Best Buy?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Slazem se sa tobom, ali mislim da si preveliki optimista! Ono sto sam video po oglasima, '99. '00. nije ispod 5500 eura, ne znam...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by Deki
      Posto je auto za roditelje pretpostavka je da im je varijanta sa 2 vrata dovoljna i u tom slucaju bi valjalo razmisliti o 4500 eura i FIAT Bravo, gledati bar 2000 godiste.
      Imas raznih primera...
      Svoju Bravu 1.6 16v [ sa plasticnom granom, klimom, digitalnom kilometrazom, dobro odrzavana ] iz 06/98, sa predjenih tek malo manje od 90000km-a, prodao sam za 4500 pre nekih 3 meseca...

Al' opet...jedan covek kupio pre par nedelja Bravu 1.8 iz 2000. godine [ isto sa klimom, ali ima i alu felne...] za 4400....Jedino sto na satu ima nesto preko 150000 km-a, i u beloj je boji...

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

sori na offu ali ta tvoja sa 90000km to je km po koji put???
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

nazalost tek sada vidim ovo sve ...

posto mi je fiat bravo specijala da se oglasim ... To ti je auto koji je bio idealan za sva muvanja u sapcu sa carinom, klepanjem, sklapanjem itd .. pa se cesto desi da neko naleti na takav pa ga posle kune i kudi. Fiat Bravo je jako dobar auto, ali ne ovi koji se uglavnom kod nas u oglasima vrte 2001godiste sa brojcanicima za km, itd .. i koji su nagurali boga oca, a km je skoro svima na satu tih 90tkm .. cesto bude 390000km ..

Motor 1.4 - Zaobidji u najsirem krugu, ali apsolutni promasaj, uzasno velika potrosnja, jako jako lose ide i konstanti kvarovi ..

Moj izbor bi bio 1.6 16v, ali potrosnja njegova je isto jaka (gradska i oko 11l) ali sekvent plin bi ti taj problem resio. Ja sam imao 1.2 16v nikakav problem nisam imao, to je poslednji motor koji je ugradjivan u njih, ide jako fino, ali za nesto ozbiljnije jednostavno nije ..

A naleteti na dobar JTD je naucna fantastika. Jesenas pre nego sto sam "naleteo" na saxa, sam gledao oko 10tak JTDeva, gledao sam cak i one po jakim cenama od 6200evra, i to su sve krs do krsa .. Znaci skoro svaki je podmladjivan, i to profesionalno odradjeno skroz (vecinom slucaja), kilometraze veze sa zivotom menjaju ...

e sad par fora, u desnoj kaseti je nalepnica jedna, koja ukazuje na sledeci AIRBAG check koji se radi na 10godina, tako ces znati godiste auta ako nije skidana nalepnica (znaci ako pise 2010 god. znaci 2000to god je auto), drugo, po satu, sa digitalnim km je ugradjivan od 99te godine, znaci svi ti kao 2000to sa obicnim satom, znas koliko je sati .. tad pojasevi itd ...

Gledao sam kad sam uzimao auto i Alfu Romeo 145, ali posto si vec imao iskustvo tu ne bih smeo da ti pisem bilo sta, jer sam ja iz "straha" prema alfinom odrzavanju ipak odustao od jako lepog primerka 145 2000god za 4600evra sa svim zivim (zeder, klima, restyling, alu...) ...

Ja bravo volim, i jako pozitivna misljenja imam, samo moras cekati cekati, i znaj nikad nijedan nece biti perfektan, staro pravilo .. ako je prava km, ima sve sto ti treba mora boja da bude sranje, opet ako je sve sve super, cena nije normalna, i sve moguce kombinacije se tu vrte u krug ..

a godiste uzmes lepo broj sasije, das ovde, preko epera vidimo sve .. da budes siguran .. Dakle druze, jako oprezno, mozes da naletis da uzmes ekstra auto koji ce te dugo sluziti a mozda i krs, jer je bravo najcesce zastupljen u tim malverzacijama sabackim

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

@neshaoct , pa to se neko zaleteo ko nema pojma .. ja za takvog brava ne bih dao ni 4000e da je perfektan bez ulaganja .. realno za dobrog 1.6 benzinca 2001god npr. nema ispod 5000evra, ja sam nasao jednog u KG koji je bio prodat za 2 dana, iz uvoza, prava servisna sa 120000km, 5400e je prodat, i to bez klime ...

pa uzmite malo po nemackoj, italiji pogledajte cene brava i uporedite sa ovima ovde, odmah se vidi da nesto debelo ne stima, kao i za stilo .. vecinom raspadi kod nas, sa oguljenim prefarbanim enterijerima, razvaljenim sedistima, "golim" volanima .. a sve kilometraze ubilo se 90000km ...

izgleda ljudi nisu videli kako auto izgleda posle 90tkm voznje, mora da bude kao nov i dalje..

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by ada
              sori na offu ali ta tvoja sa 90000km to je km po koji put???
              Po prvi put !
              Auto je kupljen nov kod nas, ja ga kupio od prvog vlasnika, i imao sam podatke o svim servisima radjenim na njoj...pocev od prvog na 20000 km-a, pa dalje...Mogao sam da pratim kilometrazu iz godine u godinu...
              Imao je npr. i listic sa centriranja trapa...Menjanje guma je bilo 2003. godine, tada je centrirao i trap, i na tom listicu pise 50030 km-a...Naravno ta kilometraza se slagala i sa podacima iz servisne knjizice...
              Postojao je i datum kada je ugradjen alarm, podatke o servisu u Zemunu gde je alarm i ugradjen...garanciju na njega....sve to pecatirano...

