Honda vs. Alfa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Honda vs. Alfa

Naime, za par meseci(na prolece) bi konacno trebalo da se dohvatim normalnog automobila, odnosno trebali bi da mi ga kupe roditelji jer sam zasluzio itd...
    Oduvek sam bio za japanska vozila a pogotovu za Hondu i to mi je ono decacki san, e sad takodje sam uvek imao respekt prema vozilima marke Alfa Romeo.
    Da napomenem, vozila nemacke proizvodnje jednostavno ne dolaze u obzir(osim respekta prema BMW-u za koji realno nemam sredstava da bi kupio jedan "normalne" starosti u ok stanju)...
    E sad brat iz BG-a je kupio Alfu 145 u extra stanju 1997. godiste za iste pare za koje bi mogao da kupim ok Hondu civic 1994. a to je otprilike 4000 jura koliki ce mi biti budzet.
    Tako da eto dobre teme za diskusiju.
    Znaci Alfa 145 vs. Honda Civic

Ajde sad iskustva, prednosti, mane...
    Takodje sam svestan da ovo moze izazvati opasnu prepirku na forumu ali nema veze, forumi za to i sluze...
    0
    Civic
    0%
    0
    145
    0%
    0
    Bilo koji - uslov: Bolje stanje od drugog
    0%
    0
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Pa iskreno se nadam da će se ljudi pre svega koncentrisati da ti pomognu, a ne da koriste priliku da se svađaju.

Između dva automobila, ja ti savetujem Alfu 145, jer ćeš auto lakše naći, naći ćeš ga u boljem stanju i biće ti mnogo lakše da ga održavaš.

Srećno sa kupovinom

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Za pocetak sam ubacio glasanje, a sada da vidimo argumente.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Da, ja zaboravih galsanje...
        I ja se nadam da ce mi ljudi pomoci da se odlucim, uostalom kao i sve ostalo u zivotu sto sam kupovao dobro i unapred razmislim i raspitam se...

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Sri džabe glasanje kada znaš da će 145 da dobije 2/3-skom ili 3/4-skom većinom... bolje argumenti...

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

odgovor je prilicno prost.
            nemas para za nov auto pa je i poredjenje osobina novih primeraka (kao modela) van realnosti.

u realnosti poredis stanje i time posredno i osobine primerka A i primerka B. za A i B stavi po zelji marku, model, godiste, kubikazu, broj rupa na tockovima, bilo sta....

e sad, hipoteticki kada bi nasao 145 i Civic identicnog godista, identicen kilometraze i opsteg stanja, Civic je tehnoloski napredniji auto- u pitanju je Honda.
            Alfa 145 je doradjeni derivat velikoserijskog Fiata ali je baza ostala ista (Bravo ili Punto ne secam se vise koja po velicini platforma).

nisi naveo najvaznije, auto dobijes na poklon recimo.
            ko ce da ga odrzava u smislu novca ?

uporedi cene redovnog odrzavanja, a mislim da je Alfa tu u prednosti.

oba auta su vrlo slicna i po dimenzijama, i po tipu pogona (prednji) i po osnovnim postavkama dinamike te klase vozila, slicnih kabina i gepeka, slicnog opsteg dizajna.

Honda je kvalitetnije izradjena i skuplja na trzistu (za isto godiste i kilometrazu) a time i sigurnija investicija kasnije za prodaju.

opet, ako kupujes za sebe pa vozis 3-5+ godina to te i ne dotice, 2012.ce oba auta biti amortizovana i bezvredna (iole vredno pomena u novcu tada).

probaj da provozas jedan i drugi model, odluci razumom oko finansija a srcem oko osecaja sta koji pruza. i primerak u sto boljem stanju u startu pamakar i nesto skuplji.

ti si taj koji moras prema sebi i svojim potrebama +mogucnostima da odaberes tebi optimalan model.

sta je meni dobro ne znaci da ce tebe zadovoljiti i obrnuto.

bas me zanima kako ce ispasti glasanje na kraju
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Auto kupujem za sebe i upravo da ga vozim narednih nekoliko godina(4-5), kupuju mi ga roditelji ali posto smo mi jeli porodica deo oko odrzavanja ce biti na meni a veci deo ce finansirati roditelji jer ja jos uvek ne zaradjujem(tu i tamo po malo krece posao sa web design-om jer mi je to struka a i skolovanje se privodi kraju polako)...
              Hondu nisam vozio a ni alfu stim sto cu ovih dana kad stignem ici da probam bratovu 145 pa cu imati neku predstavu...

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Necu savetovati pristrasno, kada nadjesh odlichan primerak bilo civic ili 145, uzimaj.

