Honda vs. Alfa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Citao sam malo u temi o 145/146-ici, konkretno me zanima koliko km prelaze motori, sta se kvari sem tog varijatora i tako to... Kao i orijentaciono cene odrzavanja itd...
    Mene vise greje 1.6 boxer pa ako bi mogao da mi napises nesto vise o toj masini.

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Ne mogu ti konkretno reci za cenu odrzavanja posto ne vozim taj model. Vidim hoces bokser 1.6, za to je najbolje da pitas Nikolu, posto on vozi taj model vec godinama. Generalno, motori bi bez problema trebali da prelaze 300.000+ pod uslovoim da su dobro odrzavani(ono najosnovnije, redovna promena ulja i izbegavanje gazenja dok se ne dostigne radna temperatura). Pored varijatora, jedini problem moze da ti pravi elektronika i to sitnice tipa, podizaci prozora i retrovizori.
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• karazoki
        CBC Veteran
        • 25.08.2005
        • 157
        • Krusevac

Imas za 4200 corsu 1.7 dizel 96 sto je po meni povoljnije jer kako sam svatio treba ti gradski auto.

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Nisi dobro shvatio uopste, ne treba mi corsa(opel) a ni u ludilu mi ne treba dizel...ne mogu ocima da ih vidim a od zvuka zeldi-a mi krece pegla...

Comment

• Vladd
            CBC Senator XXL
            • 09.07.2006
            • 581
            • NBG

Imas pivo od mene za ovaj rezon.

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Da malo osvezimo ovu temu...

Kao prvo malo poredis grandmothers i frogs, ali dobro...
              U sustini su ti svi manje vise rekli realnu sliku stvari, cak i to da uzmes najocuvaniji auto bez obzira na marku, jer ja bih birao najocuvaniji model u okviru marke, ali to sam ja...

Jedno je sigurno, a to je da Alfa pruza neuporedivo vise za bilo koji novac od bilo kod drugog automobila! Evo da razjasnim: Uzmimo recimo neku sumu novca kao tvoju i uporedjujmo sta dobijamo sa Alfom a sta sa bilo kojim drugim automobilom i... Rezultat je krajnje realan i pomalo smesan ponekad kakvi kontejneri kostaju ovolikoi koliko ti imas! A o emotivnoj strani bolje i da ne govorimo, a verujem da ces shvatiti jer si i sam rekao da gajis postovanje prema ovom brandu...

Sto se tice Alfe i te price da je los automobil, pa onda onog u vezi velikoserijskih Fiat vozila, super da se Civic pravio samo u 94 primerka pa je jedinstven, sve je to sarena laza!

Konkretno: Alfa je osetljiv automobil na nase puteve jer je to auto sa sportskom notom i ne trpi rupe i kratere kao Golf II i pojedini drugi traktori, mislim da ces se sloziti sa mnom! Mozda pomalo ta neka Bosch elektronika koju opet prave Nemci, ali ja jos nisam imao prilike da se upoznam sa necim tako glupim kao sto je brljanje podizaca i takvih gluposti, ali hajde da to bude mana!
              Malo skuplji majstori jer je dosta komplikovana i najmanja glupost da se zameni!
              Limarija pocinkovana, motori bez problema 300 000 i vise kako neko rece, sve u svemu jedan dobar automobil i previse dobar za taj novac, da ne pominjem svu opremu koju po default-u nosi!

Nisam vozio ovog Civic-a pa necu moci nista o njemu da ti kazem, a vec sam erekao da se ne mesaju babe i zabe! Ostali koji zele nesto o Alfi da ti kazu neka je prvo provozaju pa onda, jer uglavnom su to oni koji nikada nisu ni selu u nju a klasicna im je prica kad ih pitas:"Paaa, vozio sam se jedared sa jednim drugarem!"

Kao sto ti je neko rekao, ides na deo sa Alfama i sve procitas tamo, nemoj da te plase vradzbinama i voodoo pricama o gremlinima...

Gotovo sam potpuno siguran da ce ovaj moj post rasplamsati vecnu borbu i u to ime zelim nesto samo da ti dodam za kraj!

Najobozavaniji automobil svih vremena je Mini Moris, a posle njega je Alfa Romeo! A druga stvar je ta da onaj koji je jednom imao Alfa Romeo uglavnom vise nikada ne promeni brand, mislim da ce ti to dovoljno reci o tome kakav je to automobil, a ostalima prepustam brojke, proracune, 'nenadjebive' karakteristike i merne jedinice za kvalitet!

Uzdravlje!
              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

A ko je u ovoj prici baba, a ko zaba?
                Power of dreams !!!

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

Auu GT kakav post!
                  U principu se slazem sa tobom stim sto ipak mislim da nije bas tako, babe i zabe, jer su ove dve marke slicne po vise stvari od kojih je najvaznija sportski duh za razliku od "traktora"!!!

Comment

• NemaN
                    CBC Senator XXL
                    • 29.11.2004
                    • 1560
                    • munze

jesi trazio ti uopste?
                    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Trazio sta?
                      Necu jos zato sto jos uvek nemam lovu pa ako nadjem neki ok primerak ima da se smorim najgoree...Krajem marta...

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

Hehehe, pa babe ili zabe sve jedno, bitno je poredjenje...

Ma pusti ti mene, ja sam opasni Alfista pa ponekad i preteram...
                        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Evo ovako, malo sam ovih dana pokusao da objektivno sagledam sve aspekte...
                          I dosao do sldeceg zakljucka, 90% odustajem od Honde iz razloga sto bih noviji auto a i skoro da je nemoguce naci Civic-a u tom godistu da valja a da je na prodaju... Kupovina ce da padne i malo ranije nego ocekivano, otprilike za mesec dana...
                          Tako da u igri ostaje Alfa mada se pojavio jos jedan konkurent i to vrlo ozbiljan i verovatno da ce na kraju ispasti to...
                          Fiat Bravo 1.6 16v

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Au brate ala si ti neodlucan...aj samo kupuj nesto vise
                            Power of dreams !!!

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Super odluka, Yuga bi mogao jos mladjeg da kupis

Comment

• srdjan_p
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2004