Seicento - da li kupiti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Ukupan rezultat je 1 i po' zvezdica za zashtitu odraslih osoba pri cheonom udaru. Tuzan U poredjenju sa njim, Yugo mu dodje kao Volga...
    ...kashljuc, kashljuc....Zastava Koral IN je imala test na 54 ili 56 km/h ( jedno od ta dva ) a ne na 64...i opet nije osvojila ni jednu zvezdicu...i to sa sve jachanom karoserijom

...da li treba dalje prichati....Koral IN bez ijedne zvezdice sa manjom brzinom sudara je nekome Volga naspram Seicenta koji je dobio 1,5 zvezdicu i pri vecoj brzini...smesno!

...ali kao shto sam rekao , alternativa su Twingo i Matiz....mada i skuplji su!

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Pogazicu svoju rech i josh samo jednom cu postovati u ovoj temi, tek da pre svega witch_yu na "praktichnim" primerima predochim shta za isti novac mozhe da kupi umesto Seicenta, a da zadovoljava njene potrebe i uslove.

Ako sam je dobro shvatio, zhena hoce da kupi auto ne stariji od 1997. godine i ne skuplji od 3500 Evra, i upitala je vredi li ovaj Seicento tih para.

Ja sam joj prvo ukratko a onda "natenane" objasnio da NE VREDI davati novac na Seicenta, jer ZA ISTE PARE mozhe da nadje neuporedivo bolji automobil koji ce opet da ispunjava sve njene zahteve i da se uklopi u budzet.

I ne znam shta kome tu nije jasno i zasto se pojedini "cimaju" na to?

I nijednom nisam posavetovao da kupi ni Audi 2 ni M3 ni M6, jer sam shodno postavljenom pitanju i navodio alternative, i to daleko bolje po mom mishljenju koje je ochigledno kontradiktorno mishljenjima nekih drugih.

Poenta je medjutim u tome shto sam ja svoje mishljenje bazirao na jednom kakvom-takvom lichnom (vozachkom) iskustvu sa tim autom, zatim na podacima relevantnih institucija i automobilskih novinara kao i rezultata NCAP testiranja, a ne na "iskustvima" komshija ili prichama "rekla - kazala".

Dakle, ja sam temu shvatio i razumeo kao trazhenje saveta i upravo to celo vreme i pokushavam da radim - da posavetujem gospodju kako da najpametnije ulozhi raspolozhivu svotu. I dalje tvrdim da postoji masa boljih opcija za 3500 Evra, mozhda ne 2003. godishta ali ako sam ja dobro razumeo njeno pitanje - to i nije bio uslov koji je witch_yu navela!

U chemu su se drugi "prepoznali" i na kojim osnovama baziraju svoje tvrdje da je ovaj auto i pored izlozhenih chinjenica i dalje vredan tih para - ja ne znam, ali pretpostavljam... Ja, za razliku od nekih, ne mogu da napishem da neki tamo auto ide "i bez ulja i bez vode" i da "ostanem zhiv" jer kao chlan mod tima moram da imam "malo" vishe odgovornosti za napisanu rech.

Chitam dve stranice tvrdnji da je taj auto jako dobar i vredan para, ali nigde ne prochitah nijedan relevantan podatak, rezultat bilo kog testa ili bilo kakvo utemeljenje tih tvrdnji. Mnogi kao znaju da je taj auto dobar i sluzhi super, iako ga je relevantni TUV ocenio kao jako nepouzdan a nivo bezbednosti je na nivou rikshi.

Pitanje:

...Seicento 2003. moze da se nadje do 3.500 evra. Da li je to pametan izbor ili uzeti nesto drugo, starije, za iste pare? Ali ne starije od 97 godista. Namena auta bi bila kuca - posao ,znaci cisto gradska voznja...
      G-djo witch_yu, ja vam ponovo savetujem da je BILO KOJI od ovde navedenih automobila koje sam nasumichno izabrao iz auto-oglasa bolja opcija od Seicenta, pouzdaniji u eksploataciji, udobniji, praktichniji i narochito bezbedniji, a koji mozhete dobiti za maltene iste novce:

- Citroen, Saxo 1.1, 98. god, beli, 3v. 3200 062/841-5972

- Hyundai, Atos, 00. god, prodajem. 3500 063/8032-414 !

