Mercedes star nekih 25 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Sticajem raznih okolnosti imao sam ranije prilike da vozim par komada(tudjih) W123D.Mogu ti reci da 200D zaboravis odmah jer je ocajno slab(cak i za gradsku voznju) a i 300D(ubice te poreze a neces bas ustedeti na gorivu).Nekako se 240D namece kao najbolji izbor.Neide nesto bas ali ipak moze da odrzava kakav-takav tempo.Potrosnja,mogao bi da racunas sa nekih 10L u proseku.Ako i nema servo volan,uz 175 gume i ispravan trap moze se preziveti.Kad budes gledao neki konkretan,naravno,prvo pretresi limariju-logicno kod tako starog auta.Ali,i dalje je to M-B koji ima/je imao debeo lim i jako dobru zastitu istog.Gledaj da te ne prevari dobar spoljni izgled jer zna da bude trulex ispod debelog sloja zastite.Takodje obrati paznju na "sielen blokove" u zadnjem trapu,znaju da stradaju od dugogodisnjeg akanja po losim putevima i pod (pre)opterecenjem.Zbog rasirenog odrzavanja po sistemu "vozi dok ide" i ceste gradske voznje,problem zna da bude i starter(anlaser).Sto se tice cene odrzavanja,potrosna roba (filteri,disk plocice,ulosci dizni) ne mnogo skuplje nego za Gnoja (a po secanju,plocice od Golfa pasu pozadi).
    Sto se tice benzinaca,nisam imao prilike ni jednog da vozim .Uzevsi u obzir tvoju zelju,potrebe i mogucnosti,razmatrao bih pored 240D,200 i 230 sa karbom ili (ako nadjes) 200E/230E pa ga bacis na plin i vozi .
    U vezi sigurnosti,puno zavisi od stanja lima ali treba imati u vidu da je M-B davno poceo sa "kresh testovima" KLIKNI.
    Najzad,posto bi to bio auto,da tako kazem "za zezanje",da mozda osacujes i neku "miniku" (W115) ???Mozda se da "iskopati" neka relativno sacuvana ?

Comment

• milojicin_mali
      CBC Početnik
      • 01.02.2008
      • 2
      • Novi Sad

Pomagajte ljudi

[color=red]
      pozdrav...
      slucajno sam nasao sajt na netu pa su me zainteresovale price oko 123-ke.
      potrosnja,registracija...
      Kupio bih neku 123-ku od 1980 godista pa na dalje,do 1000 evra.
      Verovatno 200d,jer mi se ovi ostali ne svidjaju zbog povecane potrosnje.
      Kolika je potrosnja (200d) po gradu i na otvorenom? Koristio bih ga za otvorene puteve. Kolika je registracija za 200d,(60 ks)?
      U pocetku su me zanimali benzinci,200E,230E,(90ks,...),mada su retki,a kako vidim i potrosnja im ide preko 12 litara. najveci broj benzinaca se krece preko 110 ks pa na vise, sto bas i ne bi bilo "ekonomicno".
      S'tim da je tezak oko 1,5 tona,ne verujem da trosi ispod 6.5-7.0l nafte . Volim i ja da nagazim gas i uzeo bih benzinca,ali jedino da pisham u rezervoar. Ovo je iskljucivo prevoz 270 km,pa me interesuje da li je ovaj auto spreman za ovakve relacije zbog starosti...?
      Ljudi sta predlazete? Da li da kupujem mercedes ili da uzmem da obrisem **** sa 1000 evra jer vise nemam.
      Hvala unapred...

Comment

• dr.benz
        CBC Član
        • 06.01.2008
        • 73
        • beograd

Obrisi ****

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

,a sto se tice brisanja ... no comment.

Comment

• dr.benz
            CBC Član
            • 06.01.2008
            • 73
            • beograd

Ne znam da li ste primetili smesak na kraju komentara????
            Nista lose nisam mislio,i nikog ne vredjam,ali tvrdim da za 1000E koliko Milojicin Mali ima-ne moze da kupi nista vredno!!! Bolje da obrise **** sa tim ili potrosi na nesto drugo nego da kupi neku lominu i da je vise popravlja nego da se vozi!
            Eto toliko,a i brisanje ****ta je sam predlozio!

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Prvenstveno sam mislio na Miloicine izjave u vezi obavljanja raznih "fizioloskih radnji" .Ne bih da sad prodajem neku finocu ali,mislim,dajmo se kontrolirati sa rechnikom ;more ljudi cita ovaj forum .
              Pozz & NHF .

Comment

• milojicin_mali
                CBC Početnik
                • 01.02.2008
                • 2
                • Novi Sad

eee...

dajte ljudi nemojte da mi glumite neku kulturu...
                ... usput,meni roditelji ne daju ni dinara da kupim auto,iako imaju 2 komada,nego moram sam da zaradim,a s'obzirom da sam student,pare mi ne padaju sa neba! Tako da moram da stisnem .... da skupim i 1000 evra,a da ne pricam o nekoj vecoj sumi!
                Pa sam pitao za savet... ...a sto se tice ''brisanja'' pomenuo sam to kroz zajebanciju... ako se neko osetio uvredjenim,izviljavam se...

Comment

• Djux
                  CBC Veteran
                  • 10.08.2007
                  • 133
                  • Zemun

Ja mogu da ti ponovim uglavnom ono sto je myokis rekao. Jako tesko ces naci neku 123-ku za 1000eur da se kotrlja...mozda nkog neregistrovanog benzinca ili 300D za kojeg vlasnik nepa para za reg. pa ga zato prodaje. U svakom slucaju moras imati jos nesto u dzepu da ulozis u taj auto. Probaj da nategnes jos 500eur nekako pa onda pogledaj. Skoro sam video jedan u oglasu neregistrovan za 600-700eur. Kakav god. bio ako se kotrlja mogao bi ti znaciti ali samo ako imas nesto love pored da ga koliko toliko dovedesh u red.

Ako vec ne zelis da vozis yuga...

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

ako si student i imas samo 1000 eura najbolje ti je da koristiš autobus. za te pare bukvalno ništa ne možeš da nađeš a da valja. šta god da kupiš biće neka kanta.
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
                    X