HONDA CIVIC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boskombo
    CBC Član
    • 12.05.2008
    • 86
    • Beograd

E da rekoh Honda, a ne i koja... Naravno Civic! Ali ne ispod 1500 cm3, posto sam dosta toga cuo da 1.4 ima dosta opterecen menjac, i da lamela brzo strada! Pogotovu ako se iskljucivo vozi po gradu!

Comment

• V-Tec
      CBC Senator XXL
      • 30.06.2006
      • 1615
      • Beograd
      • '89 Civic d16a6

Pogresno si cuo.
      shuto-expressway.com

Comment

• boskombo
        CBC Član
        • 12.05.2008
        • 86
        • Beograd

Tacnije cuo sam od par ortaka, a takodje Auto Bild na super testu Honde Civic VI generacije od par zamerki naveo je najvecu i to upravo samo za motor 1,4 sa 75 i 90 konja!

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Ne znam po cemu je opterecan taj menjac. Jedino mozda ako misle na to sto ima malo duze prenosne odnose nego sto bih trebao da ima. Ali i to se reshi sa stavljenjem kraceg menjaca...ako bas nekom toliko smeta...
          Power of dreams !!!

Comment

• Rocky_Pi
            CBC Početnik
            • 03.11.2007
            • 8
            • Pirot

Pozdrav
            Ja imam civic-a '99 1.4 is sa 104.000 km i ni tragova istrosenosti lamele ili bilo kakve anomalije oko menjaca. To da li brze ili sporije strada lamela ili nesto drugo u samom menjacu moze da dodje od sposobnosti samog vozaca za duzim ili kracim zadrzavanjem kvacila (izrazeno kod zena-vozaca) a malo veca istrosenost lamele moze doci od stalne gradske voznje ili samog kvaliteta iste (original ili mala privreda). Na kraju krajeva promena lamele nije nesto nepoznato ni preskupo zbog cega bi mozda propustio kupovinu nekog odlicnog civic-a 1.4 i ili is, ipak je to samo potrosni materijal ! Cinjenica je da 1.4 i ili 1.4 is treba cesce saltati zbog slabije snage ali neponovljivost sportskog osecaja zbog dobrog ubrzanja do 120 km/h je ono zbog cega su oni, posebno 1.4 is odlicna kupovina. Iz raznih postova ovde i na hrvatskom honda forumu moze se procitati da 1.4 is bolje ubrzava na nizim stepenima prenosa od 1.5 a nedostatak snage se najvise ogleda na vecim brzinama tj. ubrzavanjima preko 120 km/h.
            Pozdrav iz Pirota svima :-)

Comment

• boskombo
              CBC Član
              • 12.05.2008
              • 86
              • Beograd

Eto vidis, odgovor iz prve ruke! Znaci ti si prezadovoljan sa Hondom? Postujem sve sto si to rekao, ali ne bih bas ja toliko zaleto da kupim 1,4 iz tog razloga sto se tice preteranog rada menjaca radi idealnog obrtnog momenta! Ipak sa 1,6 standardnim motorom nema toliko cimanja, jos pogotovu u vecim gradovima kao sto je Bg! To bi me samo podsetilo na mog bivseg golfa II 1,3

Comment

• boskombo
                CBC Član
                • 12.05.2008
                • 86
                • Beograd

Normalno mala sala... Gde moze da se golf bilo koje generacije poredi sa Hondom?!

Comment

• janjicde
                  CBC Član
                  • 25.02.2008
                  • 15
                  • Vranje

Cao

Evo da kazem i ja nesto .
                  U potpunosti se slazem sa Pirocancem sto se tice komentara vezanim za menjac. Kako ga vozis i kako ga cuvas tako ce te i sluziti.
                  Ja imam Civic-a 1.4i ,1998-osmo godiste vec tri pune godine od kako je ista uvezena i 70% moje voznje je gradska . I to kakva gradska !!! Ulice su takvog kvaliteta da ispada kao da na svakih 10m imas semafor , rupa do rupe , podji - stani , zatim ludilo u saobracajnoj kulturi itd.itd.itd... U poredjenju sa ovim beogradske ulice mu dodju kao autoput !!!
                  I posle svog tog vremena meni je i dan danas sve u redu sa menjacem .
                  Jednom sam negde procitao da je najbolji prirucni test lamele sledeci :ubaci auto u 3-cu i pokusaj da podjes kao prvom. Ukoliko se ugasi znaci da je sve ok.

Comment

• boskombo
                    CBC Član
                    • 12.05.2008
                    • 86
                    • Beograd

Znaci na osnovu svih vasih prica, povlacim definitivno sve sto sam rekao! Honda je honda po kvalitetu, ma koji god model bio u pitanju...

Comment

• V-Tec
                      CBC Senator XXL
                      • 30.06.2006
                      • 1615
                      • Beograd
                      • '89 Civic d16a6

Kad si provalio????

Honda zakon ! ! !
                      shuto-expressway.com

Comment

• Jesa
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2008
                        • 344
                        • Beograd
                        • Honda Civic 1.4 LS

Re: HONDA CIVIC

Jeste velikim delom Honda zasluzna za kvalitet, ali su i vlasnici zaljubljenici/zaludjenici ti koji ih odrzavaju i utezu tako da nista ne zvecka ne otpada i sl...
                        a to kosta i to dosta kad sve saberes

I da se vratimo opet na kvalitet puteva u Srb
                        www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

Working...
                        X