Mrtva trka. Seat vs VW?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Evo ovako - vozim sluzbenu Alteu, doduse 1.9TDI, i imam jednu ogroomnu zamjerku. Preglednost je tragicna a pogotovo pri voznji u rikverc - bukvalno zalim sto nema parking-senzore
    Inace sasvim OK auto, relativno udoban i prijatan za voznju. Pored njega vozim i Octaviu (A5) i kada bih trazio nesto u tom segmentu uzeo bih nju (mada ona ima malo vece gabarite).
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

Ova koju sam ja razmatram ima parking senzore nazad. To je kod mene imperativ, jer ce i zena da vozi

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Originally posted by iwcham1979
        To je kod mene imperativ, jer ce i zena da vozi

Ima jedan vic o tome...

Pita jedan covek prijatelja "je li, kako vozi tvoja zena?"

"ma vozi ko grom!"

"ozbiljno, toliko dobro vozi? "

"ma ne, nego svako malo opali u drvo"

Comment

• ferry
          CBC Veteran
          • 31.01.2007
          • 101
          • Beograd

Ne znam koliko sam objektivan al ja ne bih uopste razmisljao. Moj glas za Alteu, dizajn, motor, predjena kilometraza i emocije su na njenoj strani

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

E 'vako...

Malo da i ja pametujem na ovu temu:
            VW vs Seat-postoji vise parametara za odluku:
            -platforma oba automobila je ista (kao i Leon,A3,Octavia,Jetta,Golf plus,Touran,Caddy,Altea XL)pa su troskovi odrzavanja priblizni kod ovlascenih servisera,jer je i materijal tj. delovi isti,a i cene rada su priblizne,Porsche Ada nesto skuplji po ceni radnog sata od ostalih u mrezi.
            U Srbiji je neko nepisano pravilo,a koje se primenjuje,da su servisni intervali kraci nego u EU.
            Razloga je vise,da u to sada ne ulazimo,a odrzavanje otprilike ovako ide:
            servis zamene ulja na svakih 15000km;inspekcijski servisi na 30000;60000;90000 itd...a obuhvataju i kontrolu vozila,podvozja,filtere razne zavisno od km,...
            Kais se kod nas menja prvi put na 90000km,a svaka sledeca zamena je posle 60000km,vazi i za VW i Seat i Audi.
            Servis zamene ulja,svih filtera(to ide uz inspekcijski)je otprilike oko 15-18000 din,zavisno od motora,tacne cene rada...
            Za Skodu kod nas vaze drugi servisni intevali,drugi uvoznik.
            -po ovome gore,ako je taj golf na 120000km,a prava je kilometraza,jos malo pa druga zamena kaisa...A Seatu jos malo prva.
            -1.9 tdi ili 2.0tdi - bolje,po meni,2.0tdi,a u kom pakovanju to je druga stavka,
            -Sto se tice samog kvaliteta oba vozila,konstrukcija je slicna,pa valjda i kvalitet mehanike.Medjutim,enterijer Altee je dosta losijeg kvaliteta od onog na Golfu,ima dosta tvrde plastike,losije je uklopljen.Sa druge strane,mastovitije je dizajniran nego kod VW-a,sedista su po meni ok.kao i sam polozaj za volanom,mada ne volim venove zbog autobus polozaja volana i visine sedista.Kad moze da se bira,ja sam pre za Leon nego za Alteu,a pre toga svega,cak i VW-a i A3(skupoo) za Oktaviu A5,nekako je najlogicniji izbor.

A taj novi drugacije konstruisani 2.0tdi nije nista drugo nego u nova Common rail varijanta motora,ima 170 ks,i vec se ugradjuje u A3,A4,Octaviu RS,Leon i Alteu FR TDI.

Da ne davim,rezime,a ostalo drugom prilikom:
            Uzmi sta ti se vise svidja,biraj ocuvaniji auto,i koji ti vise odgovara,ali Seat ce se teze prodati kasnije,ako ti je to bitno.
            Pozdrav!
            Toyota Čačak

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

taj 2.0 tdi od 170 je i dalje PD.

