Imam neke nedoumice oko kupovine...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Next
    CBC Član
    • 11.12.2006
    • 48
    • Beograd

Imam neke nedoumice oko kupovine...

Za auto mogu izdvojiti izmedju 4000e i 5000e.
    U principu treba mi gradski auto, koji trosi manje ili eventualna ugradnja plina dolazi u obzir, pozeljno je da delovi nisu skupi...klasika

Ja imam neke svoje favorite, ako ste voljni voleo bi da date svoje misljenje o njima i ako imate neke druge predloge voleo bi da cujem, jer se ne razumem nesto specijalno u automobile.
    Svaki savet bi mi dobro dosao.
    Nemam nista protiv dizelasa (mislim na kola ), kao i plina, medjutim voleo bi da auto bude sto mladji (kao i svi predpostavljam ), tipa ne bi uzimao starije od '98.

Ja sam izdvojio sledece modele:

Rover 214
    Honda Civic
    Fiat Punto II
    Fiat Bravo
    VW POLO

Evo kratkih komentara (vozio sam se u svim navedenim kolima by the way).

Najvise mi se dopada Honda Civic, ali su na netu dosta reciprocne cene...
    nasao sam jednu gotivnu hondu '98 tipa za 4000e (da ne reklamiram sajt), ali u ko zna kakvom je stanju kad su ostale preko 6000e isto godiste ?!

Rover lepo izgleda, jako je udoban, ako bi se uzeo sa plinom mozda bi mogao da bude prava stvar za te pare, mada znam da je za delove malo problematican. Razne komentare sam citao (i na ovom forumu) vezano za ova kola, ali interesuje me misljenje nekoga ko poseduje ovaj automobil.
    Moj drugar ga vozi, on je jako zadovoljan (za sada), ali me interesuje jos necije misljenje. Najvise sto me odbija od ovog automobila je bojazan oko odrzavanja.

Punto je postao prakticno domaci auto i moze da se nadje jako mlad za lepe novce Malo trosi, delovi nisu toliko skupi, ali i mnogo ih ima u gradu i iz dana u dan im pada cena...

O Bravu ne znam prakticno nista sem da je ''malo bolji od punta'' i da atraktivnije izgleda...takodje dosta ih ima po gradu.

Polo izgleda jako pristojno, ali mu je cena mozda malo previsoka

Ovo je iz mog amaterskog ugla ispravite me ako negde gresim i hvala unapred na savetima
    Ulice su brze pa smo i mi brzi...
  • MLaden
    CBC Član
    • 22.02.2006
    • 36
    • Mostar

Preporuka, možda Fiat Bravo JTD, nije prevelik auto. Ja sam ga imao kao službenog preko ljeta. Svidilo mi se ležanje na cesti. Posebno mi se svidio motor koji istina malo brutalno razvija snagu al je baš zbog toga zanimljiv. S upaljenom klimom konstantno je meni trošio oko 7 litara prilično brze vožnje. Prostora ima sasvim dovoljno, 4 osobe se lako voze i na dalje relacije. Gepek je ok iako ima malo manji otvor za utovar prtljage. Mjenjač nije ništa posebno, treba možda malo navike al mu se može dati prolazna ocjena. Kažu da kod Fiata vremenom zna zafrkavati ali nije ništa strašno. Ležanje na cesti je za pozdraviti i sigurno je kako će prosječan vozač biti prezadovoljan. Oni malo agresivniji će se žaliti na pretežak prednji kraj koji voli podupravljati. Sreća je da se to relativno preciznim volanom može srediti. Kočnice su na razini klase i teško se pregriju...

Za tu lovu možeš naći 98-99, dobiješ brdo opreme, talijanski dizajn i šarm, odličan motor i prilično dobar auto! Ne može bolje!

Riječi su isto kao i gomila ljudi
    nije nužno znati za sve
    odaberi za sebe samo one prave

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

Bravo, naravno, al pod uslovom da nisi navikao da menjas brzine na 2000rpm (pricam o benzincu) i da ti ne smeta uzasna plastika.
      Ako uzimas benzinca, gledaj da je pre '99 -> metalna grana -> jeftin lpg

Mada...VW je VW...tolki narod ga vozi, nisu valjda svi tolko glupi

p.s. nije moj poso da te opominjem, al sigurno cu biti nezniji od onih ciji jeste :

Comment

• Darko_NS
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2004
        • 557
        • Srpska Atina

Preporuka, možda Fiat Bravo JTD, nije prevelik auto. Ja sam ga imao kao službenog preko ljeta. Svidilo mi se ležanje na cesti. Posebno mi se svidio motor koji istina malo brutalno razvija snagu al je baš zbog toga zanimljiv. S upaljenom klimom konstantno je meni trošio oko 7 litara prilično brze vožnje. Prostora ima sasvim dovoljno, 4 osobe se lako voze i na dalje relacije. Gepek je ok iako ima malo manji otvor za utovar prtljage. Mjenjač nije ništa posebno, treba možda malo navike al mu se može dati prolazna ocjena. Kažu da kod Fiata vremenom zna zafrkavati ali nije ništa strašno. Ležanje na cesti je za pozdraviti i sigurno je kako će prosječan vozač biti prezadovoljan. Oni malo agresivniji će se žaliti na pretežak prednji kraj koji voli podupravljati. Sreća je da se to relativno preciznim volanom može srediti. Kočnice su na razini klase i teško se pregriju...

