Getz, Rio, Aveo ili Accent, Lacetti

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Danas sam pricao sa kolegom koji je imao prilike da provoza i30 i bukvalno je odusevljen. Radi se o dizelu, ali nisam siguran u kubikazu, nesto valjda 1,6. Prica mi da je prosto neverovatno kako auto zivahno ide, te da je iznenadjen kvalitetom materijala. Primetio je jedino da je kontrolna tabla po danu slabije vidljiva i to je sve...

On inace vozi 406 kupe, tako da nije neko ko je posle krsa uzeo da proba i30.

Ja recimo ne bih kupovao nov auto jer posle kratkog vremena vrednost drasticno pada. Po meni, trebalo bi da vidis nesto 2004, 2005, verujem da za tu lovu ima super izbor.

Recimo, ta Skoda, ali bar 1,6...
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Originally posted by iwcham1979
      Za 14000e imas Octaviu A5 1.4, 60kw, novu naravno! Uzimas je odmah, a auto ima bolji imidz, i bolje ce drzati cenu i od Ceeda i od i30. Ja ga imam vec nedelju dana i mogu samo da kazem bravo Skoda! Materijali su extra, prostor koliko hoces, u gepeku slona mozes da stavis, izolacija super, menjac, kvacilo prva liga, volan direktan. Taj 16v se vrlo lepo vrti u njoj, a dohvati 170kmh. Definitivno bolji izbor od svih u naslovu. Delovi i odrzavanje nisu skupi...
      Ceed i I30 su automobili koji ce izgraditi imidz Korejancima,plus imaju duzu garanciju,plus bolju opremu,plus nisu lenje mrcine kao ta Skoda.Takodje po navedenim automobilima sa pocetka teme,cini mi se da je Octavia i preveliki auto...

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Za 14000e ce i oni da budu lenje masine. i30 je Ok, ali Kia deluje jeftino unutra i po meni samo moze da nasmeje konkurenciju. A Imidz se gradi decenijama, a ne sa dva modela. A i Skoda, koja je VAG auto i dalje nije dorasla Vw u, niti ce da doraste, a od Audije je dalekoooo naravno.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Ne razvodnjavajte temu - covek nije pitao za WV, Opel, Hondu.....
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• slavke1976
            CBC Član
            • 21.10.2007
            • 30
            • Subotica

Ne smetaju mi predlozi oko VW ili Skode, mada VW ne bih uzeo ni kad bih ga dobio dzabe, nemam nista protiv te marke ali jednostavno su mi odbojni. Ako vec dajem za auto 14000 onda u obzir moze da udje i Kia Cerato, bas sad gledam na sajtu i sa popustom izadje 13990 eura.
            Auto koji uzmam ne planiram menjat posle 3 ili 4 godine, jer ne verujem da cu za tih par godina preci vise od npr: 40000-50000km.
            Pre sam se razmisljao da uzmem neki polovan auto, ali polovno je polovno. Mada nikad se ne zna.Hteo sam isto da uvezem iz svajcarske ali nisam nikako pronasao racunicu jer iole dobar auto sa pravih 100000km i neko 2001-2002 godiste su svi od 9000eura pa navise, plus na to kod nas dodati jos 50% za carinu i PDV, pa jos jedno 1000 u svajcarskoj za razne zavrzlame itd. Sto je mnogo mnogo je.
            Dakle osim ovih automobila iz naslova teme jos su u opticaju i Kia Cerato i Ceed, Hyundai i30, i subaru impreza.
            Ahhh mukama nikad kraj.

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Najbolje da probas modele koji su ti u najuzem izboru. Posto si ozbiljan kupac, verujem da ce u auto salonima biti voljni za probnu voznju.

