Audi a6 ili s6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Audi a6 ili s6

Doslo vreme da se kupi novi auto.......Posle duzeg razgledanja odlucivanja i sabiranja pala odluka da to bude definitivno audi......i to model 6!Posle svih onih francuza i Italijana resio sam da kupim nesto nemacko a nase......E sad izbor se sveo na dva modela A6 2.5 tdi automatik i S6 4.2 automatik takodje...Oba auta su 2003 godiste u full opremi sa navigacijom tv-om i ostalim dzidza bidzama.Prvi ima 96.000km na satu a drugi 60.000 km na satu...Prvi je karavan(valjda je to i za ocekivati) a drugi je limuzina...Nesto sam pricao sa nekim poznavaocima i ubedjuju me da ne kupim S6 nikako jel to kao puno trosi skupo za odrzavanje itd....Medjutim ja razmisljam u pravcu da vec imam auto za svaki dan...mali potrosac relativno jeftino odrzavanje i tako to...Audi bi bio vikend auto koji bi stojao u garazi vozio eventualno vikendom i kad se putuje negde duze znaci za cisto uzivanje....E sad posto sam po prirodi racionalan covek i volim o svemu da se prvo inforimisem pre nego zavucem ruku duboko u dzep da cujem misljenja i vas ovde sta mislite o ovim automobilima i dali neko od vas ima ili imao licno iskustvo sa nekim od njih i ako mu nije tesko da napise.......nesto o tome....U svakom slucaju sto vise informacija dobijem to bolje mada sam se vec cini mi se odlucio za S6 (uz burno negodovanje zene koja je zakleti dizelas)mada nikad nije kasno da se predomislim....I ako dam pare imam fore 9 dana da izmislim neku zamerku i da ga vratim vlasniku
    E da zaboravio sam da napisem A6 je 155ks a S6 ima chipic i sad je na okruglo 357ks
    Cena prvog je 17.500 a cena drugog je pa tu negde oko 22.500 (ako bude uzet za letnjim gumama i hrom felnama od 22 cola cena ce ici do 24.000

E aj sad da vas cujem.....
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Moja preporuka definitivno S6
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Moj glas je za S6, a po tvom postu i ti vuces ka njemu. Ako ti registracija ne predstavlja problem i imas drugi auto za cimanje, sledi svoje srce- jednom se zivi!

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

oces da nas cujes
        poredis babe i zabe.
        to su dva sasvim razlicita auta
        da li znas uopste sta zelis???
        i da li znas sta je s6 a sta a6?
        bez ikakve ljutnje!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• rajmax63
          CBC Prijatelj
          • 02.04.2005
          • 1415
          • Bačka Palanka
          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by Williams
          Moj glas je za S6, a po tvom postu i ti vuces ka njemu. Ako ti registracija ne predstavlja problem
          u Nemačkoj ima da košta sve da se puši
          ali A6 2.5 TDI mnogo manje košta u startu i jeftinije je registracija i što je najvažnije osiguranje.
          ebiga sve se svodi na džep
          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
          Audi ima crveno T

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Menni je sumnjivije sto oba auta, stara vec 4-5 godina imaju tako male kilometraze, pa se bojim da i nisu 100% tacne.

2.5 TDI nije proslavljen kao jako dobar motor.

S6 nije auto koji je vozen lagano, i zahteva JAKO skupo odrzavanje, a troskovi goriva su...hm, pa necu reci ogromni, ali jako blizu toga

Ako su domaci prodavci ili uvoz iz Italije, ne bih nijedan.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ako su kilometraze prave uzmi onog sa manjom posto ovaj sa 97000 je blizi velikom servisu koji je na 120000. ne znam kolko je veliki servis za 2.5 TDI ali znam da je za 4.2 1700e (oba kaisa, spaneri, rolnice, filteri i ulje) u Porsche-u. drugo , ko sto neko rece, dva auta totalno razlicita. pored motora i vesanje im je drugacije, transmisija je drugacija. ako bas oces da vozis dizel onda gledaj one od 160 ili 180ks. kod nas se nisu pokazali samo zbog loseg goriva.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Kako je moguce da veliki servis kosta 1700eur? Pa cime menjaju kad toliko kosta? Da nisu spaneri pozlaceni?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

Bolje reci prvi kakav ti auto treba - stedljiv ili raketa.
                  A6 TDI i S6 nisu UPOREDIVI sem sto je proizvodjac isti i karoserija

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Originally posted by Srdjan
                    Kako je moguce da veliki servis kosta 1700eur? Pa cime menjaju kad toliko kosta? Da nisu spaneri pozlaceni?
                    ako ti kazem da cela operacija traje 5h10m i da samo ulje kosta 100e, da li ces poverovati u cifru

Comment

• jevtic
                      CBC Senator XXL
                      • 26.11.2006
                      • 729
                      • beograd

s6 bez felni.
                      ex - fabia 1.9 tdi
                      golf 2.0 tfsi

Comment

• Type_R
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2007
                        • 900
                        • Valjevo

veliki servis za 2.5 TDI ali znam da je za 4.2 1700e (oba kaisa, spaneri, rolnice, filteri i ulje) u Porsche-u. drugo
                        Slicna cena je i za 2.5 tdi, kupovani original delovi kod ovlascenog servisera ABC test, koliko se secam samo spaneri i klizaci su bili oko 400eur, motorno ulje 1800 din/litar, svi filteri, kaisevi, menjacko ulje i filter.......

Po iskustvima majstora problematicni su im automatski menjaci, bregaste, hidropodizaci,
                        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

ako je ko za ostale sestake onda je to oko 600e-700e. za 2.8 je 700e. automatski menjac nije problem ako se redovno menja ulje i sito i naravno ako se sa njim rukuje kako treba a ne ono auto se jos krece a lik ga iz D prebacuje u R. sta moze biti problem sa bregastim ne vidim ili hidro podizaci... kazu da su ti motori sa "rotary" pumpama osetljivi na lose gorivi tj da im pritsak na diznama ne sme pasti ispod 160 bara. kad su novi rade na 180-190 a korisceni ne ispod 160.

btw, koje je to ulje od 1800din po litru? Mobil 1 5w-50 kosta 1160din/l

Comment

• Nenad
                            CBC Senator XXL
                            • 06.01.2005
                            • 1364
                            • BBgd/Mow

Ja znam sta bih ja uzeo, u svakom slucaju nisu za uporedjivanje.Nemaju nista slicno, osim broja tockova i volana. Cak nisu ni ista karoserija (salon i vagon).
                            Slazem se sa svima koji pominju potroshnju, dodacu i osiguranje.
                            Boost or bust...

Comment

• Type_R
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2007
                              • 900
                              • Valjevo

Drugar je mahanicar pa se slucajno zadesim kada radi bas audije. Stari tip sa 150ks je prosao samo sa zamenom hidropodizaca (ne svih) a novi sa 180ks je morao da dobije i nove bregaste. U skorije vreme uradjene dve prepravke sa automatika na manuelni a jedan je treci put rasturen zbog kvara na menjacu, inace servis menjaca je radjen u Cirihu i ovde ja samo montiran, prvi put je stao odmah na probnoj voznji posle 5km.

Cena ulja je sto posto 1800 din, gledao sam racun od delova za veliki servis gde su samo filteri, ulja i neka creva bili 12000 dinara. Ulje castrol SLX long life III ili fabricko VW nemam pojma koju oznaku nosi....
                              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
                              X