Kad sam kupovao Mondea, najvise me privuklo sto mi je covek prvog dana rekao, evo ti, vozi se sat-dva, pa ga vrati. Trazio je samo da mu ostavim licnu kartu. Dakle, razmisljao sam, ako on meni daje auto, znaci nije ga frka da ja odem kod majstora, na dijagnostiku....
To me najvise privuklo. Medjutim, opet ima nekih sitnica. Sa Zederom, kasnije akomulatorom i par dijagnostika (za sta je bio kriv accu), opet oko 500 evra.
Nemoj da kupujes auto "za sve pare", ostavi malo u rezervi.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
kada je moj cale uzimao auto, ja sam isao sa njim, on ga je pogledao, svideo mu se i odmah ga je uzeo.A trazio je ukupno oko 2 dana, mislim sta reci luda sreca da je auto ispao super dobar.
Znaci najbitniji faktro je sreca!
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
stefan dobro kaze, sreca... meni je ovo prvi auto da sam uze seo i otero i dan danas teram samo ulje menjam. imao sam tu srecu da uzmem auto od coveka koji je o njemu vodio racuna ali sam zato trazio 2 meseca i svasta video i mnoooogo puta se razocarao jer ono preko telefona kao auto je extra, reko nemoj da dolazim ako mu nesto fali , ma neeeee kakvi, dodji slobodno. sednem u auto i odem u neki pickovac tamo u vojvodinu kad tamo auto lesh. farban, hauba druge nijanse, auto teget ona crna metalik, menjan air beg ma svasta. i pitam ovog lika dobro bre sam te pito lepo jel udaran farban , kakav je da ne dolazim dzaba a on ce opet, pa auto je fes, sta mu fali... mene je odlicno sluzio... i tako svaki dan ali ne treba odustajati. ima po kojekakvim supama i garazama auta koji su malo vozeni, ocuvani pa i da se ulozi malo u njih tipa te neke gumice i drkalice koje su otisle od stjanja i ne vozenja, isplati se. i da, nemo gledas punta ovde, to je bato izakano samo tako jer je garant bio Van pa mu naknadno ubacena sedista pozadi, znaci tovaren + vozio ko je stigo. ako si se bas zagrejo za punta onda neka ti neko dotera od preko ali neko ko zna i nece da te uradi.
poz
i da, nemo gledas punta ovde, to je bato izakano samo tako jer je garant bio Van pa mu naknadno ubacena sedista pozadi, znaci tovaren + vozio ko je stigo. ako si se bas zagrejo za punta onda neka ti neko dotera od preko ali neko ko zna i nece da te uradi.
poz
Meni su auto placevi generalno sumnjivi. Odem da jedan, najvise clia i punta sa troja vrata. Vidim tamo iza parkirano nekoliko Pandi, a na vratima pise Posta Italia, sve vanovi. Znaci, njega nije blam sto ih je tu parkirao. Kod mene u kraju ima perionica i hemijsko ciscenje. Covek se ubi od posla skidajuci kojekakve nalepnice sa kola za auto placeve.
Drugar automehanicar u Kraljevu, kazem mu, imam kes, daj vidi nesto dobro. On bukvalno mesec dana nije mogao nista da mi preporuci. I kad je konacno nasao Pasata za kojeg garantuje, ovaj zacepio cenu da sam morao da odustanem.
Tako da je kupovina polovnjaka zeznut i mukotrpan posao, osim ako nemas srece.
Ovi preprodavci su posebna sorta, imaju milion prica da ti sloze. Ne uzimaj nista zdravo za gotovo, pitaj sve sto te zanima i uvek insistiraj da auto odvezes kod majstora...itd.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Meni su auto placevi generalno sumnjivi. Odem da jedan, najvise clia i punta sa troja vrata. Vidim tamo iza parkirano nekoliko Pandi, a na vratima pise Posta Italia, sve vanovi. Znaci, njega nije blam sto ih je tu parkirao. Kod mene u kraju ima perionica i hemijsko ciscenje. Covek se ubi od posla skidajuci kojekakve nalepnice sa kola za auto placeve.
Pre par dana sam imao slicnu situaciju... Odem ti ja do nekog placa i tamo me saceka lik sa maskom na licu i sav ofarban u belo i pokaze mi tri puntica bele boje... Kune se nisu bili vanovi sto se na kraju i ispostavilo kao istina ali kad sam malo bolje pogledao vrata pod tacno odredjenim uglom je jedva vidljivo pisalo auto skola na italijanskom... Mislim da su ti iz auto skole i gore varijante od vanova...
Nema to puno veze da li je bio ovo ili ono. Sve je stvar kompromisa.
Poenta je da se zna sta se hoce, da se definisu kompromisi, i sposobnost da se oceni auto, i naravno da se ne prerplacuje.
Sta sve treba uloziti da bi se doslo do auta koji sluzi nameni, i ima dozu bezbednosti i sigurnosti, sracunati se i to je to.
Ili "kupovina iz fotelje", lizing i tada sigurno nije bio na "jahanju".
Od mene uglavnom vozila kupuju prijatelji i poznanici.Prvo nikad nisam kupio nešto što nije potpuno ok, a drugo nikad nisam škrtario na održavanju.?ovek koji je kupio Oktaviju od mene je "prijatelj, prijatelja" i jednostavno nije odustao dok je nije uzeo.Rekao sam mu da u avgustu isti?e registracija, da za 5000 km ide veliki servis(na 90000 km), da prvo moram da idem na more.......
?ovek je ladno preko svega prešao, doneo novac, prvi put seo u auto,startovao motor i odvezao ga za BGD!
Jedino što je tražio da mu par dana ranije, za njegove pare, ugradim Zeder pošto nije imao vremena da ?eka na red za ugradnju u Beogradu!
ali opet mozes ti da ga zagledas koliko hoces ali dok mu ne otvoria srce do tad nista neces videti.Ja kad sam uzeo punta odmah sam mu zamenio ulje,plocice,filtere,kaiseve, . . .Ali dok ga nisam otvorio nisam znao kolko ima sati.Tek kad skinuo glavu video sam da klipovi imaju malo lufta da ga zeza ovo ono ali sta da radim tako mi zapalo.I evo posle 10 000 predjenih on ide isto ko i prvog dana treba da mu menjam auspuh ali sta cu opet kazem taka tura.
Dok u garazi imam vectru 2.0di 1999 godiste koja je presla samo 43.000 i za nju dajem garanciju da joj nista ne fali.Uvezena iz nemacke i prvi servis radjen u srbiji.Ali opet tu sam dobio dok na puntu ne mogu da kazem izgubio ali nisam ni dobio.Tako da ti je to dosta zajeban poso ako trazis polovan auto bez mane moj ti je savet da uzimas od ljudi koji imaju 2-3 automobila tako da znas da taj auto nije mnogo forsiran ili vidi uzmi od nekog penzionera.Ne znam sta da ti kazem osim sa srecom
Danas mi se napokon javio decko u vezi jednog punta koji je bio moj favorit... Napokon je ocarinjen pa sada mogu da ga pregledam i ako bog da danas ga i dovezem kucici... Krenucu sa majstorom koji ima komp za dijagnostiku pa cemo da ga pregledamo od glave do pete... Javljam rezultate...
Da ne otvaram novu temu.
Pitanje je, kako proveriti da li auto uzet na kredit ? Za lizing znam da u saobracajnoj pise da je vlasnistvo lizing kuce, da li isto vazi i za kredit, tj da li je naznaceno negde u saobracajnoj da je auto kupljen na kredit. Da li se ta inforamacija moze dobiti u kreditnom birou, i kako ?
Comment