- SUZUKI Swift 1.3 (1999), 3v, beli, 93.000km, prvi vlasnik, 3.500 EUR. 063/365-449

- RENAULT Clio 1.9D (1997), 115.000km, registrovan do 1.9.2008, neudaran, prva farba, 3.500 EUR, nije fiksno. 064/126-6295

- RENAULT Clio 1.8 RSI (1998), vlasnik, registrovan do 12.2008, alufelne, CB, el.podizači, dobar motor, 3.550 EUR. 063/122-1102

- RENAULT Clio 1.2 (1997), 3v, 3.200 EUR. 064/925-4727

- Renault Twingo 1.2 1150 ccm 97 god. plavi, Cacak 3400 064/207-5477

- PEUGEOT 106 GRD 1.5, motor dobar, servo volan, airbag, centralno daljinsko, CD Blaupunkt, el.podizači stakala, 3.500 EUR. 063/772-7749

- PEUGEOT 106 950ccm (1997), 3v, crven, 3.400 EUR. 065/239-4410

- OPEL Corsa 1.0 (1998), 2xairbag, alufelne, LK, 3.700 EUR. 064/114-7096

- FORD Ka 1.3i (1997), servo, CB, el.podizači, CD, alufelne, 102.000km, garažiran, 3.700 EUR. 064/478-1396

- FORD Ka (1998), crven, 2xairbag, alarm, registrovan, 3.500 EUR. 065/810-2514

- Ford, Ka 1.3, 98. god, 5b/3v, registrovan do 09.2008. god, 90 000km. 3550 064/1948-758

- FORD Ka (1997), 86.000km, ljubičast, 2xair-bag, alarm, Mul-T-Lock, registrovan do 11.2008, Pioneer CD, alufelne, 3.300 EUR. 065/301-6460

- FORD Fiesta 1.8D (1999), sve osim klime, 3.600 EUR, može zamena. 064/176-9344

- FORD Fiesta 1.3 (1997), 5v, metalik, registrovana, vlasnik, 3.250 EUR. 064/113-4499

- Ford, Fiesta 1.3, 99. god, klima, podizači, zamena za skuplji. 3300 064/514-0858

- Ford, Fiesta 1.8D, 1999. god, sve sem klime, može i zamena. 3400 064/176-9344

- FIAT Punto 1.2 (1998), crven, registrovan 13 meseci, 3.600 EUR. 064/950-5628

- FIAT Punto 1.6 (1997), servo, alufelne, dosta opreme, branici u boji, podizači, alarm, CB, maglenke, 3v, 87.000km, 3.550. 065/250-2945

- Fiat, Punto 1.1, 1998. god, 165.000km, metalik plava, 5b, 3v, reg. do VII 2008. Smederevska Palanka 3600 064/183-7355

@ witch_yu:

Dakle, svi sa ove liste zadovoljavaju postavljene uslove i svi se uklapaju u budzet. I svaki, do jednog, sa ove liste je bolja opcija od "mladjanog" Seicenta, te vam stoga poslednji put savetujem da dobro razmislite na koji od njih cete potroshiti svoj novac. Alternativa imate sasvim dovoljno, pa ne sumnjam da cete na osnovu izlozhenog i napisanog znati da donesete pravu odluku.
      U svakom sluchaju srecno...

over & out
      http://www.bmw.tv

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Kakav be Ford KA, ebo vas Ford KA, pa to em je ruzno do zla boga em je ukupno ***** od auta, znam par osoba koji imaju istog i svaki cas im je to cudo kod majstora a odrzavanje kosta ko svetog Petra kajgana...
        Fiesta jos ok ali opet to je glupi Ford mada je to moje subjektivno misljenje jer ne volim Forda...Ima moj komsija na prodaju Fiestu '97 ili '98 nisam siguran, ocuvana, registrovana godinu dana, sa klimom, blablabla za oko 3500...
        Clio i Twingo ok ali opet francuska govanca koja su opet do zla boga skupa za odrzavanje i to bez razloga nego jednostavno sto su francuzi...
        Ja bi uzeo ili Punta ili Seicenta jer su kul gradska vozila, pregledna i laka za voznju, malo trose, odrzavanje je u odnosu na konkurenciju dzabe, a povrh svega nisu skupi...

Overspeed, nemoj se ljutis ali podsecas me na Mirka Alvirovica...

EDIT by overspeed:

Ford je "glup" a francuzi su "govanca". Shta reci, postovao si u ovoj temi sa bash "jakim" argumentima...
        Jedno ti moram priznati, veci si italijan i od samog Berlusconi-ja.

PS. E, neka si mi rek'o...

Poruku izmenio: overspeed

Comment

• artichoka
          CBC Veteran
          • 14.05.2005
          • 141
          • Beograd
          • Peugeot 205XS

Ja ne mogu da verujem da iko moze da preporuci Ford Ka. Pa to je jedan od retkih automobila cije cete izuzetno zadovoljne vlasnike naci nikada. Za jednog 600 ima i zadovoljnih i nezadovoljnih, isto tako i za Matiz i za Yuga, i za sta god hoces, ali za Ford Ka ja stvarno ne znam da je neko rekao da je ponosan vlasnik. Osim toga, auto izgleda ko za Teletabise, relativno je nepouzdan i delovi nisu bas pristupacni.

