Kako prepoznati eventualne limarske poduhvate pre kupovine?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da je jeftin ne bih rekao.
    recimo da mi prva pomisao bude da kosta reda 10.000 E sa osnovnim softverskim paketom. / bazom/.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Nenad
      CBC Senator XXL
      • 06.01.2005
      • 1364
      • BBgd/Mow

U engleskim casopisima za kola tipa The Car i Top Gear se pojavljuju reklame za takvu vrst aparata, ako se ne varam kosta ne vise od 200e
      Boost or bust...

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Nenad
        Mali magnet sa sobom poneti, gde god je gitovano nece se lepiti za limariju.
        Za pocetak je dovoljan i onaj za ciscenje akvarijuma.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• APOGEE
          CBC Senator
          • 01.06.2005
          • 243
          • Beograd, Vracar

Jos nesto, auto gledati iskljucivo po danu sa dosta svetla. Vozilo da bude oprano i suvo, dakle bez prljavstine. Ko dobro ne vidi, a takvih ima dosta, neka obavezno stavi naocare za vid ili ponese lupu.

Nedavno, drug me zvao da pogledamo auto za njega, ja odem, sve izgledalo ok, auto kupljen. Posle par dana, ponovo pogledam kola, prethodno stavim cvike za citanje, kad ono auto preprskavan u p.m.
          Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

nisam 100% siguran, ali AMSS u Bg-u, Nisu, Cacku i mozda u NS radi kompletnu proveru vozila.
            to podrazumeva i proveru porekla vozila ali i ultrazvucnu dijagnostiku, kao i propustanje jednosmerne struje kroz lim, pa se meri otpor u pojedinim delovima sasije.
            pregled se zakazuje, a kosta od par hiljada do 5000 din.

Comment

• miroslavm
              CBC Senator
              • 13.02.2007
              • 208
              • Beograd, Zvezdara

Bez uvrede, ali sugestije za nabavku i preglede spravama, raznim uredjajima, nobelovskim metodima mi se čine preteranim- jedino ako kupuješ RR, ili Bentlija, pa ti je baš stalo.Oteraš kod majstora, pogleda ti malo, i to je to. Ili one stare fore- gledaš ujednačenost razmaka izmedju vrata i stubova npr,ili haube, svud gde se nešto uklapa celom dužinom mora biti podjednako udaljeno. Pozadi ako je udaran, trebalo bi da ima malo vlage iza kišnih dana u gepeku ispod tepiha.Mada, ako je dobro odradjen u celosti- uzmi ga,biće dobar

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Ma da, u potpunosti se slazem sa miroslavm. Zamislite da sad, posto kupujem auto, nosim magnet prilikom gledanja, ili teram vlasnika da idemo u amss na proveru debljine farbe! Da je neko mog golfa tako gledao prilikom kupovine, uputio bih njega na pregled, ali psihijatrijski. Gledam ovo oko razmaka znaci, teram u servis da nedaj boze nije cika Pera vario kao u onom klipu i to je to! Za alteu koju mozda uzmem znam da su vozaceva vrata cuknuta bila malo i ofarbana, takodje i zadnji branik! Ako je uradjeno profi, nema veze! Sto kaze swbrick, jedno su estetski radovi, a drugo narusavanje strukturalnog integriteta vozila. A i ovi svi auti iz uvoza u extra stanju garant su 90% cukani ovde onde. Pa nisu nemacki i Belgiski vozaci tata-mate, a mi krs vozaci! Auto se ogrebe, neko ga ogrebe, zakaci se ili ga neko zakaci dok npr. izlazi sa parkinga! Prosto neveovatno meni da auto 2003 god. nema nikakvo, ama bas nikakvo ostecenje!

Comment

• Nenad
                  CBC Senator XXL
                  • 06.01.2005
                  • 1364
                  • BBgd/Mow

Ako me inteligencija ne vara sam si pitao kako da prepoznash da li je prefarbano ili ne.
                  Kakve veze imaju zazori sa farbanjem?
                  Kao minimum bi trebao da poshtujesh iskrenu zhelju svih nas da ti pomognemo i odgovorimo najbolje shto znamo na TVOJE pitanje a ne da menjash mishljenje kao Marica...
                  Boost or bust...

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Eh, Marica ne menja misljenje, Marica se ne razume u kriv q...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

1.Ko kaze da niste pomogli. Pitanje sam postavio jer bih voleo da prepoznam sitne intervencije radi spustanja cene, i zelje da znam sta je zafarbano na autu. Pitanje bih postavio i da ne kupujem auto.
                      2. Pitanje je generalno, tako da smatram da odgovori i misljenja mogu mnogima da budu od pomoci.
                      3. @Nenad Nema razloga da se vredjamo! Pitanje je tu zbog svih clanova foruma! Cak i da ja menjam misljenje (mada se uopste ne radi o menjanju, jer me u startu farbanja branika ne bi odvratila od kupovine) to nema nikakve veze sa informacijama koje thread cini dostupnim svim clanovima foruma.