Savet za 145: Ako volish iole jachi automobil, ne uzimaj ispod 1800 ccm. Ako ne volish, zavolecesh ali ce biti kasno.

Editovao sam glasanje jer koncept glasanja Honda ili Alfa vodi u pogreshnom smeru - postavka vodi u "svadju oko brenda", brojchanoj nadmocnosti glasacha itd... Poslednje, Honda se kupuje ovako, Alfa ne.

Btw:
                AR 145 TS motori
                Zamena kaisheva i shpanera = 60.000 Km cena oko 160-180 (sa ugradnjom)
                Svecice zamena = 100.000 cena oko [ups edit] 80 eur
                Za kablove ce ti odgovoriti M-Power i eventualno me ispraviti [oko 80 eur]...
                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• karazoki
                  CBC Veteran
                  • 25.08.2005
                  • 157
                  • Krusevac

Za tih 4000 mislim da imas malo siri izbor od 145-ice i honde.Sto rece brick nezalvalno je porediti ta dva modela.Mnogo zavisi koliko prelazis kilometra mesecno, za alfu se lakse nalaze delovi dok je honda kvalitetnije izrade ali i teze je s delovima i bije je godiste.Kod nas iima mnogo vise alfi tako da mislim da ces lakse naci dobro ocuvanu 145 nego hondu.

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Ko da zhivimo u 93-oj.Nema vishe toga teshko se nalaze delovi i sl.Cena odrazhavanja kolko znam je i 145ce a i kod civica ista osim tih svecica ima ih 8 jel tako?
                    E sad shto rekoshe uzimaj auto koji je u boljem stabju to definitivno.A i nemoj da se ogranichavash samo na ta dva modela pogledaj josh po neki auto proshiri izbor lakshe cesh naci najbolji.

I love my

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

Ja licno kod kupovine polovnog automobila - onaj koji je noviji i u boljem stanju. Znaci kada ti je budzet ogranicen gledaj koji je auto u boljem stanju i koji zahteva manja ulaganja kako pocetna tako na dalje. Civic se vise ceni na nasem trzistu a i ima ih manje tako da ces verovatno lakse naci Alfu u dobrom stanju, za iste pare.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• NemaN
                        CBC Senator XXL
                        • 29.11.2004
                        • 1560
                        • munze

i ja se slazem naravno da uzmes onaj u boljem stanju...

kad provozas alfu dodji kod mene pa da provozas mog civica....pa onda vidi sta ces ....

generalno utiske znas...jedina mala prednost finansiski je u ccm...manje ima honda (manja i registracija)

edit
                        bio sam nesto 1 u delta hondi pa u onom delu fiata i pricao sa likom koji popravlja fiat i alfu i vozi hondu civic kao moju...

kaze lik da je uzeo hondu jer jednostavno ne moze da razume zasto dolazi toliko alfi u servis...kaze lik aj da ugradjujemo fush delove i sve nego kaze jednostavno je tako previse su osetljive na nase prostore....e sad jbg ko zna ....e sad jeste malo preterano ali to su njegove reci...
                        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Ok, i mene malo brine kvalitet alfi, odnosno ne znam bukvakno nista koliko traju motori itd, kakva je limarija, trapovi, mogao bi neko od alfista da napise malo o tome... Sto se tice motora uzimao bi se najverovatnije 1.6 boxer a to je onaj sa "jeftinijim" odrzavanjem i 4 svecice...
                          Sa druge strane kvalitete Honde je nenadjebiv...
                          E sad bilo bi dobro kad bi neki od alfista napisao poredjenje 1.6 boxer-a i 1.6 TwinSpark-a

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

Mesecno ne prelazim mnogo km...
                            Sto se tice jos izbora, pravo da vam kazem meni pored civic-a ne pada nista na pamet a da je slicne filozofije...
                            Znaci da napomenem VW i tako to ne dolazi u obzir....

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Originally posted by neman
                              edit
                              bio sam nesto 1 u delta hondi pa u onom delu fiata i pricao sa likom koji popravlja fiat i alfu i vozi hondu civic kao moju...

kaze lik da je uzeo hondu jer jednostavno ne moze da razume zasto dolazi toliko alfi u servis...kaze lik aj da ugradjujemo fush delove i sve nego kaze jednostavno je tako previse su osetljive na nase prostore....e sad jbg ko zna ....e sad jeste malo preterano ali to su njegove reci...
                              Ova pricha je toliko merodavna da cu odmah prodati svoju Alfu!

Pozovi tog tvog majstora i pitaj ga koliko koshta servis za 145-icin boxer motor.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
                              X