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Evo konacno neko da se slozi samnom po pitanju "forda" KA, artichoka imas sokic od mene ili sta god da pijes

@Overspeed
            Paz' sad, ja vozim italijanski auto ali nisam zadrt, postujem sve sto je dobro a "ford" KA to jednostavno nije, a sto se tice argumenata dobio si dobre sa stanovista pouzdanosti i odrzavanja a to je jako bitno za gradski autic koji ce se non-stop ganjati po gradu, u ovoj prici bitnije od broja zvezdica na testu sigurnosti, barem meni...

Comment

• bozza1979
              CBC Veteran
              • 08.01.2007
              • 112
              • Beograd

I ja glasam protiv Forda KA... Osim sto je ruzan, letos sam sa ortakom pogledao 10-ak komada, hteo da kupi za sestru, SVAKI je bio u stanju poluraspada, a niko nije hteo da spusti cenu ispod 3300, a ja za te krseve ne bih da oni 200 evra! I SVAKOG je vlasnik prodavao posle par meseci posedovanja!
              Na kraju je kupio Corsu '97 za 3100. I ona ga **** samo tako...

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Ne valja seicento, a dobar Ford Ka... Ma i jedan i drugi su potpuno promaseni automobili!!! Sa tom svotom novca treba traziti Clia, Corsu, Saxa, Punta, pa sta bude u boljem stanju...

Ovakva prepucavanja necu vise da citam, jer ste kao deca!!!!

Overspeed istakne cinjenice, a vi svi udri po njemu, pa ne moze to tako...

Samo cinjenice na videlo, pa da pricamo!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mb12
                  CBC Senator XXL
                  • 06.11.2006
                  • 640
                  • Vrbas
                  • Mazda 626 2.0 TD

^ Pa, nebih bash da zvuchim snobovski, ali shta je on ochekivao od Corse iz 97 godine za 3100 evra?

...kao prvo, dobri primerci su skuplji....
                  ...kao drugo, motori male kubikaze jednostavno manje prelaze do generalke...
                  ...gradski automobil, pravljen da pregazi 100k do 200k i da ide na smece...

...e sad drugo je shto smo mi u Srbiji... ..tj, ne, zato shto smo u Srbiji, nego zato shto smo malo oguglali pa dozvoljavamo da neobrazovani i drski ljudi vrte lovu poshtnog sveta, pa rolamo krsheve....ja sam iskren, rolam Astru iz 92 godine, i generalno ona je krsh...ali je zato avion naspram drugih koji se rolaju...npr, od Gnoja...LOLISHA

...znachi, ja joj toplo preporuchujem da uzme one iz telekoma, naravno uz sve prvo provere sa majstorom, pa ako i treba nek tu razliku od 700 evri sve baci na sredivane u startu i opet ce znati shta ima u odnosu da da nekom odma 3500 evra, i opt ima veliku shansu da ce morati da radi neshto na njemu.....

...shto se tiche Forda Ka, stavrno nemogu da komentarisem, jer sam samo jednom sedeo u njemu na mestu suvozacha i to je to...nisam ga vozio, nisam ga imao u posedu, niti ga je iko koga poznajem dobro imao u posedu.....

....ali zato mogu da prebacim loptu na francuze i njihovo chedo, koje vec polako ulazi u legendu....Renault Twingo ...naravno kec

....kamo srece da ima josh malo vishe para za nekih 500 evra, i da pazai twingo i da uziva...i u gradskoj voznji, i u prostranosti kola, i u maloj potrosnji, i u relativno normalnoj ceni odrzavanja za jednog Renaulta ...LOLISHA....

...evo ja pitam OVER-a, odakle njemu saznanje da je Yugo osvojio dve zvezdice na crash testu, pa je za Seicento prava, pravcata ruska mrcina Volga.....

...Yugo nije ni odradio NCAP test, nego su ko picke otisli u Cesku i tamo odradili crash test koji nije chak ni po NCAP standardu....

...Reci OVER-e!

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

ugushili ste zeni temu....

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Eon kad si vec moderator (i ne samo ti) obrati malo paznju na ponasanje pojedinih koji su u najmanju ruku nevaspitani, da ne izgovorim neku tezu rec!
                      Koriste svaku priliku za ono najnize pod*ebavanje, reci su im pune mrznje, a svrha svakog uvodjenja drugih u raspravu nije nikakv njihov stav, vec ona najgora malogradjanska dosada, prezir i iskompleksiranost!
                      Vec neko vreme hocu da napisem ovako nesto, ali vidim da moderatori ovde razdvajaju decu koja su se pobila u skoli, a kad se radi o nekom ovakvom niko nista ne pominje!
                      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Lord_o21
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2006
                        • 494
                        • Novi Sad

upljuva se ceo tim ovde, a od gdj-e ni traga...
                        ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

http://www.cannonballforums.se/index.php?f=153
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...vazda se muskarci zbog zena svadjaju...

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

@witch_yu
                              zaobidji seicento
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Ovde je zena zeni dala najbolje savete...

Comment

Working...
                                X