Savet za kupovinu auta do nekih 7000, max 8000e..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

@goxee
    Megan ne moze za te pare dobar da se nadje onaj novi model dobar za te pare..tesko..ako naleti, sto da ne. Kod nas su najcesce (za te pare) one ciganske verzije od 65 ili 80ks a to je sttvarno malo

@bakara
    Tacno..jedino moze stilo i focus da se nadje za te pare da valja..bar do sada sto sam vidjao

@darko
    Jos jednom hvala, posle ovog texta sam jos korak blizi stilu..samo je poenta da nadjem nekog sa dobrom opremom i da gledam da nije bas iz nekog pickovca bez puta..

@killaz
    Pa dobro, ali sto menjati nesto sto je dobro? TDI se odlicno pokazao, jedina mana-buka. Pogledacu quattroroute..nije mi palo na pamet to..

@prle
    Da znas samo koliko sam se namucio da sve bude u redu oko ovog audija..bas je POSAO.. a ne bi da dajem nikome, posto i sam imam speditersku firmu koja to radi, i preko nje sam uvezao, tako da mi ne gine da opet to ja radim . Znam koje su prednosti i svestan sam toga, ali jbg.. verovatno cu ukoliko bas ne nadjem nista ovde (a ima ipak izbora) uvesti kola, to mi je poslednja solucija
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Originally posted by prle
      mislim da grešiš što bežiš od uvoza. uvek možeš da platiš da se neko drugi iscima umesto tebe (danas ljudi sve imaju, samo pare ne), a prakti?no svaki auto koji vredi je došao sa grane, i ti ?eš takav kupiti, i platiti sve to, samo malo manje.

a prednost kada uvoziš je što znaš kako je došao, da nije ra?en, da nije akan i održavan u srbiji, što može dosta da zna?i.
      Do sada sam uvezao dva auta i moram da priznam da ni to nije naivno.Kada ti stigne auto koji si narucio,odabrao preko neta to ti je sto ti je.Nemas priliku da proveris u kakvom je stanju,da li je bio havarisan,koliko je zaista presao,sta mu od delova vesanja treba zameniti.Samo ova zadnja stavka moze da te izadje preko 1000 evra.
      Ako pak odbijes da kupis ponudjeni auto,ili ti propada kapara ili prodavac gubi poverenje u tebe sto se dovoza sledeceg vozila tice.
      Ja bih radije ovde kupio vozilo koje je vec neko uvezao(auto plac ili fizicko lice)pa da ga lepo proverim i u tri servisa ako treba, ali da budem siguran sta tacno kupujem i koje me ulaganje posle kupovine ocekuje.

Comment

• Driver_GT
        CBC Senator XXL
        • 04.07.2007
        • 368
        • Beograd

@mosler

Tacno je to, ali ako ti imas nekog rodjaka ili prijatelja dole, to nije problem..
        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Originally posted by Driver_GT
          Ajmo sad redom

@c220
          Slazem se sa tobom svakako da je kvalitet nemackih kola daleko veci nego japanskih. .
          Predpostavljam da si ovde mislio italijanskih, posto bolji kvalitet nemaca u odnosu na japance je , a i ne razmatras japance koliko vidim.

Comment

• Driver_GT
            CBC Senator XXL
            • 04.07.2007
            • 368
            • Beograd

Hahh
            Jeste jeste, to sam mislio...sad cu da ispravim.. bag..
            Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Originally posted by Driver_GT
              @mosler

Tacno je to, ali ako ti imas nekog rodjaka ili prijatelja dole, to nije problem..
              Prijatelj mi je i uvezao oba auta zato to i govorim Ne kazem da me je presao ali recimo da sam bio u prilici da ih licno uvezem, prosao bih bolje.Ipak u sebe imam najvise poverenja

Comment

• prle
                CBC Senator
                • 04.09.2006
                • 223
                • Beograd - Konjarnik

@mosler

pa onda sebe častiš jednim kraćim putovanjem do švabije, ili gde već putuješ (imaš prijatelja da prespavaš par dana), pregledaš, kupiš auto sam, i usput se izdivljaš na njihovim dobrim autoputevima ne znam proceduru do detalja, ne bih da pametujem, ali mislim da je ta varijanta bolja

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

auuuuu... alte se raspisaliiiii...ne mogu sve da citam posgoto sto je svaki drugi post stilo fokus, stilo-fokus... koj bre stilo , koj fokus.... ne deset godina star audi nego prvi a3 koji je napravljen '96. god ima da saran i tog stila i fokusa zajedno. potpisujem i stavljam ruku na panj a u ruci kljuceve od svog auta pa secite ako nije tako.

