Kia Rio postala Suzuki Swift

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Cim ti stigne autic da vidimo slicice.... =]

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Da li ste provalili kako su zakoni trzista na delu, dok Swiftu nisu skinuli cenu na 10500 eura, prodavali su po 6 kom mesecno. Sad je krenuo ko lud (ili Astra classic posle skidanja cene)...Ipak na nasem trzistu vlada zec, za novim automobilima, i imaju ljudi da plate, ali su procenili da su kola preskupa za ono sto nude. Nadam se da ce Uvoznici napokon provaliti da je i za njih bolje da idu na kvantitet i da smanje ogromne marze...

Comment

• mristicm
        CBC Član
        • 08.11.2005
        • 23
        • Beograd

Originally posted by markofpi
        Cim ti stigne autic da vidimo slicice.... =]
        Trebao sam sutra, ali sam ga preuzeo danas.
        slikacu ga ovih dana. Uglavnom, auto je extra. U swiftu se covek oseca kao da je u nekoj limuzini sa extra mekanim ogibljenjem sto je prosto neverovatno za auto koji ima medjuosovinsko rastojanje 2,37 metara.
        Auto je super u svakom pogledu, samo me malo nervira gas posto nisam navikao da bude tako osetljiv , ali menjac, sedista, upravljivost, preglednost, stabilnost - savrseno.

Motor prosto trazi da ide u visoke obrtaje, ali ce morati da se strpi do prvog servisa (2500 km)

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Znaci za 7 dana...

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

a sta si vozio pre swifta kad ti je toliko udoban?

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Sto se mene tice, zakljucio sam da je za udobnost najbitnije da imas kvalitetna sedista, koja su anatomski dobro uradjena.

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Pitanje za mristicm u vezi i30, kako si zakljucio da ima los menjac, a kazes da njega jedino nisi vozio ? Jer to prvi put cujem u vezi ovog automobila.

Jos jedno pitanje, kad je tu i30, bilo bi mi logicno da je razmatran i Kia Cee'd, ako ni zbog cega drugo (tehnicki je tu uz i30), onda zbog 7 godina grancije i izvanrednog rezultata na euro NCAP testu .

Mazda 2, da li neko ima licna iskustva ?

Verovatno uopste ne razmisljate o tome, ali da li mozda znate kako stoje stvari sa ugradnjom plinskog uredjaja i granacijom ?

Comment

• mristicm
                  CBC Član
                  • 08.11.2005
                  • 23
                  • Beograd

Originally posted by Marko001
                  a sta si vozio pre swifta kad ti je toliko udoban?
                  Prvo da razjasnim: Kad sam rekao da je jako udoban, napomenuo sam da je neverovatno udoban za tako malo medjuosovinsko rastojanje. Znaci nisam poredio sa pezoom 607, 407, citroenom c6 ili nekim audijem od 5 metara.
                  Udobniji je od : skode felicije, hyundai getz-a, nove opel corse (tvrda je ko kamen i sedista su ocajna), hyundai atos prime-a, citroena c1, ....znaci od svih auta do 4 metra duzine je najudobniji i ima najbolja sedista (u kojima sam sedeo i vozio se).

Originally posted by low rider
                  Pitanje za mristicm u vezi i30, kako si zakljucio da ima los menjac, a kazes da njega jedino nisi vozio ? Jer to prvi put cujem u vezi ovog automobila.

Jos jedno pitanje, kad je tu i30, bilo bi mi logicno da je razmatran i Kia Cee'd, ako ni zbog cega drugo (tehnicki je tu uz i30), onda zbog 7 godina grancije i izvanrednog rezultata na euro NCAP testu .

Mazda 2, da li neko ima licna iskustva ?

Verovatno uopste ne razmisljate o tome, ali da li mozda znate kako stoje stvari sa ugradnjom plinskog uredjaja i granacijom ?
                  Hyundai i30 za 16000 eura daje mnogo vise (izuzev garancije) od ceed-a za iste pare. U poslednjih godinu dana sam od ortakovog caleta koji drzi tehnicki pregled cuo da je KIA nevidjeni krsh po pitanju spona, lezajeva i svega vezano za trap i tockove. A u isto vreme je hvalio hyundai da vredi svaku paru.
                  Od 10tak automobila koje sam vozio, a i kojima sam drndao menjac dok su bili ugaseni, najgori menjac pod rukom mi je bio u novoj opel corsi 1.2 (Koju sam i vozio), pa zatim u i30. Nekako lupa...ne znam. Naravno, to je totalno subjektivno misljenje, jer ima mnogo onih koji vole tvrd i kratak menjac (kao kod corse).

Da, razmisljam o ugradnji sekvencijalnog plina u suzuki. Cena kod ovlascenog servisa za ugradju plina u swift (A da se ne izgubi 4.godisnja garancija) staje od 680 do 880 eura u zavisnosti da li cu neku italijansku marku na slovo T, Landirenco ili Lovato (najskuplji). U cenu ulazi torziona boca umesto rezevnog tocka.

Posto je auto presao tek 170 km po gradu, a motor se nije razradio + sve prva-druga zbog guzve u gradu, postrosnja je oko 10 litara bezolovnog, mada bi posle prvog servisa trebalo da spadne na ispod 9.

Mazda 2:
                  Na prolece ce moja devojka da pazari novu mazdu 2 ili novog ficu 500. Po fotografijama, fica mi obecava vrhunski kvalitet enterijera, mada...tako je bilo i sa corsom dok nisam seo u nju.

Comment

• dejank
                    CBC Član
                    • 13.08.2007
                    • 54
                    • Beograd

Originally posted by mristicm
                    Hyundai i30 za 16000 eura daje mnogo vise (izuzev garancije) od ceed-a za iste pare.
                    Cee'd je skoro pojeftinio za više od 1000 EUR, pa mislim da ova konstatacija više ne stoji.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

"torziona boca"
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• mristicm
                        CBC Član
                        • 08.11.2005
                        • 23
                        • Beograd

ili toroidna...kako god

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

KIA nevidjeni krsh po pitanju spona, lezajeva i svega vezano za trap i tockove
                          ovo me brine....ako nije frka postuj ovo na temu o ceed-u...

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

@markofpi mislim da je mristic tu opsku napisao na racun KIA-e generalno, a ne Cee'd-a.

Prvo ne verujem da je bilo koji teh. servis mogao imati toliko puno Ceed musterija da se izvuce takav zakljucak, drugo auto je takoreci od malopre na ulicama i nema sta da se rasrafi na trapu, jos im ni prva registracija nije istekla, Cee'd-evi jos nisu ni videli tehnicki, tako da ...

Ako je to za trapove vazilo za neke prethodne KIA-e (ne znam koje), ne verujem da ce vaziti za Cee'd-a~i30, ne vidim zasto bi, kada se zna gde, kako je i sa kojom namerom napravljen ?

Cee'd krece od 13.100€, a i30 od 14000€, ali sa slicnom opremom slicno i kostaju, jedino sto se na papiru izdvaja kao razlika je garancija ... Jako bliske cene japancima iz diskusije, ali su ova dva ipak broj veci.

Mene zivo interesuje kakve ce kritike dobiti ova nova mazda 2, i da li ce sada strara izgubiti na ceni (ako je bude), ista stvar sa Hondom i novim-starim Jazz-om ...

Comment

Working...
                            X