Fiat Tipo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chale
    CBC Član
    • 24.09.2006
    • 17
    • Sarajevo

Fiat Tipo

Svi korisni savjeti oko fiata Tipo bi mi dobro dosli jer je moj otac odlucio da kupi takav auto,naravno na meni je odaberem kojeg, pa me interesuje da li im je pocincani lim i neke savjete koje bi mi dobro dosli prilikom kupovine, najvise me intresuju slabiji motori 1,1 1,4 pa i 1,6 znaci samo benzici.
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Tipo ima potpuno pocinkovani lim, ali navodno postoje i neke verzije pravljene van Italije koje ga nemaju, tako bar kazu. Ja na takve nisam naletao... Limarija mu je super, znatno bolja od konkurencije, ali je zato i tezi od svojih vrsnjaka. Zato gledaj da uzmes sto jaci motor jer su ovi slabiji - bas slabi. Ako gledas 1.4 i 1.6 uzmi i.e. varijate za ubrizgavanjem. Izbegavaj modele sa digitalnom salt tablom. Naravno, da ne spominjem da je za tako stariji auto najvaznije kako je prethodno odrzavan. Zbog vece tezine osetljiv je u donjem postroju, ali sve moze da se sredi za umerenu sumu. Tipo je dobar i zahvalan auto bolji od vecine svoje tadasnje konkurencije.

Comment

• Pekija
      CBC Član
      • 08.07.2007
      • 11

Vozim Tipa skoro godinu dana a simpatisem ga skoro deceniju
      Moj model je '89,1.4 karburator,znaci jedna od slabijih varijanti
      Zastava ima identican motor u svojoj izvedbi Floride 1.4.Znam to jer kad mi je preskocio kais(odnosno pukao shtift na remenici bregaste,nista me ne pitajte )
      otisao sam u radnju i pokupovao sve delove od Floride!!Tako ozbiljan kvar me je izasao oko 11 000 zajedno sa majstorovim radom!

Ne daj Boze da sam imao 1.6i ili neke blesavije verzije 1.8 ; 2.0 npr Nebi me zakrpilo 300e!
      E sad,sve ima svoje tako da taj motor jeste jeftin za odrzavanje ali je trom.Ali kad prebacim sa plina na benzin..dogadja se skoro neverovatna promena!
      Sve zavisi sta hoces od auta
      Za limariju imam samo reci hvale,kao sto rece prethodnik,pocinkovana jos ako je metalik mislim da neces imati problema
      Eto,ako te jos nesto zanima pitaj

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Ima jedno 3-4 teme na forumu o Fiat Tipu, jel toliki cim malo samo pretraziti forum?
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• chale
          CBC Član
          • 24.09.2006
          • 17
          • Sarajevo

Zahvaljujem na odgovorima, najvjerovatnije da cu ganjati model 1,1 ili 1,4 jer stari hoce auto samo da ga moze prevesti od tacke A do tacke B, da sto manje trosi i koliko-toliko pouzdan da moze ici sa njimu ribolov itd. a od svih opcija najbolja je tipo i jos plin ugraditi i miran.

@starac vujadin Jos me interesuje ti modeli sa digitalnom tablom, jos raje mi govori da ih izbjegavam, jel stvarno istina da elektronika zna ********ti cesto.

@Danilo procitao sam te 3-4 teme na forumu o tipu ali nisam nista nasao sto me interesovalo pa sam tek otvorio ovu

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Ume elektronika da zeza kako kod koga, ali nije toliko da treba izbegavati auto. Gledaj da je auto u serijskom stanju, sto se tice elektronike da je sto manje cackano oko nje. Digitalnu tablu izbegavaj u sirokom luku.

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Originally posted by chale
              Zahvaljujem na odgovorima, najvjerovatnije da cu ganjati model 1,1 ili 1,4 jer stari hoce auto samo da ga moze prevesti od tacke A do tacke B, da sto manje trosi i koliko-toliko pouzdan da moze ici sa njimu ribolov itd. a od svih opcija najbolja je tipo i jos plin ugraditi i miran.
              Motor 1.1 je jako redak i ja ga nikako ne bih uzeo u razmatranje,preslab je za karoseriju.Ganjaj 1.4 ili 1.6 ako ti je bitno da bude jevtino odrzavanje trazi karburatorske verzije.Sto se tice potrosnje to je relativno,jaci motor lakse nosi karoseriju itd,a i onako ide plin tako da 1-2 l plina ne igra nikakvu ulogu...
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• chale
                CBC Član
                • 24.09.2006
                • 17
                • Sarajevo

Tako ce i biti zaganjati 1,4 ili 1,6 ali samo mehanicku tablu nista digitala i miran.

Comment

• Pekija
                  CBC Član
                  • 08.07.2007
                  • 11

Evo prodam ti ja,teska srca moga
                  150 000 ali pravih!
                  Nije lep ali je pouzdan

Comment

• doc Leon
                    CBC Član
                    • 07.11.2007
                    • 52
                    • Jajce

ja vozim Tipa 1.4 ie iz '92 i sasvim sam zadovoljan...djelovi su pristupacni a i lako ih je pronaci a sto se tice potrosnje to ti je (ako je utegnuta masina) od 7-9lit. ovisi o voznji. najvise mi se svidja unutrasnjost,OGROMAN je iznutra
                    tek kad sam se ozenio shvatio sam sta je sreca...
                    ali tad je vec bilo prekasno
                    http://www.foto-video-micko.blogspot.com/ check it out

Comment

• Sasa Petkovic
                      CBC Član
                      • 14.10.2006
                      • 11
                      • Krusevac

Ja vozim 1.6i.e DOHC '89, prezadovoljan sam sa njim imam ga vec 7 godina dosad presao 198.000, menjao sam samo potrosne delove, nikakvih ozbiljnih kvarova nisam imao a od pre godinu dana sam ugradio plin i super je, potrosnja benzina 7-10l

Comment

Working...
                      X