Koji je trenutno best buy nov automobil?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Moze ali bez opreme, a i nemas pojma koliko jelenj taj motor i slabasan u lacetiju....

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Ma jeste, ali ni ostali iz ovog "razreda" nisu puno startniji... Ipak je veca karoserija=veca...

A i taj 1.4 moze ici bolje, samo ga treba "navit' " preko 4.500/min... Problem onima koji su navikli na "TDI-e"... Benzinac brate, zavrti ga, nije ti ga mama rodila... Kad treba naravno...

Comment

• slavke1976
        CBC Član
        • 21.10.2007
        • 30
        • Subotica

Evo i ja da se ukljucim.
        Nisam procitao da je neko predlozio Hyundai accent i Ford fusion.
        Ja sam kupovao auto i da nisam naisao na nissan almeru sigurno bih uzeo jedan od ta dva automobila.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by Dren
          Ma jeste, ali ni ostali iz ovog "razreda" nisu puno startniji... Ipak je veca karoserija=veca...

A i taj 1.4 moze ici bolje, samo ga treba "navit' " preko 4.500/min... Problem onima koji su navikli na "TDI-e"... Benzinac brate, zavrti ga, nije ti ga mama rodila... Kad treba naravno...
          Kontam da je Laceti tezi od Avea pa samim tim i motor treba vise ibolje da se pomuci da bi auto isao. Ono sto sam rekao je kritika mnogih koji ga imaju...

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Kada bih sada kupovao nov auto(to nikada ne radim), uzevši u obzir aktuelne prodajne akcije, moj izbor bi bio definitivno Seat Kordoba, koji sa gomilom opreme ima cenu od 11700 evra(stara cena skoro 14000 evra), što je zaista ok.
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Cordoba je najstrasniji abortus Alfe 156 i to je jedino sto me smara, mnogo je ruzna, ali verujem da jeste najbolja kupovina u ovom slucaju jer po dimenzijama odgovara vise nego bilo koji od pomenutih, a za taj novac daje najvise od opreme, e sad Seat i kvalitet, verujem da je sve to isto kod bilo kog od kandidata, manje ili vise...
              Suzuki Swift je vizuelno pogodak cini mi se, ali kako ume da bude lep, tako i bez felni (u isto vreme i opreme) deluje mnogo gloopavo, a opet je mali, pa nikako ne ulazi u uzi izbor!
              Astra Classic je lep automobil, ne vidim razlog zasto odustati od njega jer je starije generacije, hmmm kao da je to proporcionalno sa kvalitetom i generalnom ocenom, vrlo cesto je suprotno, jedino sto ne znam te iz Poljske, ovu Nemacku sto drugar vozi gledam cesto i prilicno je to dobro, kako neko rece tipican Nemacki automobil! Sedista su za moj ukus krajnje nemastovita i prosto su mi neudobna, ali sve zavisi ko je na sta navikao i sta zeli!
              Ipak kao najubedljiviji, a opet neodgovarajuci (mozda, a mozda i ne) je Grande Punto, najlepsi od svih pomenutih, e sad ne znam kolika mu je cena sa opremom i nekim ljucim motorom, ali za 12 800 cini mi se ima 1.4 sa 78 ks i opremom!
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

Ova cordoba special edition za 11.770 eura, zaista nema konkurenciju ukoliko je sa 1.4 16v motorom. Ako je pak u pitanju 1.2, ne vredi ni 1.770!
                MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Naravno, 1,4 motor!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• NebojsaR4
                    CBC Član
                    • 01.05.2007
                    • 70
                    • Belgrade

I ja sam imao dosta slican"problemcic" skoro...
                    Seat Cordoba je dobar izbor, ali auto je u osnovi jako mali, kako god da okrenes, napred ili nazad, nema mesta ni za lek, plus motorcic i nije bas bas upecatljiv.

Getz, i ostale korejance nisam ni uzimao u obzir...

Swift mi je zapao za oko sve dok nisam seo u njega i skapirao da je to ipak jako jako mali autic..., a kvalitet nije bas takav kao sto se prica...

Takodje, Roomster i Fabija su bili opcija...ali 14000e za fabiju s klimom i tim 1.4 motorom, i valjda metalikom...zaboravite na to...

I onda sam se vratio na prvobitnu misao, a to je Astra Klasik, sa klimom, el podizacima, volan podesivi po visini, i dubini, sediste suvozaca po visini, motor od 103 ks, metalik boja, el retrovizor s grejacima itd itd...za 12500e...e to nije lose...., i uzeo sam ga.

Ok, mozda je stara tehnologija ili sta ti ja znam, ali auto je konstruisan da se takmivi tada s Golfom 4kom, a to nikada nije lose, plus, u krivinama je neutralan, na 140 se oseca ko da ides 20 na sat, greje ko lud

Sto se tice prica o kvalitetu, ja sam maximalno obejktivan pri kupovini bio, i znao sam vrlo dobro sta i koji model uzimam, ali sam ga jedan dan upario na parking s ortakovom istovetnom Astrom, uvoz iz holandije, jedina zamerka je bila plastika kod piksle(kod mene je bila losijeg kvaliteta),i pozadi kod suvozaca kod mene nema sijalice(znaci vidi se kolika sam bio picajzla) inace, sve ostalo...ja nisam nasao razliku..., takodje, spomenut je i kvalitet sedista...suvozacko je stvarno na nivou i perfrktno mi odgovara, s obzirom da imam nekih problema s kicmom...a suvozacko je tacno da je tvrdo, ali je opet udobnije nego kod ortaka u holandskoj astri...

takodje, iz fabrike u Poljskoj dolazi i najnovija Astra Notchback...
                    ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Koji je to motor od 103ks??

Comment

• NebojsaR4
                        CBC Član
                        • 01.05.2007
                        • 70
                        • Belgrade

1.6 16V Twinport koji se ugradjuje i u najnoviju Astru, samo je tu chipan valjda.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Ja sam mislio da se te Astre Classic nude samo sa dva motora, benz. 1.4 i dizel 1.7 DTI...

Comment

• jaksa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.10.2004
                            • 701
                            • Novi Beograd, SC

Tako je.

Comment

• skijash
                              CBC Senator XXL
                              • 07.09.2007
                              • 1354
                              • Beograd
                              • wrx

Nije tako, ima i 1.6 16v

Comment

• NebojsaR4
                                CBC Član
                                • 01.05.2007
                                • 70
                                • Belgrade

pa to je zato sto svi kupuju ili s 1.4 ili s 17dizelom...a retke su s 1.6 bar koliko sam ja "vidjao" po gradu...

Comment

Working...
                                X