozila na lizing, tako da tim turama visestruko isplacuju sebe i svoje rate

Comment

• nikaragva
                            CBC Senator XXL
                            • 03.06.2008
                            • 521
                            • B. Palanka

Pda, ako uzimaju kes sa tim kolima, onda je najbolje resenje lizing, kredit ili sta god. Auto ti zaradi i za ratu i za sebe i za tebe. Plus turisti ce otici u agenciju koja ima lc, a ne lade.
                            Ovako kad ga kupis da ides na pecanje i da se ********s, nema puno smisla, posto ti je auto samo trosak, kako god pogledas, jedino ako si u zescoj keshovini, ali onda ti i ne treba lizing
                            Za sve nas sa jeftinijim ulaznicama, lada ce odraditi posao odlicno, zar ne?

PS: pade mi na pamet hamer, vidjao sam ga na mobile.de da ima da se kupi. Kako se on kotira kao terensko vozilo, u odnosu na kruzere i lade? Pretpostvljam da je odrzavanje kod njega najzesce.
                            Mislim na onog prvog hamera, vojnog, a ne ovu rugobu sto su skoro napravili da prodaju holivudskim zvezdama koje hoce nesto drugacije od navigatora.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

naravno... bio jedan "zemljoradnik" kod mene kupovao delove za samuraja

kaze na ladi traje lamela 20.000 i niko ne moze vise da izvuce iz nje.. ali zato, jeftini su delovi i npr kad polomis diferencijal, kupis ga za 200 evra a ne skidaju ti kozu sa ledja

Comment

• Misko M
                                CBC Senator XXL
                                • 17.03.2007
                                • 652
                                • BG Vozdovac

prvi Hummer je MNOGO ozbiljno terensko vozilo, par puta kod nas neki iz zandarmerije je krcio put za dzipovske ture po nasim blatistima i da nije bilo njega tesko bi se tu bilo ko provukao, bukvalno je gazio drvece i pravio put kroz sumu

Comment

Working...
                                X