Tempra?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goshkealfa
    CBC Član
    • 20.10.2006
    • 91
    • Pozarevac

Tempra?

Planiram kupiti auto do 3000e. Jbg. nisam to planirao ali nisu mi odobrili kredit i ostadoh bez para... Mislio sam da cu imati oko 5000e.
    Sta je tu je, sada ramisljam u ovim okvirima.
    Krajnje sam nezainteresovan za kupovinu tipa Golf II, star ali "dobar"...
    Svakako da bih voleo da ne bude auto iz najnize klase tj. izuzetno mali ali mi ni to nije prioritet. Najbitnije je da je ocuvan i manje-vise rentabilan.
    Znaci moze i Twingo, Clio, Puntoali je to sve tesko naci za te pare a da je u dobrom stanju.
    E sad, ozbiljno razmisljam o Tempri 1.6. Vozio sam se i svidja mi se osecaj u njoj - motor je taj proveren-dobar ali me nerviraju price sto idu iz kraja u kraj - ili su krajnje negativne ili pune najlepsih impresija. Nekako mi je ovaj auto najrealniji za te pare a da nije premali.
    Mozete li mi pomoci u izboru, mozda neko ima bolji predlog???

p.s. Vectru, Audi 80 b3, Golf II, Citroen BX, Alfu 146 sam imao i to ne bih da ponavljam...
    Hvala unapred!!!
    Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Ako nadjes Tempru za te pare koja ce te zadovoljiti nemoj mnogo da razmisljas!
    Vec par meseci trazim auto za 4000a evo sada i do 4500, ali to je katastrofa, tako da Tempra izgleda kao odlicno resenje ako se nadje za taj novac!
    Oprecna misljenja... Pa kao i uvek i za sve drugo! Kako god bilo, za 3000 nema skoro nikakvog biranja i tu se prica zavrsava, ako nadjes uzmi!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Ajde goske da ti odgovorim ovde.
      Auto imam nesto vise od 3 godine.Kupio sam je sa 68000km,a sada je na 120000km.Za svo ovo vreme nije bilo nikakvih problema.Sem redovnih servisa odmah je zamenjen termostat,posle toga set kvacila,zadnji amortizeri mada nisu morali,zadnji lonac...sve u svemu nista posebno.Cene delova su sasvim ok,sta vise dosta je jeftina za odrzavanje.Delova ima novih,a i polovnih koliko hoces.
      Auto je vrlo jednostavan za odrzavanje.Kod mene je motor 1,6 62kw(159A3000) karburator,to je ujedno i najjaci 1,6.Motor je vrlo izdrzljiv ali nije bas stedljiv,voli da popije.Meni trosi ostre (beo)gradske voznje 12-13l plina,btw auto se ponasa odlicno na plinu.Ulje menjam na 7500km i potrosi ga oko 0,5l,mada malo mi pusta na dihtungu dekla i cini mi se na dihtungu kartera.Ovo sa deklom je inace i mana,nekoliko dihtunga sam promenio ali uvek posle nekog vremena pocne da pusta ulje,nista ozbiljno samo nervira.
      Menjac za sada funkcionise odlicno,odmah po kupovini kola sam mu promenio ulje(75w/90).Zimi na niskim temperaturama je mozda malo bucniji,mada cim se ulje zagreje buka nestaje.Prilikom zamene ulja obavezno sipati adekvatno,zbog cene 75w/90 ulja mnogi izaberu drugu gradaciju sto nije preporucljivo.
      Limarija se pokazala dobro,auto je 1997 god i nema nigde tragova korozije,mada vidim da kod starijih tempri propadaju rubovi.To da li je pocinkovana ne znam,mada ovi iz delte tvrde da jeste,btw moja tempra je kod njih i kupljena.Boja se odlicno drzi,jedino je lim tanak pa lako ostaju ulubljenja od lupanja vratima,naslanjanja itd...
      Inace tempra se proizvodila od 1990 do 1996 u Italiji,a 1997 i 1998 u Turskoj.Upravo te tempre je delta prodavala i moja je jedna od tih.U oglasima se pojavljuju i 99 god,ali koliko znam one su 98. samo su prva registarcija 99.godine.
      Iz iskustava majstora(a i mog) neke razlike u kvalitetu izmedju italijanskih i turskih nema,mada su turske oskudnije sa opremom,moja je klot Naravno postoje turske i sa klimam ali su retke.
      Sto se tice enterijera,sedista su posle 120000km i dalje skroz citava kao i tapaciri na vratima.Kvalitet plastike i nije bas za pohvalu,hoce nesto po nekad da krcne,ali ni jedna plastika nije pukla ili se iskrivila...
      U kabini ima dosta mesta,a sam auto je dosta udoban i prostran.Gepek je zapremine 500 ili 510 litara,sve u svemu dusu dao za plin
      Cene tempri se krecu od 2000 i nesto eur pa do 4000eur.Cena turskih bi trebala biti u rasponu od 3 do 4000eur.
      To bi bilo to,pozz

p.s mislim da mi je ovo najduzi post do sada...
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Imao sam i ja jednu, 1.6 dgt, u sustini je ok auto, ali meni jednostavno nije "legla", pa sam je prodao posle dve nedelje.

