Preporuka za prvi auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Punto, Pug 106, eventualno neki stariji japanac...
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• HotDog
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 965
      • BSG 75 (011)

Nisi rekao za šta ćeš ga koristiti, koliko ćeš ga koristiti, gde ćeš ga koristiti, koliko nameravaš da ga zadržiš..

Comment

• 230
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2007
        • 775
        • Semberija

Originally posted by Marko001

ja imam u firmi nekoliko jugica stari par godina i ********ju stalno i kvare se...
        Ima jedna tema posvećena tom fenomenu:

Slažem se za Punta, ali bi ako uzme njega morao da moli Boga da ga nigde ne zakači...
        155+75=230
        VIVA LA VITA!!!

Comment

• bozza1979
          CBC Veteran
          • 08.01.2007
          • 112
          • Beograd

ja imam u firmi nekoliko jugica stari par godina i ********ju stalno i kvare se...

a recimo ako uzme mazdu 626 uopste nema ensto mnogo elektronike i nema sta da mu se kvari.
          Juce sam bio u Zastava Prometu na servisu, pre mene je bio lik sa novim jugom na reklamaciji jer se auto trese preko 80 (lose felne, rumunske, ruske)
          Prica da je imao 626 i prodao je jer ga je jebala samo tako... Puko je hiljade evra u popravke.
          I brat nesudjenog zeta je imao mazdu 626 '90. Super ga je sluzila, ali onda su krenuli skupi kvarovi u seriji i prodao je za budzasto...

Jugici imaju svoje mane koje se uz malo strpljenja daju srediti u garantnom roku... posle moze jako lepo da sluzi.

Brat ima godinu i po starog juga, nesto preko 30000km, sipa plin i vozi...
          na 10000 je promenjena razvodna ruka jer je malkice trzao i promenjen je onaj krs akumulator Tesla Brcko (riknuo posle 9 meseci).

Znam jos nekoliko ljudi koji imaju do 2-3 godine starog juga, niko nije imao ozbiljnijih problema... (20 do 60 000 km)

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

Jos jedan glas za yuga,znam bezbroj primera da zastavino vozilo ako se odrzava moze sasvim fino da sluzi(licno vozio keca godinama)
            Evo pre 6-7 meseci sam isao za drugara da kupim yuga,auto je 2000 godiste,a decko zbog posla prelazi 4000-5000km mesecno.Kupljen je sa 70 sad je na 100 000.Cim je kupljen uradjen je veliki servis+kocnice+auspuh sredjen i za svo ovo vreme od vandrednih troskova je imao zamenu jedne manzetne,razvodne kape i kablova,reglera,cetkice alnasera,uloska pumpe za vodu i pre neki dan su promenjeni prednji lezajevi tockova,mislim da sve to ne prelazi 150 eur...btw svaki put su kupovani najskuplji delovi koji mogu da se nadju...
            Da je za te pare kupio nekog stranca 85-90 godiste verujem da bi promenio pola auto,ako ga ne bi strefila i generalna...ne pricam napamet,prvo je bila opcija kupovina stranog auta za te pare(2-2,5 k eura),ali sve sto se prodaje po oglasima i auto pijaci je vec odavno za otpad.
            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

Slazem se za yugo

Kad se sa yugom ispraksiras na relaciji volan-pedale-mjenjac-rucna nijedno drugo auto ti nece biti problem.
              Ali naravno, kao i za svako drugo polovno auto vrijede manje vise ista pravila. yugo je u prednosti zbog niske cijene dijelova/odrzavanja, ali je u sustini zastarjelo auto(pasivna sigurnost, lako se krade(ako se uopste krade)).

Za te pare se mogu naci punto ili clio prve generacije, po meni dosta solidni autici za po gradu, ali licnog iskustva nemam sa njima.

Premda je generalno lakse naci yugica sa manjom i provjerenom kilometrazom nego neko auto uvezeno iz inostransta sa nepoznatom historijom kvarova/popravaka/udesa...

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Dobro, ljudi- pobedili ste- neka kupi jugo

Za mazdu 626 nemam licna iskustva ali prijatelj je imao nju godinama i dobro ga sluzila...

evo dacu jos jedan predlog pa se povlacim- toyota corolla 1.3 xl,nju sam imao licno, pa ne moze niko da me ubedi da se kvari i da je rupa bez dna itd.

naravno potrebno je da nadje od savesnog vlasnika, odrzavanu i u dobrom stanju, a to moze naci za 2500.

trosi isto kao i jugo, ako je jugo rastelovan onda corolla trosi i manje. i auto se jednostavno ne kvari ako je iole odrzavan i iole normalno vozen. a ni po cemu ne moze jugo da se poredi sa njom, makar bio i potpuno nov, iamo sam i keca godinama pa znam. u gepeku sam dok sam imao keca stalno imao pokretnu radionicu jer mi ej stalno nesto trebalo od alata

inace ne da drzi cenu- nego rastura, ja sam je vozio par godina i nista nisam izgubio na njoj.

neko je spomenuo far- naravnod a je za juga jeftiniji nego za japanca, ali zasto bi menjao far, zato sto ga je razbio, a ako je pazljiv vozac nece ga ni razbiti, licno nisam u zivotu nijedan far menjao a stotine hiljada km sam presao. a i ako bude trebao da ga menja, neka uzme polovan na otpadu i nece biti toliko skupo.

pre recimo 4 godine dobra corolla je kostala oko 2500 evra, a toliko kosta i danas...

