Auto do otprilike 5.000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Auto do otprilike 5.000

Bilo je sli?nih tema u zadnje vreme, ali se upit dovoljno razlikuje za posebnu temu. Ho?u da mojoj boljoj polovini zamenim ve? za penziju zrelog Kadeta 1.3 82 god, pa bih sastavio shortlist modela koje bih natenane pratio u oglasima narednih nekoliko meseci.
    Specifi?nosti za ovaj auto bile bi slede?e:
    *Vozio bi se ve?inom oko stotinak kilometara dnevno, velikim procentom u gradu. Jednom u par meseci trebalo bi da posluži za malo duže vožnje van grada, reda veli?ina 200ak km u jednom smeru.
    *U njemu bi se opet 90% vremena prevozile samo dve osobe, tako da komfor i prostor zadnjih sedišta nije visoko na listi prioriteta.
    *Tako?e zbog svakodnevne upotrebe auto bi trebalo da bude udoban u vožnji, misle?i na vešanje, izolaciju, itd, ako bi i klima mogla da uleti, bilo bi lepo.
    *Da po mogu?stvu još uvek spada u one automobile koji se mogu servisirati i održavati u garaži kod komšije koji ima alat.
    *Ubrzanja, konji, njutnmetri, nisu bitni, osim što ne bih išao ni u donje ekstreme što po meni može da bude isto toliko neugodno kao i prebrz auto.
    *Da je zgodan za parkiranje (ženski ose?aj za prostor)
    *Da je naoružan servom
    *Da je relativno siguran auto, porede?i naravno sa automobilima iz tog doba i klase.

Hvala na predlozima, javljam se ponovo sa dopunama ako sam nešto prevideo.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Uzmi hrcka
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• level3
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2006
      • 857
      • BGD, V.B. Karaburma

Reno Twingo i jos da ostane para ihaaa.
      www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Fiat Punto II 1.2 16v recimo 2001. godiste. prosto idealno odgovara tim kriterijumima.

a moze i twingo, ako hoces da ti ostane vise para, ali je twingo iako genijalan za zene ipak losiji od punta II, i ima mislim samo 2 zvezdice na kres testu dok puntojzla II ima 4. i uopste punto je savremeniji auto.

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Momci jednu stvar zaboravljamo, auto mora imati sto manje elektronike kako bi ga moga servisirati komsija koji pretpostavljam nema dijagnosticke, i uredjaje za programiranje, kako bi resetovao servis....Ovde bacam senku na Punta zbog toga, a za Ting ne znam, nisam ga nikada nesto gledao, pa zato i ne znam nista o njemu.

P.S. mozda gresim, mozda postoje Puntoi 2001 godiste, kod kojih se ne mora resetovati komp. kod npr.menjanja ulja.../
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

neka, ako treba da se zrtvuje neka tacka, neka bude i ta, ne moze uvek i jare i pare, necemo sad da trazimo nesto losije da bi se ispunio taj uslov, znaci ako moze, moze, ako ne moze, Boze moj..
            Punta od benzinaca evo u oglasima vidim najvise ima u 1.2 verziji, jel vozio neko to?

Comment

• prle
              CBC Senator
              • 04.09.2006
              • 223
              • Beograd - Konjarnik

punto II jes za zenu dobar, ali za grad nikako 16v, nema svrhe a i teže se nalazi

pošto je bitna udobnost, onda o malim nemcima ni govora, jeftino i lako održavanje, znači francuzi otpadaju, a opet, za dnevno 100km fiat nije dovoljno pouzdan, može često da ostavlja na putu

ja nisam pametan, ali ako bi se odrekao neke udobnosti u vožnji, onda možeš kroz paletu nemaca da dobiješ sve ostalo (čak i klimu), ako ništa drugo, redovna masaža bubrega te štiti od kamenja

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

misliš nešto tipa Polo? Ala ga cene u oglasima (sad pogledao), ccc =]

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

Vozio sam ja sluzbenog punta II 1.2 ovih dana i toplo ga preporucujem

Comment

• stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

A sta kazes na Fiat Bravo, prava masina malo trosi ako ga vozis ki gay(menjas na 2500rpm), a kada ode preko 4500-5000 **** kevu.Topla preporuka za 1.6 16v.E sada udobnost, pa nije losa
                    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

to mi je vozila sestra, ispita?u i nju, mada mi nekako do?e glomazan, nikad ne bih za njega rekao da je mali potroša?.

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

hyundai accent , daewoo lanos (ovde ni plin nije preko 300e), corsa B...
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Civic 1.4 - za te pare moze da se nadje u ok stanju sa jako dobro opremom...

Dosadasnji predlozi takodje ulaze u obzir...
                          Power of dreams !!!

Comment

• prle
                            CBC Senator
                            • 04.09.2006
                            • 223
                            • Beograd - Konjarnik

samo honda, kao i hyundai, se ne održava baš u garaži kod komšije

ja kada sam kupovao auto (baš za tu cifru), dugo sam razmišljao prvo o puntu, pa bravu, i mnogo ljudi me odvraćalo od fiata, a tetka koja je vozila bravu reče da je auto nekako kao perce, teško se kontroliše pri oštrijoj vožnji (a njen burazer baš i nije pazio auto, pa se sledeći vlasnik napatio sa majstorima)...i preporučila mi corsu b, ja tada nisam mnogo razmišljao o njoj (hteo sam veći auto,...), ali na kraju to uzeh, ima klimu, ima snage za mnogo toga što poželim, prostora napred dovoljno, ali je stvarno neudobna, doduše ja ne prelazim mnogo svaki dan pa nije strašno, košta manje od 5.000 a održavanje može kod svakog majstora praktično, svi je znaju...polo je std skup, kao svaki vw

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Ne bih u OFF topic, ali Honda, a verovatno i Hyundai mogu da se odrzvaju gde hoces...jedino dijagnostika mora da se radi u ozbiljnijem servisu...Lanmi je sigurno upoznat u to
                              Power of dreams !!!

Comment

Working...
                              X