Evo sta kazu na hrvatskom forumu o Ceed-u

i o i30

Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Ma iz naslova, sta ti dusa zeli, samo Daewoo zaobidji u sirokom luku.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

ajde mi molim te pojasni malo ovo

@sri98
                  ma jesam ali se zanesem
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

vozio sam Hyundai i30 i mogu vam reci da je extra.
                    materijali su vrhunski, sve dobro skrojeno i uklopljeno, mnogo pregrada za sitnice i dobra standardna oprema.
                    plus jaka garancija.

ako zelis nesto jeftinije ,ali sa dosta opreme, glasam za suzuki swift.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Pa kad vec hoces da se isprsis za sve pare onda definitivno Ceed. ne znam koliko ti je stalo do opreme i sitnica koje danasnja tehnologija donosi jer u osnovnoj opremi nemas bas puno toga.
                      Ne znam koliko kosta i30 u osnovnoj verziji ali ako su cene priblizno slicne onda mozda i i30 jer se vec na startu dobija vise od Ceed-a.
                      meni licno se Ceed vise svidja, zbog cega ne znam ali znam da je tako =]
                      Imaces nov model, kvalitetan auto, odlicnu garanciju...
                      Juce je u emisiji SAT bio treci ispit Ceed-a, a to je voznja na putu. Zamerke su upucene jedino motoru koji na papiru ima 109ks ali mu nedostaje obrtni moment. Nema elasticnost, vuce tek kad se priblizis crvenom polju na obrtajima, a max brzina, kao i start do stotke je veoma tesko dostici i moras bas da radis menjacem i da poznajes dobro motor. Uz takvu voznju koja odgovara takvom agregatu ide i potrosnja koja se penje do 9-10l u gradu. Ako je za utehu uvek imas opciju ugradnje plinskog uredjaja, mada ne znam da li se kod Kia-e tada gubi garancija.
                      Ja vec neko vreme planiram da na prolece uzmem Ceed ali ako do tada shvatim da cu poslednji eur iz dzepa morati da dam za auto brzo cu se predomisliti i okrenuti ka opciji B, a to je Chevrolet Aveo. Sta god pricali o njemu auto je dobar, po meni nije ruzan, manje kosta, jeftinije odrzavanje, jos ugradis plin i picis....
                      Toliko od mene...

Comment

• Gtiboy
                        CBC Veteran
                        • 15.12.2006
                        • 110
                        • Doboj

Chevrolet Lacceti sa 5 vrata i motorom 1.4 je trenutno kod svih na nekoj akciji cijena je 21.500KM ili 11.000Eur. Sasvim dobra oprema, solidan auto u voznji i ne trosi kao sto ovde procitah. Imam ga u porodici nekih mjesec dana (dosao kao zamjena za aveo) i mnogo mi se svidja autic.
                        A ako moze i30 doci za te pare i njega vrijedi svakako pogledati. Uostalom svi danas nude probnu voznju, obidji ih i probaj svaki od modela pa ces najbolje znati sta ti odgovara.

Comment

• Rocky Balboa
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2007
                          • 165
                          • Novi Beograd, BKII

markofpi@ zar ti mozes da verujes Mirku Alvirovicu i njegovoj proceni elasticnosti motora. Najbolje je procitati review stranih magazina koji uopste nisu izneli ni pribliznu zamerku na motor.

i30 mislim da nije tako jeftin i sa sajamskim popustom je bio oko 15000 sa klimom, nikakva posebna oprema. Mozda sam ja nesto propustio u tom cenovniku za i30.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

U pravu je covjek, tom benzincu zaista nedostaje obrtnog momenta, u odnosu na turbo-dizela, u rezimu 2000-4000/min. Kao i svakom drugom atmosferskom benzincu, pa sa vise od 2 ventila po cilindru, u odnosu na turbo-dizel, common-rail generacije... Ako hoces da ide jace nego sto je to normalno "kotrljanje", moras ga "naviti" iznad 4.000/min. da prodise, i onda je to druga prica... Dolazimo do onoga da taj benzinac na npr. 3000/min. pruza oko 60 KS... Za onih 109 KS ga treba "naviti" na svih 6.000/min...

Comment

• dejank
                              CBC Član
                              • 13.08.2007
                              • 54
                              • Beograd

Originally posted by Rocky Balboa
                              i30 mislim da nije tako jeftin i sa sajamskim popustom je bio oko 15000 sa klimom, nikakva posebna oprema. Mozda sam ja nesto propustio u tom cenovniku za i30.
                              Na sajtu je i dalje isti cenovnik i osnovni model kojem praktično ništa ne fali košta nešto manje od 14000 http://i30.hyundai-auto.co.yu/cms/view.php?id=134

Comment

• DJORDJEVIC
                                CBC Član
                                • 11.08.2007
                                • 80
                                • Mladenovac

Moj predlog ti je subaru impreza ipak awd je awd

Comment

Working...
                                X