@overspeed: bac, nemoj da kvaris diskusiju kad vidis da ide u ok smeru i da je zdrava. niko se ne prepucava samo iznosimo zakljucke i utiske o autima sa kojima smo stekli neko iskustvo.
                  e sad, meni je mnogo zao sto ne mogu da dokumentujem svoje tvrdnje posto je A3 koji je bio na www.polovniautomobili.com izgleda prodat, nema ga vise. dakle u pitanju je bio A3 1.8T kraj 98god. zeleni metalik, full oprema dakle, klima, zuta koza, tiptronik, bose audi concert itd itd za samo 7800e . auto kupljen u Autokomercu pa tako i odrzavan u istom sa full istorijom. dakle kao puska + to nije bila fxna cena. Isto tako mi je jednom prilikom promakao A4 1.8T karavan quattro takodje u full varijanti na 6700. odem da ga gledam u jagodinu, ponesem pare kad na pola puta me zove covek i kaze prodato.

@GT: ne skaci sam sebi u stomak i ne bacaj pare na sminku. kajaces se. kapiram da nisi toliki mazohista da sam sebe kavas. stilo i fokus su pricam ti pricu. sa d ce neko reci da ali fokus trenutno vodi u WRC sampionatu... nema to nikakve veze posto taj WRC i ovaj sto ti oces da kupis imaju jedino zajednicko ime i nista vise. elem, jedna anegdota vezana za ford fokus. svi koji su ikada prolazili pored gaga ford servisa na vidikovcu znaju da oni prodaju i kola iz uvoza tako je jednom prilikom stigao i jedan fokus koji nisu mogli da upale pa su zvali majstora upomoc. dodjem ja tamo otvorim vrata, sednem, kljuc-kontakt on mrtav, akumulator prazan, promenimo aku. sad ima kontakt, ali nece da vergla. otkazao imobilajzer. sagnem se ja da skinem plastiku i prikopcam OBD kad imam sta da vidim ispod sedista rdja sacuvaj boze. nosaci sedista haos, skinem plastiku ispod volana ista prica, rdja...???? reko ljudi, jel ovaj auto bio potopljen ili sta, ne... auto je proveo nekih 2 i kusur meseca na brodu i od vlage i slane vode skapao. sarke na vratima zahrdjale, ma cudo jedno... zgrano sam se...generalno, ko ford sto moze da skapa pa mislim da ni opel ne moze tako a sad ce neko reci pa nece on da ga vozi 100godina , naravno da nece ali u slucaju da ga negde bude cvakno malkice ane bude primetio eto rupcage uostalom i fokus ima ruzan kokpit do bola. negooo pade mi sad na pamet , GT oce mali gradski auto a ne zeli da razmislja o tome da li je vracan KM i te fore. za 8000 moze da se uveze manji auto da puca ne bitno koje marke, polo , ibiza, xara, megan, alfa... u svakom slucaju, svaki moze da se provali da li je radjieno nesto sa kilometrazom tj koliko puta je i za koliko vracana.
                  poz
                  eee da bre, sad mi pade na pamet... BMW 3 compact... razmisli na ovu temu..."pederski" auto skroz. meni se mnogo svidja kako izgleda.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Driver_GT
                    CBC Senator XXL
                    • 04.07.2007
                    • 368
                    • Beograd

Uhh..poduzi odgovor
                    Pazi..ja se aposlutno slazem sa tobom..i opet kazem da nema dileme uopste ko je bolji kad je u pitanju poredjenje nemac vs italijan.. ali ti si sad i sam naveo primer..taj audi je 98 godiste..to je vec skoro 10 godina star auto, a to je stvarno mnogo. I model je koncepcijski zastareo. Sa druge strane za tih 8k evra moze da se uzme i stilo 2004 godiste..pa sad vidi.. 6 godina razlike.. slazzem se u svemu sa tobom i sam vozim nemacki auto od 17000e, i pre toga sam vozio isto skuplji auto made in germany..ali jednostavno godiste je to koje ih ubija.. ja bi najaradije uzeo tako neki a3, samo da je malo mladji.. opet ponavljam, sve zavisi sta mi upadne..ako nadjem na dobar primerak a3 za neke pristojne pare-sto da ne, uzecu ga..ali to se kod nas na zalost retko nalazi..
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

aman brale srpski pricam. za audi nije bitno koje je godiste. taj deset godina star je bolji i udobniji i duze ce da traje i manje ce da se kvari od tog stila 2004. razumes sad. drugo kazeskoncepcijski star. sta taj stilo ima sto ovaj 98 nema. navigaciju. ima brate da se poruci iz kine original , knap za 150usd.