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

fora je u tome da ce sa jugom vrlo verovatno imati glavobolju, uvek ce nesto da cacka, budzi, popravlja, tera kod majstora, neka glupost da otkazuje itd.

a kod stranog, kad ga sredi, ne.

a to najosnovnije i sa malim autom je valjda naucio u auto skoli, sad treba da uci dalje.

a polaze se i recimo na pugu 307 a on nije bas mali.
                  Neka ga budzi, popravlja, tera kod majstora...
                  i sve ce to da uradi za 150 evra...Plus, on moze kupiti nekog Yuga koji je star 3 godine, taman razradjen, riknulo sve sto treba da rikne
                  [ kod Yuga ] u prvih 20-30000 km-a...prvom vlasniku je sve to pokrivala garancija...
                  Polaze se i na Golfu, ili Bravu...ali ne i na vecim automobilima od ''Golf'' klase...u koju naravno spada i Peugeot 307...

Comment

• 230
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2007
                    • 775
                    • Semberija

...ali zasto bi menjao far, zato sto ga je razbio, a ako je pazljiv vozac nece ga ni razbiti...
                    U tome i jeste poenta sa početnicima, ili su previše pažljivi, pa se pogube, ili su nepažljivi. U svakom slučaju ishod je isti.
                    155+75=230
                    VIVA LA VITA!!!

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

jugo i to polovan. jer kad kupis novog juga, posle nedelju dana izgleda i radi isto kao da je star 10 godina, pa zasto onda da bacas pare? delovi cak i ako najskuplje kupujes nisu skupi. koncept jednostavan, taman za osnove iz kojih se nauci puno toga. idealan za budzenje ako zelis posle kupovine drugog auta da ga ipak zadrzis, super ces se igrati za relativno mala ulaganja mozes lepu guju da sklopis.
                      a ako nista i ne budzis imas odlican drugi auto za devojku/zenu na primer. kad ti se vrati smrknuta s parkinga neces mnogo da se nerviras!
                      .

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

chekajte jel vi stavrno savetujete choveka da da 3000 evra za yuga?Shto deki kazhe bio star 10 dana ili 15 godine apsolutni je isti.Shto bi uzimao yuga?Imao sam i ja yuga i nikad ga vishe u zhivotu uzeti necu.Samo riknjava neshto i onda kad sve rikne i sve zamenish krene sve opet.
                        Ako nadjesh dobrog polovnjaka recimo 323f,kockicu,toyoticu i sl kola nemash tu neke troshkove.Evo bash sad jurim auto za kuma do 3000evrica.Danas sam pogledao jednu 323f nije losha al me neshto odbija.Kockica sam se isto nagledao i mozhe da se nadje dobar primerak za te pare.Ima naravno i krsheva.BTW ako neko ima neku mazdu ili kocku neka viche
                        U sv sl yuga neka obidje.

I love my

Comment

• Vlada_nbgd
                          CBC Senator XXL
                          • 11.09.2005
                          • 1066
                          • Novi Beograd/Topcider
                          • ford focus sport pack

Pa dobro to stoji da je 3000 vec neka granica kad moze da se razmislja o ozbiljnijim kolima...ali ako se decko ne razume,a pritom nema nekog sa njim da jurca po oglasima mislim da ce jako tesko naci krsten auto za te pare,veca je verovatnoca da dotera tesku serpu kuci...
                          Ja da imam na raspolaganju te pare ne bih ni pogledao yuga,ali...ja znam i majstore,i otpade,i razne prodavnice delova,za jednog laika se odlicno razumem u kola...i naravno ni ti ni ja nismo pocetnici,tako da...
                          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Manfred
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2007
                            • 905
                            • Beograd

Kockica 316, '87 godiste, sa pravih 48000 km, nova spolja i nova iznutra, motor se ne cuje na leru, ma bukvalno nov auto iako je star 20 godina.Placen 2500 i promenjeno sve sto je trebalo da se promeni (kaisevi, creva, ulje, gume...) izasao na 3000 i sluzice jos 20 godina verovatno

Jeste raritet, ali moze da se nadje ako se dobro gleda

Comment

• bagu
                              CBC Senator
                              • 21.06.2006
                              • 245
                              • NS

Umesto yuga bolje Renault 4 GTL type 2.
                              Yuga nikad više ni za dz,doduše jeste mi prvi auto al to je zato što nisam imao toliko love da uzmem auto.
                              Za 3000 imaš svašta pa ti suzi to na tri do pet vozila ,listaj oglase i naleteće ti nešto,samo ne srljaj.
                              Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• tamburski
                                CBC Senator
                                • 27.09.2007
                                • 210
                                • PANCEVO

Reno 5 je extra izbor a i sahranice bar 2 yugasina
                                a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

Working...
                                X