kupovina polovnog automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 100j4n
    CBC Član
    • 06.07.2007
    • 19
    • Beograd, Srbija, Dorcol

kupovina polovnog automobila

Zanima me koja je po vama najbolja varijanta (citaj najjeftinija) za kupovinu dobrog polovnog automobila... Znam da je najbolja varijanta kupiti auto od nekoga koga poznajes ali sta ako to nije slucaj... S obzirom da ne zurim sa kupovinom auta u poslednjih mesec dana sam stvarno svakave kombinacije uzimao u obzir... Prvo sam krenuo sa autooglasima gde sam nailazio na sve i svasta tesko se nalazi nesto dobro a ako i naidjes to se proda dok si rekao britva... Onda sam obilazio auto placeve i pijace i tek se sa tim razocarao kakvih sve prevaranata ima, onda mi drug rece da bi mogao da mi uveze iz italije auto al to po nekoj mojoj racunici nisam siguran da li se isplati... Nekako sve cekam da uleti onaj neki za koga cu jednostavno osetiti da je to to... Kakva su vasa iskustva? Da li znate za neki dobar auto plac? ili nekog ko uvozi pa da moze da me malo vise uputi i da mi kaze da li se to isplati?
    Posebno bi voleo odgovore i iskustva onih koji su kupili polovan auto...
    Punto II 1.9 JTD mk2
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Najpovoljnije i najsigurnije je traziti, traziti, traziti, probati, probati, probati.....

i nakon 3-4 meseca, sigurno ces uspeti.

Ipak desi se da se i nakon par dana ili nedelja ubode nesto, ali malo redje.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 100j4n
      CBC Član
      • 06.07.2007
      • 19

Jos jedna stvar mi nije jasna. Desavalo mi se da mi neki auto ode ispred nosa tako sto covek samo dodje pogleda ga i odmah ga kupi... Meni je to nezamislivo, konkretno sam bio blizu da kupim punta u dva navrata.Oba sam vodio na dijagnostiku u ovlascen fiatov servis da bi video u kakvom su stanju. Prvi vlasnik je bukvalno pobegao glavom bez obzira kada je video da ce da auto dizu na kanal a na drugom se ispostavilo da mu ne valja kvacilo sto bi znacilo dodatno ulaganje od 20.000 din. Tako da sam tada odustao. Zbog toga mi nije jasna ta odokativna kupovina. Kapiram da ima ljudi sa puno iskustva koji mogu da ocene razne stvari ali opet svi ovi noviji modeli automobila su puni neke elektronike koja se ne moze proveriti bez kompjutera...
      Punto II 1.9 JTD mk2

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Kad smo vec kod primera... moj bivsi Tenk je otisao isti dan kad je stavljen na net, jos je kupac dosao iz Nis i x puta me zvao i urgirao da ga ne prodam dok on ne dodje. Bukvalno na nevidjeno, osim par slicica na netu. Iskesirao i ode.

Dobar auto uvek ode brzo i najpre se proda komsiji, rodjaku i sl. A od prodavaca mozes ocekivati svasta. Naravno da je pregled uvek dobra stvar. Ako ti je taj punto odgovarao, mogao si da spustis cenu za 200 e i da uzivas u svom novom automobilu. I nokad ne mozes biti siguran da ti nesto nece umreti isti dan, a moze sve biti potaman i narednim 200K km. Mada, to malo teze kad je Punto u pitanju.

Spremi se na izdatak utezanja bilo kog automobila koji kupis.
        Ne mozes da ga platis kao polovnog, a da valja kao nov.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• The Punisher
          CBC Senator XXL
          • 01.03.2006
          • 503
          • Beograd Wozhdovatz
          • Ford Taunus TC1

Originally posted by prolupator
          Ne mozes da ga platis kao polovnog, a da valja kao nov.
          Eh, koliko ljudi misli da je ovo normalno...
          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Koliko para toliko i muzike...

Uvek kupovina od pravog vlasnika ili sa placa, preprodavci i ovlascenje batali!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 100j4n
              CBC Član
              • 06.07.2007
              • 19

pa ja pokusao da mu spustim cenu za 200 eura taman da zamenim sta treba ali on ni da cuje. Kao za te pare sam mogao i komsiji da ga prodam i slicne price... A i majstor mi je rekao da trazi previse...
              Punto II 1.9 JTD mk2

Comment

• 100j4n
                CBC Član
                • 06.07.2007
                • 19

Ne znam verovatno i ja preterujem pa gledam da kupim nesto savrseno sto j e nemoguce jer je to ipak polovan auto.Pitanje za one koji su kupili polovnjak: Sta ste sve promenili kad ste tek kupili polovnjak? Sta se menja iz predostroznosti sem kaisa i filtera?
                Punto II 1.9 JTD mk2

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

U najboljem slucaju menjas ulje+filtere, zupcasti i ostale kaiseve... U vecini slucajeva na ovo dodas barem 2 gume, disk plocice i mozda jos koja sitnica.. Dalje, postoje i primerci kojima na sve ono prethodno treba da zamenis amortizere, lamelu, jos 2 gume, diskove, ako je injection treba da ocistis dizne, ako ima plin redovno je ugradjen neki najgori pa i tu neke stvari treba odraditi... itd... E sad sve zavisi na kakav primerak naletis...
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Vladan
                    CBC Senator
                    • 18.08.2005
                    • 248
                    • Vuko.ebina
                    • e46 325i

Ja bih ti ipak savetovao da ako vec nemas opciju da kupis od prijatelja(ne poznanika) da ga ipak uvezes. Nabolje iz Svajcarske ili Svabije ali ako nemas drugu alternativu onda moze i Italija (mada sam cuo da su isti cigani k'o i mi).

