od 90ks, kakav je to motor, auto?
Peugeot 307 2.0 HDI od 90ks, kakav je to motor, auto ???
Collapse
X
-
Provereni, snažni HDI motor uz pomoć common-rail tehnologije direktnog ubrizgavanja razvija 90 KS pri 4000 o/min i obrtni moment od 205 Nm pri 1900 o/min.
Pročitaj ovde više o tom motoru:
OVDE - PEUGEOT 206 2.0 HDi 90 KS (66 kW)
-
-
Vozio sam taj auto u vise navrata. Prilicno je spor, motor voli samo jedan rezim rada, ~2750rpm, ni gore ni dole. Auto jeste udoban, ali sa zadnjeg trapa mogu da se cuju neki zvukovi cak i kad je trap ispravan, a pouzdanost zadnjeg trapa nije ono cime 307 moze da se pohvali. Auto, pored toga sto ne voli promenu brzine kretanja, ne voli ni krivine i ne vidim mu poentu osim za voznju po auto putu i to u desnoj traci.
To je iz prve ruke, sto se tice pouzdanosti, cuo sam pricu od majstora iz djelmas servisa da retko koji taj motor dozivi starost, a da ne prolupa i to obicno negde na 60.000... to ne mogu da tvrdim, to sam samo cuo.
Comment
-
-
Pa rekla kazala je kod nas normalna pojava, a ima svrhu da bi se nesto reklo, ne bitno sta.
Imao sam taj motor u 406 i jos je bio cipovan, presao je kod mene 60.000, a prodan je sa 180.000 km, znaci ne pije vodu prica da prolupa na 60.000.
Inace sam vozio i 307 sa 110 konja HDI i benzin od 2L i nije bilo cudnih zvukova koje je Bane cuo.
Comment
-
-
Ja sam ih vidjao sa 200.000 pa i vise. Doduse jeste da su iz inostranstva, ali moze.
Osnovna razlika u common railu je kod sistema za ubrizgavanje.
Postoji Bosch i Siemens sistem. Ispostavilo se da je Bosch bolji i pouzdaniji. Ja licno sam imao problem sa Siemens-ovom pumpom visokog pritiska.
Sto se tice ostalih stvari ima i "+" i "-", bas kao i svaki automobil.
U svakom slucaju taj 2.0 HDi je dobar motor i ako je iz inostranstva i nema neku ociglednu falinku, mozes da se puzdas u njih. Naravno dobro gorivo je jako bitan preduslov dugovecnosti tih motora.
Comment
-
-
Isti motor je i u Berlingu i daleko od toga da je mrtav. Takodje prica da prolupa na 60.000km pa nije to jugo, a i on duva a nelupa na 60.000km.
Berlinga moze da potera do 170km/h (po cajgeru) i naravno izuzetno ga je lepo voziti onako u trecoj i preticati s njim. Mnogo lepo povuce.
Sto se tice potrosnje, neverovatno malo trosi. U sluzbenom (dusa mu se vadi) nikada nije presao 7+ litara u gradu.
P.S. Berlingo je sada na 85.000km i jos nista nelupa
Comment
-
-
U Xantia modelu doduse onaj sa 115 ks. Presao 300k(od toga 180k kod nas) bez problema i potrosnje ulja, info iz prve ruke burazerov prosli auto. Uvek je bio zadovoljan i potrosnjom i performansama... Na svakih 60k ode protokomer, na kraju je stavljao stari i samo menjao ih u krug....Servise je radi na 15k
Comment
-
-
Razgovarao sam sa čovekom koji radi u ovlašćenom Peugeot servisu (šef servisa):
Njegov zet ima Peugeot 307 2.0 HDi 110 ks, prešao je do sada 90.000 Km... ništa za sada nije rađeno, sem redovnih servisa ...
Kaže, prvi put da čuje da je koji prolupao na 60.000 km. Koliko radi (a to je par godina) nije bilo takvih slučajeva... sem jednog, a to je da je prolupao jedan, na 180.000 km i to zato jer ga vlasnik vozio bez ulja.
Auto jeste udoban, ali sa zadnjeg trapa mogu da se cuju neki zvukovi cak i kad je trap ispravan, a pouzdanost zadnjeg trapa nije ono čime 307 može da se pohvali.
Prilicno je spor, motor voli samo jedan rezim rada, ~2750rpm, ni gore ni dole.
Comment
-
-
Originally posted by vuckoOsnovna razlika u common railu je kod sistema za ubrizgavanje.
Postoji Bosch i Siemens sistem. Ispostavilo se da je Bosch bolji i pouzdaniji. Ja licno sam imao problem sa Siemens-ovom pumpom visokog pritiska.
Comment
-
-
Burazer ima 307 1.6 HDI 110 KS i mogu reci da je ok sa obzirom kako se odrzava. Jedino je imao problema sa "blow off" ( ili kako vec ) ventilom, ali zbog udesa, jer ga je otkinuo ( auto ) do prednjih tockova. A auto se neredovno odrzava, tipa ulje ( polusintetiku ) menja kada stigne, obicno na 15.000 km, sve u svemu nije mnogo zahtevan od udesa ( imao 20.000km ) do danas presao 95.000 km i nista nije ulagao.
Comment
-
-
Gordi, na koji sistem si mislio kada si rekao da da je skuplji za odrzavanje? Bosch ili Siemens?
Meni je na Siemens HDi pumpi crkao regulator pritiska, ali ga nisam mogao kupiti odvojeno od pumpe, nego samo celu pumpu ( nova oko 900 eur, polovna 350-400 eur ). Kod Bosch pumpe moze da se kupi taj regulator odvojeno 80-100 eur.
Sa ostalim nisam imao problema.
Comment
-
-
Sluzbeni 307 sa 2.0 HDI motorom presao oko 150k bez problema oko samog motora, a sitnica je bilo za popravku kao diskovi, plocice... Lamela i korpa ostali isti, trap jos uvek nije radjen, samo je zapusen cat i to je to... U sustini solidan auto za te pare, mada su zvukovi unutra kao da covek sedi u kontejneru...Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by vuckoGordi, na koji sistem si mislio kada si rekao da da je skuplji za odrzavanje? Bosch ili Siemens?
Mani je na Siemes HDi pumpi crkao regulator pritiska, ali ga nisam mogao kupiti odvojeno od pumpe, nego samo celu pumpu (nova oko 900eur, polovna 350-400 eur). Kod Bosch pumpe moze da se kupi taj regulator odvojeno 80-100 eur.
Sa ostalim nisam imao problema.
Comment
-
Comment