Za to vreme sa ukacio da je fina limuzina koja pruza solidan komfor, dosta opreme i ne bes neko uzivanje u voznji za relativno male pare.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• goshkealfa
          CBC Član
          • 20.10.2006
          • 91
          • Pozarevac

Poludecu do kraja! najgore je sto se za 4000e vec moze kupiti nesto solidno a za 3000e ama bas nista. Ja nikako u ovom trenutku ne mogu prevaliti tu hiljadarku a ni ovih 3000 za mene nisu male ali kada se kupuje auto, covek shvati da je to nista...
          Voznja mi se svodi na sam grad i par odlazaka po 50-100km van grada tako da u obzir dolazi i mali auto.
          Najvise me nerviraju predrasude tipa "samo Nemac" i sl. imao sam Audi 80 b3 koji je sinonim za kvalitetan auto i nisam bio zadovoljan. Sve je to stvar stanja auta i sada kod kupovine, imperativ mi je da bude auto stvarno ocuvan-odrzavan ma koji bio! U obzir dolaze i Swift, Twingo, Clio, Punto, Saxo, 106 kao sto sam vec napisao, samo da je ok!
          Ne znam da li je tacno ali cuo sam da su delovi za Twingo dosta skupi tj. skuplji nego za Clio - to mi nema logike a bitno mi je jer cu mozda pogledati jedan ovih dana?
          Hvala na dosadasnjim odgovorima!!!
          p.s. u ovim situacijama shvatim koliko smo mi muskarci ponekad nenormalni - pokidah zivce za ovih par dana trazeci auto... Pa zar zbog auta...?! Ma to je zbog ljudi koji prodaju krseve a pricaju sestu pricu - odes da pogledas auto, predjes nekih 100-200km i odlepis kada vidis olupinu! pozz

Comment

• goshkealfa
            CBC Član
            • 20.10.2006
            • 91
            • Pozarevac

Da, zaboravio sam posebno zahvaliti za najduzi post u forumaskoj karijeri! Thanks Vlado!

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Tempra, Vectra A, Punto, razlicite klase a dobra kupovina. Biraj bolje ocuvan primerak, ako ih ima!!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Prosao sam dosta zemalja sa firminom Temprom pre par godina i mogu da kazem skoro sve pohvale. Udoban, lak za voznju, malo pliva na putu, ali nista strasno - sa malo investiranja u odlicne gume to se ispravi...Tada je to bio dosta nov auto, pa nije bilo nikakvog krckanja i skripuckanja. I taj 1.6 motor kada uhvati tempo dobro ide po auto putu. Pohvalio bih izvanredne farove. Auto je totalno neupadljiv, kako za lopove tako i za devojke ...Moj komsija penzos ima neverovatno dobar primerak...nece da ga prodaje verovatno do kraja zivota

Comment

• goshkealfa
                  CBC Član
                  • 20.10.2006
                  • 91
                  • Pozarevac

Tesko da ih ima ali `ajde da probam!!! Vectru sam imao i prezadovoljan sam bio ali lim me je katastrofalno nervirao - bila je skoro u perfektnom stanju, nije imala tackicu a kada malo zagledas ispod, ono sto kazu "rak koze". Punto je ok ali je na ceni - realno se neko `97-`98. god. ne moze kupiti ispod 3400e sto mislim da je mnogo za taj auto star 10-ak godina. E, Tempra mi je nepoznanica - prodata je jedna `96. god. kao u dobrom stanju za 3100e - znaci promakla... Ako neko nesto sazna, neka javi!
                  Niko ne odgovori na pitanje da li su zaista delovi za Twingo dosta skupi, skuplji nego za Clio istog godista? pozz

Comment

• goshkealfa
                    CBC Član
                    • 20.10.2006
                    • 91
                    • Pozarevac

Originally posted by starac vujadin
                    ...Moj komsija penzos ima neverovatno dobar primerak...nece da ga prodaje verovatno do kraja zivota
                    Uh, pa sta ce njemu - na mladjima svet ostaje - `ajde da ga nagovorimo-salim se naravno! Ma i ja mislim bez obzira na price da to pored ruznjikavog izgleda nije los auto! Ne znam sad oko varijanti karburator i injection posto su uglavnom mono jetronic, retko motronic?

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

Pazi budi uporan,ja sam uzeo tempru kao sto je od starcevog komsije,garazirana,ne vozena zimi,svi moguci i nemoguci papiri...ali sam auto trazio 2 meseca.Btw koliko znam sve turske tempre su sa karburatorom.

Comment

• Lanee
                        CBC Senator XXL
                        • 30.11.2006
                        • 488
                        • Beograd

ajde da se nadovezem

gledao sam da ima tempri po oglasima

ali su karavani

dodushe malo stariji 94-96

ali deluju u vrlo pristojnom stanju

a koliko sam ja gledao oglase

ima i nekih croma koje su u tom rangu cena

mozda neshto sitno preko 100-200 evra
                        to se da nabaviti

samo ne znam shta shira populacija misli o cromi

poshto vidim da je tempra hvaljena...
                        Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                        To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Inace "moj komsija" ima istu boju kao @Vlada...

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Izgleda da je do boje Btw jedan dan izlazim iz zgrade prilazim kolima,stisakam daljinac od alarma ali auto ne reaguje.Ja zbunjen sta je sad kad ono tempra identicna kao moja.Posle saznam da je kupio lik iz moje zgrade koji se takodje zove vlada,naravno identicno smo i platili kola

Comment

• goshkealfa
                              CBC Član
                              • 20.10.2006
                              • 91
                              • Pozarevac

Znaci da prijavim promenu imena - Od sada sam Vlada-mozda naidjem na jednu dobru Tempru! Salim se, ma valjda mogu naci... Croma je ok ali mi je to vec preveliko posto ponekad i zena vozi auto.
                              Znam da su turske ver. sa karburatorom ali ako naidjem na nesto stariju ver. sa injectionom, ne znam jeli isti pravi problem kod njih. Nisam upoznat sa mono-jetronicom - radi li tu dijagnostika?
                              Ja bih licno vise voleo karburator i zbog eventualnih kvarova i zbog cene ugradnje gasa... Jeste da je potrosnja veca ali... pozz

Comment

Working...
                              X