Za tu lovu možeš naći 98-99, dobiješ brdo opreme, talijanski dizajn i šarm, odličan motor i prilično dobar auto! Ne može bolje!
        i ja ovo potpisujem , imao sam slicno pozitivno iskustvo sa bravom

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Od modela koji su u opciji pre svih Honda Civic. Chak i ako za tu lovu u obzir dolazi i primerak dve-tri godine stariji od Brava ili Punta koji koshtaju isto. Problem je u svakom sluchaju naci primerak u solidnom stanju, sa redovnom servisnom istorijom, ali moje je neko mishljenje da bi od svih pobrojanih najzadovoljniji na duzhi rok bio Civicom.

PS. Mislim da za 5 k evra mozhesh da uzmesh sasvim solidnu Hondicu, sa opremom. Na forumu imash sasvim dovoljno tema i informacija na shta da obratish pazhnju pri kupovini, iskustva vlasnika i kupaca itd. Srecno
          http://www.bmw.tv

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Jes' da ces malo vise da trazis, ali isplati se i to trazenje.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

ma kakav punto naspram honde.....najezim se

preskocio bi ja i rovera i punta i uzeo hondu ...naravno uvek ti zavisi ono sta naidje da je dobro...ono naidje 1 vlasnik, garazirana, 60 000 km, vozila baba od 64 god ....e onda se ne razmislja o markama
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Next
                CBC Član
                • 11.12.2006
                • 48
                • Beograd

Originally posted by overspeed
                Od modela koji su u opciji pre svih Honda Civic. Chak i ako za tu lovu u obzir dolazi i primerak dve-tri godine stariji od Brava ili Punta koji koshtaju isto. Problem je u svakom sluchaju naci primerak u solidnom stanju, sa redovnom servisnom istorijom, ali moje je neko mishljenje da bi od svih pobrojanih najzadovoljniji na duzhi rok bio Civicom.

PS. Mislim da za 5 k evra mozhesh da uzmesh sasvim solidnu Hondicu, sa opremom. Na forumu imash sasvim dovoljno tema i informacija na shta da obratish pazhnju pri kupovini, iskustva vlasnika i kupaca itd. Srecno
                Slazem se sa tobom u potpunosti zato sam i rekao da mi je honda civic favorit. Citao sam na forumu o hondama i o tome da je tesko naci ''ocuvane'' i da na svasta nesto treba obratiti paznju . Zato mi je jako interesantan Rover 214 Si (sa hondinim motorom), voleo bi da cujem komentar nekog vlasnika...

Interesuje me okvirno da li neko zna koliko trosi civic?
                Za ove ostale manje-vise imam predstavu...

Takodje ako znate nekog da prodaje Hondu ili Rovera, a da su u dobrom stanju - kontaktirajte me (ostale navedene modele u principu ima dosta na trzistu, tako da za njih i nije frka.).
                Svaki dobronameran savet (pa i ponuda ) mi je dobro dosla.

p.s.hvala svima na dosadasnjim savetima

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Honda je deklarisala prosechnu potroshnju Civica 1,4i na neshta malo ispod 7 litara, ako se dobro secam. Mada bih ti ja preporuchio da uzmesh jachu verziju ovog motora, mislim da je oznaka 1,4iS (90 KS), za Civica mislim da je pravi optimum performanse/troshkovi. Ako trazhish vishe snage onda je tu i motor 1,5 sa oko 115 KS, pa sad, izbor je na tebi...

PS. Nema na chemu
                  http://www.bmw.tv

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Kako god okrenes, ako volis malo brze da vozis doci ces na 10 u gradu sa 1.4is, makar je tolika bila potrosnja kod mene.

Ova (1.6) mi trosi do 12 plina sto i nije lose jer redovno saltam posle 7000.

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

gledaj da ne uzimash kod civica model sa single point ubrizgavanjem! Mislim da je 1.4 ils ili tako nesto ...uglavnom taj single troshi vishe od multi-pointa....i to dosta vishe
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

1.4is je multipoint

Comment

• Durango
                          CBC Senator XXL
                          • 01.02.2006
                          • 590
                          • Zemun, Srbija

Originally posted by Next
                          Zato mi je jako interesantan Rover 214 Si (sa hondinim motorom), voleo bi da cujem komentar nekog vlasnika...
                          214si nema Hondin motor vec Roverov!

Tesko da ces naci dobrog Civica 98. i mladjeg za te pare. Mislim da je realna kupovina, u tom cenovnom rangu, neki Fiatov model.
                          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Next
                            CBC Član
                            • 11.12.2006
                            • 48
                            • Beograd

Onda me je drugar dezinformisao Svrljam bas sad' po internetu i stvarno ih ima malo u ponudi (iako sam za hondu uzimao u obzir od '96).

Jedino da vidim za neki uvoz, ali ne znam koliko mi se to isplati...

Rover mi je i dalje jako interesantan

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

za 4-5k sumnjam da mozes da uvezes nesto, zbog euro 3 tj. '00 i '01 godista.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X