2.0tdi CR treba tek da se pojavi u novom A4 i to u verziji od 140ks.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• gt nebojsa
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 348
                • Preljina,Cacak

@jevtic:
                jesi li bas siguran?
                U novi A4 ide 2.0tdi cr 170ks;a A3 od modelne 2007 ima 2.0tdi od 170 ks,kao i A4.
                Toyota Čačak

Comment

• jevtic
                  CBC Senator XXL
                  • 26.11.2006
                  • 729
                  • beograd

novi a4 2.0tdo 140 2.7tdi 180 i 3.0tdi 240.

mislim na ovaj novi audi a4 koji tek treba da izadje.
                  ex - fabia 1.9 tdi
                  golf 2.0 tfsi

Comment

• gt nebojsa
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 348
                    • Preljina,Cacak

Evo sad sam proverio,stari tdi od 170ks jesu Pd,moja greska;a sto se tice novog 2.0 tdi,ja sam se prebacio,posto u A5 ide 2,0tdi od 170ks,ja pomislio da ce i u A4,medjutim u A4 ce ici i od 143ks i od 170ks.
                    Nego jos jedna stvar:u nekom nasem auto-casopisu,ne secam se kom,testirali skoro A3sportback 2.0tdi 170ks,i tvrde da je CR,medjutim ja to ne proverim,pa sam jos negde isto to procitao,i opet ne proverim.Proverim jutros u Elsi,kad ono NIJE CR.Ko bre to pise za novine,a ne zna o cemu pise?Ja mogu i da pogresim,ali oni bi trebalo malo da pripaze,neko to cita.
                    Toyota Čačak

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u Audije idu CR dizeli, sada i motori sa 4 cilindra, kao u aktuelnom (novom) A4.

u VW, Seat, Skoda idu PDE motori sa 4 cilindra, u varijantama.

za ubuduce, predvidjeno je i da ova tri branda predju samo na CR motore.

a PDE motori ostaju u Crhrylseru, u Mtisubishiju dok ne potrose zalihe (a onda prelaze na PSA dizele) ...

VW u najavi pred samu proizvodnju ima novi 2.0 dizel od 205KS.
                      naravno CR je..
                      za novog Pasata koji se sprema.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Moj glas za Seat. Sve prednosti su vec navedene. Mana koja nije napomenuta je brzi pad cene, ali posto ce vozilo biti kod tebe narednih 5 godina, to nebi trebalo da te brine!!!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

Hvala puno na sugestijama. Isao sam da gledam Seata spreman da ga kupim, ali auto je parcijalno farban, sediste i vozacevo staklo su izgoreni cigaretom, tako da... Idem u Borcu (Bg) da gledam jednu Octaviu A5. 2004g, presla 86000km, siva metalik, tdi 77kw. Auto prodaje preprodavac. Kaze da je uzeo od vlasnika koji je isplatio leasing. Uzeo je pre pre 10 dana. Tu me sad zanima sta da trazim od dokumentacije na uvid? Auto naravno ide u ovlasceni servis na proveru

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Pa ako je uzeo auto koje je isplaceno lizingu onda bi trebalo da ima i pismo/ugovor/nesto od lizinga, koji potvrdjuje da je lizing otplacen, i da oni nemaju vise potrazivanja prema nikome... Te da se taj automobil moze prevesti sa npr. VB Leasinga na Marka Markovica... Ne znam tacno zakonodavstvo u Srbiji, ali nesto takvo mora postojati, kao sto ti kada kupujes auto od nekoga na osnovu kupoprodajnog ugovora zapocinjes ostalo... Sve background informacije bi se trebale moci provjeriti i u tom leasingu, posto je auto "frisko" od njih... Oni su mu pratili istoriju...

Comment

• iwcham1979
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2007
                              • 741
                              • Nis
                              • Seat Altea 2.0Tdi

Da li auto koji se kupuje putem leasinga mora biti kasko osiguran, ili ne? U slucaju da je kasko osiguran, verovatno da bi neko mogao dati informacije o eventualnim limarskim radovima? Sto se tice km, verovatno mi ostaje da po izgledu auta i enterijera zakljucim da li je stvarno 86000km u pitanju (: Jedino mi malo neverica sto preprodavac prodaje auto za 13000e, a cena nije fiksna. Znaci, dao bi ga sigurno za 12500, mozda i koji evro manje, a tu je i njegova zarada. Za koliko li mu je onda prvi vlasnik "poklonio Skodu" Auto ima ambiente opremu, alu felne, duplu digitalnu klimu!

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako je otplacen lizing, auto se vodi na fizicko lice, a uvek se ta vozila prodaju za nijansu jeftinije, jer je i otkup posle isteka lizinga dooosta jeftiniji!
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X