Accord 99-02

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MikiM
    CBC Početnik
    • 12.11.2007
    • 3
    • Pozarevac

Accord 99-02

Zahvaljujuci ovom i jos nekim forumima, iskustvima, clancima, pokolebao sam se u vezi odluke o kupovini automobila. Naime moze se reci da sam se vec odlucio za A4 B5 tdi od 110ks. Medjutim zahvaljujuci pomenutim iskustvima (recimo Varranty Direct je sastavio listu najpouzdanijih automobila na kojoj je na 1. mestu Honda Accord, a na 30. mestu Audi A4) od nedavno ozbiljno razmisljam da uvezem neki Accord 1999-2002 godiste. S tim u vezi i donosenja moje konacne odluke molio bih za nekoliko informacija.

-Vasa iskustva u vezi modela Accord 1999-2002. godiste?

-Slabe tacke Accorda?

-Mozete navesti cene nekih delova Accorda?

-Redovno servisirnje? Posto sam iz Pozarevca, koliko mi je omoguceno kvalitetno servisiranje i nabavka delova?

-Koji je motor izbalansiraniji sa karoserijom od 100kw (1.8l) ili 108kw (2.0l)? Ima li neke konkretne razlike izmedju ovih motora ili je razlika samo u snazi?

-Primetio sam oznake na modelima Accorda S, LS, ES. Pretpostavljam da su to razliciti nivoi opreme. Koje su razlike?

-Takodje odusevio me je izgled coupe-a. Neki savet u vezi toga? Servisiranje u odnosu na limuzinu?

Dragi prijatelji bicu zahvalan na Vasim savetima i preporukama.
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Koliko znam samo 1 decko sa foruma ima taj model accorda koji tebe zanima. Cekamo da se on javi i da kaze iz prve ruke.

Sve u svemu, auto je extra! Tako reci, bez greske...
    Power of dreams !!!

Comment

Evo da ti ja odgovorim ponesto..

Prvo, coupe je amerikanac, drugaciji od sedana, na koga it mislis, i ujedno skuplji za odrzavanje, iako izgleda mnogo lepse...

Ako biras model, izaberi model 1.8, nije velika razlika u snazi, a opet osetices ustedu pri registraciji, a potrosnja zavisi od tebe...

Pricamo o CG seriji, dobro se pokazala, u sustini bolji izbor od Audija po meni, ali ja sam malo emotivno pristrasan..

Delovi?Necu da se reklamiram, pitaj na PM konkretno koji te delovi zanimaju, pa cu ti odgovoriti...

Generalno, dobar izbor.

I na kraju, imas u najnovijem mislim Auto Bildu test bas te Honde, kao povoljnije alternative BMW 3...I cak dobijes mali tekstic o 4 Honda skupu...

Comment

• 1nsane
        CBC Senator XXL
        • 28.05.2007
        • 388
        • Umcari - Grocka

Nemoj da se bojis Amera (coupe), mnogo je lepsi od sedan verzije. Nema neke velike razlike izmedju 1.8 i 2.0, tako da ti je svejedno. Ja vozim Amera i znam koliko su strogi njihovi kriterijumi po pitanju bezbednosti, kvaliteta i opreme - odusevljen sam. A sto se odrzavanja tice, pa skup je ako ti majstori nabavljaju delove, ako malo probrljas po EBAYu, videces koliko ovde deru. A evo ti primer odnosa cena delova ovde i USA:
        1 (jedan) retrovizor, i to ne originalni, za mene ovde kosta 50 - 60 evra.
        U USA mogu naci oba (par) za 20$ + shipping oko 50$ + carina i pdv oko 20 evra.
        - Znaci za oko 75 evra imam par originalnih retrovizora.
        Problem sa delovima se odnosi samo na limariju i plastiku (sminka), a ostali delovi odgovaraju od evropskih modela i ima ih u prodaji.
        NO BRAIN
        NO PAIN
        1_N_S_A_N_E

Comment

• MikiM
          CBC Početnik
          • 12.11.2007
          • 3
          • Pozarevac

Najpre da zahvalim na dosadasnjim komentarima...

S obzirom da sam radio u osiguranju, mislim da ne stoji komentar da cu osetiti ustedu pri registraciji ako se odlucim za model od 1.8..
          Model 1.8 ima 1850 ccm, a model 2.0 ima 1997 ccm, pa kada su takse u pitanju spadaju u istu premijsku grupu. Isti je slucaj i kada je polisa u pitanju, oba modela ulaze u premijsku grupu 0107 (84-110kw) pa je i tu cena ista.
          Inace tacno je da se pri registraciji moze znatno ustedeti, pre svega kada je u pitanju porez na motorna vozila. Kod obracuna taksi bitna je kubikaza, za razliku od polise gde se gleda snaga. Kod poreza na motorna vozila osim kubikaze gleda se i godiste pa imamo cetiri razreda placanja: vozila 95. i starije, 96-97., 98-01. i 02 i mladje. U ovom nasem slucaju porez na Accord 98-01. iznosi 4 335din , a na Accord 2002. 5 100 din. Da kojim slucajem vozilo ima preko 2000 ccm (do 2500ccm) porez bi iznosio 16 261, tj. 19 130 din (ovo su primeri za fizicka lica).
          Inace ni kod kasko osiguranja se u nasem primeru ne moze postici usteda na osnovu zapremine motora jer kod ove vrste osiguranja klasifikacija je do 1600 i preko 1600 ccm. Nadam se da ovaj komentar moze nekome koristiti.

Comment

• level3
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2006
            • 857
            • BGD, V.B. Karaburma

Odlicna, Honda Accord serija 1998-2003 ugradjivani su 5 razlicitih motora. 1.6, 1.8, 2.0, 2.3 i (2.2)
            Sklapani u Engleskoj.

