SKODA FELICIA za i protiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

To nepoderivo je bilo izreceno sa sarkazmom, jer realno ljudi imaju samo reci hvale za taj VW dizel! Nemam sa njim iskustva pa otud i ovo moje pitanje, malo mi je cudno!

Originally posted by mb12
    .....Francuzi, Nemci ili Italijani ( treci me nezanimaju )....Francuzi znam da su prvi u Peugeot ubacili dizel motor...Nemci su na glasu....Italijani, nem' pojma!
    Uh, uh... JTD motori su jedni od boljih...

Predrasude... Ovaj 1.9 na kraju ispade veoma los, a to je jedan od najcenjenijih motora kod nas!
    Mislim da su se danas svi priblizili i da je konkurencija zestoka pa nema vise onih razlika kao nekada, naravno ovi novi motori nisu ni imali kad da se pokazu tako da nama ostaje da gledamo na njih po onome kako su se pokazali u dosadasnjoj eksploataciji, a po tome mislim da je bar do skoro JTD bio bolji i napredniji od TDI, u toliko vise sto je Wagen tek od 2004. poceo da radi CR dizele!

Pozdrav!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Ja sam jako cesto kada sam bio u zvanicnom servisu video rasklopljene 1.9d a nijednom 1.6 . To samo po sebi nista ne znaci , ali mislim da se VW benzinac pokazao mnogo bolje nego dizel.
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ili to samo vazi za 1.6 d atmo
        VW je u Golf 2 ugradjivao 3 razlicita 1.6d atmo motora.
        shodno tome su i ocekivani rezultati sto se tice trajnosti.

a 400.000km bez kvara je pre izuzetak nego pravilo za te motore.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• coco
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2004
          • 476
          • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by Van
          ...ali mislim da se VW benzinac pokazao mnogo bolje nego dizel.
          malo ih potrosnja hebe, a i slabe performanse u odnosu na potrosnju. i jos imaju malih problema s avtomatskim chokom (ja na 1.6 i stari na polu imao isti problem).
          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Moj je 1.6i , i potrosnja mu je ispod 6 l kada ga vozis do 90 km/h . Preciznije do mora mi je potrosio 27 l . Po gradu je potrosanja od 8 - 10 l . Auto ima obrtni moment od 147 Nm pri 3500 rpm , sto je veoma dobro za kola ispod 1000 kg . U skladu sa tim su i performanse , oko 12.5 sec do 100 . Inace auto ima samo 75 ks , tj motor je nastelovan tako da max snagu daje na niskih 5000 , ali povlaci dobro vec od 2000 rpm .

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

1.3mpi je slabiji (68ks po papiru). Karburator je i još slabiji i od toga.
              1.6 je pride i tiši, 1.3 su s lancem. A 1.3mpi možda ima 10 komada sveukupno, pošto se nisu uvozili kroz zvanične kanale.

Comment

• ivances
                CBC Početnik
                • 27.11.2007
                • 9
                • Beograd

...

Hvala svima koji su mi se ovim putem javili, i odgovorili na moje pitanje. U medjuvremenu sam kupio automobil, ali ne skodu, vec Peugeot 106 97 godiste, i iskreno zaista sam zadovoljan.
                Jos jednom hvala svima, i srecni praznici...POZDRAV!

Comment

• nemanja_vr6
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 78
                  • beograd

Ja sam se malo razocarao jtd motorom. Pre par nedelja vozio sam stilo jtd od ns do bg. I malo se razocarao po pitanju elasticnosti tog motora.Auto u 5 brzini na 60km/h. jedno stavno se davi, trza..... Nekako mi je to cudno za dizela, ja svog passata benzinca lagano vozim 5. tom istom brzinom be ikakvog trzanja.
                  VW CLUB SRBIJA

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Dobra kupovina!

Nek je sa srecom!
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• mb12
                      CBC Senator XXL
                      • 06.11.2006
                      • 640
                      • Vrbas
                      • Mazda 626 2.0 TD

Cestitke za kupovinu, i da u miru i bez ikakvih kvarova "ganjash" Lavica

Pozzzz

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Originally posted by nemanja_vr6
                        Ja sam se malo razocarao jtd motorom. Pre par nedelja vozio sam stilo jtd od ns do bg. I malo se razocarao po pitanju elasticnosti tog motora.Auto u 5 brzini na 60km/h. jedno stavno se davi, trza..... Nekako mi je to cudno za dizela, ja svog passata benzinca lagano vozim 5. tom istom brzinom be ikakvog trzanja.
                        Dizelasi imaju duzi prenos zbog veceg obrtnog momenta , tako da ne mozes da ga vozis 5om tako sporo . A to je i smrt za menjac ako probas da ubrzavas tako , pogotovu za jakim dizelasom .

Comment

• coco
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2004
                          • 476

Originally posted by Van
                          Inace auto ima samo 75 ks , tj motor je nastelovan tako da max snagu daje na niskih 5000 , ali povlaci dobro vec od 2000 rpm .
                          molim te oznaku motora i max rpm po knjizici

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Mrzi me da silazim do kola i uzimam knjizicu . Standardni 1.6i motor od golfa III sa 75 ks .

Comment

• coco
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2004
                              • 476

eto ja se posavjetovao sa vw serviserom, posto vw krije dyno od svojih agregata ko zmija noge. max rpm u tom agregatu je ........tadaaaa: 6500 rpm. s tim da se gubitak snage osjeti kad dodjes na 6000 rpm i rizikujes ostecenje motora (ne voli visoke obrtaje). tak da, ak je stock (bez turbine) 5000 rpm nisu bas niski obrtaji za taj motor.

Poruku izmenio: sri98

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Evo podatka iz knjizice " 135 Nm@ 3500 , 55 kW@ 4500 . Crveno polje na 5500 . Ovo mi govori da je auto softverski nastelovan na ovu snagu , verovatno zbog trzisne politike . Inace ubrzanje automobila 12 sec do sto . Drugim recima ide veoma dobro i a potrosnja po knjizici je 5.4 , 6.7 , 8.8 l

Comment

Working...
                                X