Stvarno je bila regularna sto se tice broja kilometara...sto se i potvrdilo u naredne dve godine koliko je bila kod mene...

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

e pa to si trebao da napises ! to nije auto iz uvoza tako da je to totalno druga prica, onda vredi te pare sigurno !!! sorry

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by mishio
                  @neshaoct , pa to se neko zaleteo ko nema pojma .. ja za takvog brava ne bih dao ni 4000e da je perfektan bez ulaganja .. realno za dobrog 1.6 benzinca 2001god npr. nema ispod 5000evra, ja sam nasao jednog u KG koji je bio prodat za 2 dana, iz uvoza, prava servisna sa 120000km, 5400e je prodat, i to bez klime ...
                  Ko se zaleteo ? Onaj sto je meni dao 4500, ili onaj sto je kupio za 4400 ?

Oglas za tu moju Bravu je izasao u ponedeljak, vec u utorak je bila prodata...

Ima sa digitalnom kilometrazom i pre 1999. godine...Moja po podacima iz saobracajne, a i po podacima sa ePER-a, bila je 06/98...

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

Originally posted by mishio
                    kao i za stilo .. vecinom raspadi kod nas, sa oguljenim prefarbanim enterijerima, razvaljenim sedistima, "golim" volanima .. a sve kilometraze ubilo se 90000km ...
                    Nedelju dana posle prodaje Brave, kupio sam Stila 1.6, isto od vlasnika, sa predjenih 43000 km-a...

A, oglas za tog Stila je bio jos nekih mesec dana pre nego sto cu ja uopste prodavati svoju Bravu...Pomislio sam da bas takav meni treba, ali steta...nema sanse da opstane tako dugo...Ono sto je pomoglo da me ipak saceka taj Stilo, bila je cena koju je covek trazio...

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Ma ja se ne bojim nimalo odrzavanja Alfe, sve je to isto, jednostavno gledam kako da dobijemo sto vise za svoj novac!
                      Po nekoj logici sa 145 i 146 bi trebalo biti manje muvanja jer se one tesko prodaju i regularne, ali... Nije bas tako! U oglasima ima mozda 15% normalnih oglasa, sve ostalo je sve sami krs i lazne informacije!

Danas sam gledao Clio 1, Punto 1, Saxo, Twingo, 106, Swift, pa sve je to u tom nekom rangu do 4k eura, a nicim nisam nesto posebno bio zadovoljan, a kakvi su to automobili znam odlicno, pa iz tog razloga mi je 145 za sada neuporedivo najbolja kupovina, ali... Nema ih nigde...

mishio to ne vazi za tvoj VTS naravno...
                      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

hmm ... a do koliko ti para planiras kupovinu ?

jer ovo sto sam ti ja pisao sam mislio od 5500-6000e ..

ako raspolazes sa 4000e, ja bih na tvom mestu najpre jurio punta vana, i preradio ga za sebe, nije to toliko los auto kao sto se prica i ima ih i sa malom kilometrazom (pravom) jer ne voze sve firme 24h .. imas za te pare mlad auto ..

ova 145ica sto sam je ja gledao je bila 4600evra fix posle, ali ulaganje varijator, sve ostalo novo ima racune, ali kad mi je zena rekla da je za 2 godine voznje ulozila 2500evra .. ne hvala .. zna se da alfu vozi samo prefinjeni sloj koji je voli bez ozbira kakva je

Fiat bravo je vec nesto prostije, i dosta jeftniji za delove, imas otpada na svakih 100m... onaj 1.6 16v ide ekstra ...

a za saxa, to je naucna fantastika naleteti, bukvalno u pravom mestu moras da budes sa parama .. VTS ovi sa 1.6 16v su retki, i to su najbolji njihovi modeli koji prelaze opusteno 300000km bez otvaranja, retko da nisu razvaljivani itd .. samo opusteno naletece nesto vec ...

sta da ti kazem kad sam ja ravno mesec dana maksimalno aktivno trazio auto kako sam prodao brava, obisao 50tak auta i vise, isao za KG, CA, NS, gledao od Lancie, honde, alfe, fiata i na kraju izleti kupovina kakvu nisam mogao sanjati ..

uvek nesto naleti kada cekas i trazis .. za pocetak stavi samo do koliko para raspolazes pa da svi vidimo sta moze da se nadje

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Ne znam za sta 2500 eura, ali mnogo je pa da je i DC10!

Nego imas li ti kontakt od te zene, ja bih je pozvao!
                          Da ne znas mozda odakle je?!

Pa neocekivano jeftinif Punto VAn ima na oglasima, znaci neki su cak i ispod 4k eura! E sad ako se nekom isplati da plati carinu i porez za njega i prodaje ga za ovaj novac, mogu da zamislim sta je to! Ipak nisam za tu varijantu!

Mislim da je vreme presudni faktor, kad sam sebi uzimao 146 nasao sam je za bukvalno jedan dan i to je bilo to! E sad tako su se stvari postavile, verujem da cu ovog puta shvatiti kako zaista stoje stvari oko polovnih automobila u Srbiji...

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

kayaba amori, diskovi, plocice, kompresor klime otisao, 2 puta varijator, hladnjak, kvacilo lukas . itd .. ima sve racune za to, ali je faca radila sve u delti ali po njemnim recima to je ok, jer samo alfe vozi ..

ta alfa je odmah posle i prodata, ne znam na kraju za koje pare, uzela je 147icu .. zato joj je bilo i hitno ..

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Da nije plava 145?

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

da PLAVA

Comment

Working...
                                X