Ameicki model koji se vrzma po evropi je 2.0 kupe i 3.0 kupe (automatski menjac). Svi su full opremom.

Poseti nas sajt i procitaj nesto o istorijatu accorda http://www.hondaclub.co.yu/istorijat-accorda.php

U nekoliko navrata na 1 mestu po kvalitetu.

Moj izbor, normalno 2.0 ES (LS najmanje dodatne opreme, S sport verzija, ES najvise dodatne opreme).

Delovi sigurno jeftiniji ako ne mislis na turske, kineske...

Imas u toj seriji, CUVENI I JEDINI Accord 2.2 (zvani ZVER)
            www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• DexX
              CBC Član
              • 25.03.2007
              • 87
              • Kosjeric

Vozim Accorda 2.0 iz `93 5-a gen CC7, i nadam se da ostajem uvek na Accordima. Delovi? kada ti nesto zatreba onda gledas, a sada se ne opterecuj. bitno ti je da vidis... ajde servisne stvari, kaiseve, lmelu, korpu, druk lezaj..., a i to ugradis kvalitetno i miran. Za dobar i pouzdan auto nikada te ne interesuje cena delova, ako ti se on svidja... ma `ajde!!! kubokazu volim uvek vecu, da su mogucnosti druge to bi bila 2.2.
              Tako ja gledam na te stvari, ali neko mozda drugacije POZDRAV i neces pogresiti sta god da odlucis, to ce ipak biti samo TVOJ izbor.

Comment

Sve su ti dobro rekli, taj auto je bombonica, jedino sto nije izvorni japanac, ali sta sad...

Comment

• MikiM
                  CBC Početnik
                  • 12.11.2007
                  • 3
                  • Pozarevac

Procitao sam tekst o Accord-u u Bild-u. Hvala na informaciji...

Comment

• spori
                    CBC Član
                    • 20.10.2007
                    • 33
                    • beograd

Pozdrav Hondasima!
                    Od pre neki dan postao sam vlasnik jednog takvog accorda, 2.0ES, VTEC,
                    '00 pa da malo prokomentarisem:
                    1-ako razmisljas o uvozu, spremi malo vise love no sto se cene ovde, bar ovih par komada koji se pojavise u oglasima u poslednjih godinu dana.
                    Ja sam ga kao trecu opciju jurio tacno 6meseci po mobile.de i autoscoutu
                    i nisam uspeo da to god. tamo nadjem za ispod 7-7ipo soma a ovde su isli cak i za 6ipo, stim sto verovatno nasi primerci bas i ne mogu da se mere sa nemcima.
                    2-ako se pak docepas jednog takvog dobices jednog pravog sedana srednje klase koga, boga mi, moses fino i da poteras, za moje pojmove ide stvarno ko blesav. Ali ne zaboravi da ako zelis masinu koju hoces da vozis a da zaboravis da presaltas razmisli jos malo, meni je ovo prva honda pa se tek navikavam na takvau voznju, to bre 'oce fino da se zavrti. Vrhom gasa ide kao da nije ni prosao pored 150konja, ali ako ga nagazis i navuces na preko 5-5.5K joj divote i lepote...
                    3-oprema pristojna:A/C, el. paket, fabricki BOSE, fabricke alu felne, sto kazu hondasi, koza klima, lamperija(samo bez koze) takav je bar moj komad.
                    4-trosi oko 13 benzina, 14 plina cepanja po gradu, da ga 10 puta dnevno upalis na oko 0 stepeni, neke druge cene napr: motul 6100 oko 850 kinti,
                    zupcasti i kais balans osovine GATES oko 2 soma po komadu, original 3-5, spaner i klizac po 1ipo-2 GMB, filteri komplet oko 4-4ipo isto neki aftermarket, sto sve u svemu izadje tu negde za takav auto, stim sto, ne daj boze nesto od kozmetike, ili ozbiljnije ne trapu ili nesto tipa alternator, servo, menjac...morao bi malo da se otvoris, ako u opste uspes da pronadjes ovde, ali i to je nekako u granicama zdravog razuma, znam za mnogo skuplje automobile koji su bre daleko od ovog.
                    5-zakljucak: ako ti se ipak desi da se zaletis na jedan ovakav primerak, imaces jedinstvenu priliku da probas jedan stvarno poseban komad tehnike koji nikako ne prilici coveku koji hoce samo da se preveze, nekako ima neki cudan smek, limuzina koja zuji, udoban a cvrst na putu, poveze petoclanu porodicu a ladno svima mozes da podelis kacige...
                    jbt kol'ko mi se svidja ovaj auto!
                    6-trivia: slucajno je moj kolega kupio A4, '03, 2.5 tdi, istina auto je blesav skroz ali 13-14000 na ovu bedu nije bas ni mala para...

Comment

• spori
                      CBC Član
                      • 20.10.2007
                      • 33
                      • beograd

e, ljudi, sta mislite o ovom:

jel' neko zvao, video?

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Laznjak...
                        Power of dreams !!!

Comment

Sumnjivo....Too good to be true...

Comment

• DexX
                            CBC Član
                            • 25.03.2007
                            • 87
                            • Kosjeric

kada uzmes i saberes sve sanjega mora da bude vise plus godiste!!! tu nesto smrdi...zesce! voleo bih da nije tako, ali ne mogu bas da budem siguran. Vrlo, vrlo ... jeftino

Comment

• V-Tec
                              CBC Senator XXL
                              • 30.06.2006
                              • 1615
                              • Beograd
                              • '89 Civic d16a6

Neko nekog za*ebava!
                              shuto-expressway.com

Comment

Working...
                              X