p.s. izvini, postao sam i sebi naporan, necu vise da te smaram ali te jednostavno i dalje ne razumem. Jos jednom ponavljam, koji god da kupis lepod ate sluzi pa ces nam pricati ustiske nakon nekog vremena.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Driver_GT
                        CBC Senator XXL
                        • 04.07.2007
                        • 368
                        • Beograd

Ok, ja sam rekao..ako mi naleti neki takav audi sigurno necu da samo posmatram..znaci i on je u igri..[/list]
                        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Komex
                          CBC Veteran
                          • 20.10.2005
                          • 100
                          • Beograd

@zverko
                          Poceo si da preterujes...
                          Poredis 10 godina star auto i 4 godine star auto...
                          Koliko god taj Audi bio dobar nemoguce je da neki deo ima 6 godina duzi vek trajanja od bilo kog drugog automobila... I pazi ti sta njega savetujes, da nekako skrpi 8000 za neki A3 star 10 godina kome je SIGURNO nesto dotrajalo i mora da se menja... A poznato je posto su originalni delovi za takav auto...
                          Evo jedna banalna stvar, air-bagovi, sa 10 godina oni vise nemaju funkciju tacnije, prosao im je rok zamene, sto znaci mozda ce da radi mozda ne... Da li si svestan koliko kosta zamena toga... Uhvatio sam se za trivijalnu stvar ali opet koliko je jos takvih delova po autu...

Audi vs Stilo neuporedivo u korist audija
                          Audi vs Focus, Focus daleko konkurentniji, mozda ne i bolji od audija, ali jako dobar auto

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za audi nije bitno koje je godiste. taj deset godina star je bolji i udobniji i duze ce da traje i manje ce da se kvari od tog stila 2004. razumes sad. drugo kazeskoncepcijski star.
                            slažem se, deset godina za premium brend je tek se razradio faza eksploatacije.
                            pa ne kupuješ 25 godina star auto pa da se ose?aju godine na njemu...

a econo klasa je sasvim druga pri?a, 3-5 godina i kre?e igranka jer je u startu i pravljen da pravi igranku.

brzina habanja je mnogo ve?a kod auta skromnije kvalitete izrade, tu se godine množe sa faktorom 3...

a opet, moje iskustvo je da sama godina proizvodnje skoro ništa ne zna?i kao jedini kriterijum, i da je stranje konkretnog primerka presudan faktor za procenu valjanosti kupovine.

sa druge strane odlu?i koliko dugo želiš da imaš auto koji kupiš i koliko si spreman da izdvojiš na troškove upotrebe.
                            ako kupuješ auto za narednih 10tak godina onda biraj auto kvalitetnije izradjen i konstruisan sam po sebi.
                            ako ?eš ga koristiti godinu ili dve dana kupi bilo šta.

Audi je skuplji od Fiata za upotrebu/ održavanje.

itd... napravi tabelu zahteva, ukrsti sa tabelom procene troškova upotrebe i optimum ?e se pokazati.

pri?a se o Stilu a ima 2 vrste Stila koji su razli?iti. uzmi i taj detalj u razmatranje.

ako je za grad pretežno ja ti predlažem da razmotriš Toyotu Yaris, za te pare trebalo bi da može da se nadje primerak u ok stanju.

ako je Fokus u igri, uzmi japanski Fokus. tj . Mazdu.

ako je Stilo u igri, uzmi malo više italijansku verziju (Alfa 147) a manje tursku verziju (Stilo) modela.

ako je dizajn glavni faktor odaberi boju koja ti se svidja a tehniku i troškove zanemari pa šta bude.

ali ti si taj koji mora da prelomi ciljnu namenu vozila i o?ekivane parametre.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Evo jedna banalna stvar, air-bagovi, sa 10 godina oni vise nemaju funkciju tacnije, prosao im je rok zamene, sto znaci mozda ce da radi mozda ne
                              na kom autu, modelu ?

to odavno više nije tako, važilo je za prve modele airbaga iz 80tih godina, a i tada nije im prestajala funkcija posle 10 godina nego su trebali da idu na prvi servis tj testiranje funkcije/ dijagnostiku.

i da, razlika trajnosti delova na modelu A i modelu B je mnogo ve?a od 6 godina, to zavisi od kvaliteta konstrukcije i izrade a od samih godina upotrebe zanamerivo.
                              10 godina za auto napravljen 90tih je ništa, ?ak štaviše tada su auti kvalitetnije radjeni nego danas- sa manje ušteda na materijalu.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Komex
                                CBC Veteran
                                • 20.10.2005
                                • 100
                                • Beograd

@brick
                                Pricate kao da poredimo audija i kineskog geely-a, svestan sam ja mana fiata ali ne preterujmo sad...

Comment

Working...
                                X