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by miroslavm
                        Bez uvrede, ali sugestije za nabavku i preglede spravama, raznim uredjajima, nobelovskim metodima mi se čine preteranim- jedino ako kupuješ RR, ili Bentlija, pa ti je baš stalo.Oteraš kod majstora, pogleda ti malo, i to je to. Ili one stare fore- gledaš ujednačenost razmaka izmedju vrata i stubova npr,ili haube, svud gde se nešto uklapa celom dužinom mora biti podjednako udaljeno. Pozadi ako je udaran, trebalo bi da ima malo vlage iza kišnih dana u gepeku ispod tepiha.Mada, ako je dobro odradjen u celosti- uzmi ga,biće dobar
                        Automobili koje si ti naveo nemaju problema sa udaranjem....ne parkiraju se po parkinzima i javnim garazama....vlasnik ima svoju garazu...cesto on ni ne vozi nego profesionalni vozac...I, kakve veze sa mozgom ima sada uvodjenje u pricu tih automobila ??? Takvi automobili se kupuju NOVI, i ostaju kod vlasnika zauvek....Jesi li nekad cuo da je neki bogatas trazio da kupi polovan RR..ili Bentli ??? Kupuju polovne samo ako im je prethodni vlasnik bio neki slavni glumac, ili pevac...
                        To da ti majstor pogleda '' malo ''...ima veze samo kada kupujes neki krs od 1000 ili manje evra...A,kada za auto dajes po 7,8 ili 10000 evra, blage veze s'mozgom nema prica : '' neka ti MALO pogleda ''...Kada dajes malo para, neka malo i gleda...ali kada dajes vece sume...
                        I, bice taj auto dobar...ali kada budes za godinu ili dve, primetio kako rdja pocinje da izbija, ali samo na jednom mestu..ili dva...e, to ce biti bas ta dva mesta koja su udarana...i kasnije sredjivana...
                        Ceo svet bezi od automobila koji su udarani...ceo svet najvise to proverava...i, ispade da je ceo svet glup kada na to obraca paznju, jer ipak '' uzmi ga, bice dobar ''... !

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

@iwcham1979 ne razumem koja je svrha otvaranja teme ako ces istu da off-ujes\ i podrivas?
                          To sto planiras da kupis auto nekoliko godina star ne znaci da on mora da bude u perfektnom stanju,narocito ovde u Srbiji.I sam si svestan kojim se sve maloverzacijama sluze ljudi koji uvoze automobile i sta sve uvoze.Kod relativno mladog auta je manja sansa da je dosta presao i da je bio ostecen pa popravljan ali mogucnost i dalje postoji.
                          Trebalo bi da te odvedem do oca mog ortaka da vidis kakvi su sve "Frankestajni" izasli iz njegove radionice od starijih Fordova do Porshea cabrio,i svi u tip top stanju a kakvi su bili pre sredjivanja da i ne govorim(uglavnom sklapani od 2,3 razlicita auta),pa posle toga ti kupi auto na poverenje od nekog.
                          A to sto kazes da ne bi dozvolio da tvoj auto prilikom kupovine neko proverava i zagledjuje,samo bi se okrenuo i otisao jer bi 100% bio uveren da nesto "debelo" zelis da sakrijes!
                          Uostalom ako mislis da je tako lako naci dobar auto,zalepi se za prvi Golf 5 ili Audi sa "garantovanih" 50 000km na satu koji je vozila neka bakica vikendom pa nam se javi za 5-6 meseci da nam kazes kako si prosao

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Ma sve je to Ok! I da se gleda do mile volje, i da se vozi u ovlasceni servis na proveru.. To ne da sam dozvoljavao, vec i predlagao! Ali da mi neko cucka oko auta sa magnetom i slicne stvari, to kod psihijatra!

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

He,he, he, pa vi nemate pojma šta ja sve zagledam kod vozila prilikom kupovine.To je po meni savršeno normalno jer meni nije problem da dam i neku kintu više za auto(čak i preko realne tržišne vrednosti), ali to vozilo mora definitvno da bude ekstra!
                              Ja, novac za kupovinu vozila nisam dobio od ujke pa da me nije briga u šta ga ulažem.Veoma je bitno i to šta me čeka od ulaganja posle kupovine, a to je opet novac!
                              Narode novac u trgovini nikad nema manu, a svaki auto je ima, pa zašto onda ne pregledati auto i tu nema ljutnje!
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• nikola_VUK
                                CBC Senator XXL
                                • 20.09.2005
                                • 317
                                • Podgorica - Novi Sad
                                • Mercedes vaneo 1.7

Mislim za sebe da umem da prepoznam udaran auto, ali cevek se ponekad iznenadi... Znaci udario sam omeg, naleteo na kuku, posto sam kocio podvukao sam se ispod A4 tako da mi je hauba otisla u ku.... podjem kod majstora sta ima da se radi ovo ono greda malo kriva bla bla... reko samo haubu da nadjem pa dolazim, ima on haubu solidnu videcemo...

Zove me za tri dana sve gotovo ispravio sam tvoju haubu, idem tamo i mislim posrao mi se u auto kad ono hauba kao nova na ivicama se slomila bila, samo je tu i peglao, ekstra.....

Tako da ispada da ipak moze da se ispegla ekstra bas udaren auto...

Comment

Working...
                                X