Comment

• bozza1979
                      CBC Veteran
                      • 08.01.2007
                      • 112
                      • Beograd

Sta ste sve promenili kad ste tek kupili polovnjak?
                      Ja kad sam kupio feliciu dizel, 2004. godine, posle 3 dana sam promenio dve gume (pocela jedna da ispusta, a i bila je vec zrela za zamenu), dve su bile potpuno nove, presle manje od 1000km... Posle nekih 1500km otkad sam je uzeo, promenio sam ulje, filter ulja, filter vazduha, filter nafte, ulje za kocnice, nosac motora (bio malo cvrknut, pa preventive radi), manzetne, neke gume u soljama amortizera, i lezaj zadnjeg desnog tocka... Posle jos koje hiljade sam menjao i disk plocice. Inace, auto je imao servisnu knjizicu gde je sve bilo lepo evidentirano... Zupcasti je menjan 10-ak hiljada pre nego sto sam uzeo auto, kao i prednji amortizeri...

Kad sam uzeo golfa 2, 2001. godine, uradio sam mu odmah osnovni servis (filteri i ulje), a zatim menjao sam mu jedno po jedno sto je crkavalo Sajle rucne, dobosi, paknovi, homokineticki zglob, poluosovina (bila montirana kraca, kaze majstor od golfa 1), pumpa za vodu, kugla, spona, varen auspuh, akumulator... Posle godinu dana me je sacekala generalna, kad sam mu menjao i set kvacila, letvu volana... sve ostale zglobove, diskove, vakuum pumpu za servo, itd itd... tj, skoro sve sto je moglo da se menja

Moj prvi polovan auto je bila peglica, koju smo brat i ja zajedno uzeli '98.
                      Na njoj jedino stakla i branike nisam menjao

Na svakom polovnom MORA da se uradi nesto (bilo da je ovdasnji ili uvezen), zato odmah odvojis par stotki, pa sta majstor kaze da treba da se menja, menjaj...

Ortaku je, npr. kad je uzeo Seat Toleda, posle 200km zaglavio menjac... Istom je kad je uzeo golfa IV, posle 10 dana riknula pumpa za gorivo...

Lutrija...

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

na drugom se ispostavilo da mu ne valja kvacilo sto bi znacilo dodatno ulaganje od 20.000 din. Tako da sam tada odustao
                        izvini, ako je 250 evra toliko veliki problem, ti nikada ne?eš kupiti ijedan polovan auto sa takvim kriterijumima.

set guma je 15,000-20,000 dinara, i to da ne uzimamo u obzir da kupuješ zasebno zimski i letnji set.
                        a to je normalno promeniti, tj uložiti novac kao dodatno ulaganje.
                        itd...gomila stvari košta da se vozi jedan auto.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• 100j4n
                          CBC Član
                          • 06.07.2007
                          • 19

ma brick nije tih 200e bilo jedini problem sa tim punticem. Ispostavilo se i da su mu riknuli neki grejaci, da ima vracenu kilometrazu - gle cuda! da ima problema i sa vazdusnim jastucima a kad na sve to pridodamo i da je beli nekako mi se nije cinio dobrom kupovinom a i sam majstor mi je tako preporucio da ga ne uzimam pa sam ga zato preskocio...
                          Naravno da sam svestan da moram da imam izdvojen novac za sredjivanje auta posle kupovine... zato sam i postavio ovu temu jer me zanima sto vise vasih iskustava
                          Punto II 1.9 JTD mk2

Comment

• pedro
                            CBC Član
                            • 04.06.2007
                            • 27
                            • beograd

kupovina

Mopas biti strpljiv.Ja sam skoro 2 meseca trazio auto,konkretno Alfu 147 i onda kad sam pomislio da ce se moja pretraga pretvoriti u maraton iskrsne mi Fiat Stilo,odlican primerak.
                            Odmah sam promenio kaiseve,spanere,ulje,filtere,diskove i plocice.I ugradio zeder.Moras biti spreman na ulaganje od jos barem 400-500 eur.
                            Ja ti mogu dati broj telefona lika od kog sam ja kupio auto.Ako si zainteresovan posalji mi pp.

Comment

• jevtic
                              CBC Senator XXL
                              • 26.11.2006
                              • 729
                              • beograd

ja kad sam prodao golfa 2 td na njemu je trebalo da se radi vise stvar:

-generalna
                              -remont turbine
                              -sve cetri gume su bile vise nego dotrajale
                              -amortizeri
                              -prednji diskovi i plocice
                              -dobosi nisu kocili kako treba
                              -limarija je bila cuknuta na vise mesta
                              -ulje je curilo na nepoznatom mestu
                              -siber se malo raskantao
                              -suvozacevo sediste se klatilo odnosno nesto se polomilo pa nije bilo bas fiksirano
                              -prednja maska
                              -farovi
                              -vrata gepeka su pocela malo da rdjaju
                              -registracija je isticala za nedelju dana

ovo je otprilke ono cega se ovako napamet secam i ovo je bez preterivanja a mozda je trebalo jos nesto doterati da bi auto bio u potpuno ispravnom stanju.

inace covek koji je kupio auto je smatrao da je super prosao jer ga je kuio ispod cene koje su se tada kretali golfovi 2 td. verovatno ga je kasnije preprodao po vecoj ceni.
                              ex - fabia 1.9 tdi
                              golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
                              X