jel zna neko kolika je maksimalna deklarisana ovom santa fe-u sa 92kW, gume su dimenzije koje fabrika propisuje i na 180kmh ima gasa dalje, nesto ispod 3.5k rpm je, i da na poklopcu motora je Crdi(i je crevene boje) 16v (isto crvene boje) ..
auto jako dobro ide, ja sam iznenadjen skroz, ceo dan sam ga danas vozio.. ali to koliko ide me zanima cisto onako bezveze zbog cajgera, najbolje mu je na 150kmh, to je taman 3k rpm ck malo i ispod, i tad mislim i da je potrosnja ok i da mu je najmilije
jedine manu su sto nema tempomat, i to mi morate pomoci gde moze da se ugradi, i kolike su cene onog fabrickog, i onog kao aftermarket, i sto nema napred roll barove, to cemo mu staviti, vidim na ebayu su po 250evra, pa ako neko zna koliko je ovde isto bi bilo lepo
najlepsa stvar je sto je jako moguce da taj santa fe zavrsi posle kod mene, tj. da ga ja nasledim da tata da uzme sebi nekog clk coupea da se voza pa da ovo bude kad mu treba za put i sneg, da se dzoramo moram zato da ga mazim i pazim na vreme
danas sam ga prvi put terao po terenu, blato, zemljani put, pravi off road, 4x4 nema nikakave probleme sa tim, pored toga sto je na autoputu ekstra, i na terenu je pravi ! znaci te price gore, nije udoban i to, ne pije vodu, udobnost nije kao S klasa, ali daleko udobnije od C klase, vita ...
moze tema pod kljuc, inace auto preporucujem, pravi best buy !
Vidi, drago mi je da si me poslusao, pusti ljude da pricaju sta nemaju pojma, moj(caletov) je odvalio razne na terenu, nisam mogao jedino da prismrdim Patrolu UNproforcu i Merc G klasi...
chestitam na kupovini
nego vozi ga malo po gradu, samo malo da se naviknesh i videcesh da je terenac najbolji za grad! nisam lud ozbiljno ti kazem! ne hebe rupe ivichnjake i ostale uchesnike u saobracaju ni 2%
@trio ovaj nas nema tu grbu, i vidim po obrtajima na 3k rpm je ravno 160kmh, vozio sam ga 180kmh i iskreno po cajgeru ide sigurno jos, jer je to bilo na nekih 3300rpm medjutim najmilije mu je 2800rpm - 140kmh tako malo i preko, tad je cool ..
autom smo odusevljeni, vozio sam ga i po terenu do vikendice gde je sad raspad, jednostavno ne oseca, posle sam prosao i sa ladom nivom, do duse sa losim gumama i malo je lajka teze prosla ..
ovog vadi jaka oprema, zato je vrh, automatik onaj tiptronik, koza, sve zivo, samo nema tempomat i to sad ugradjujem samo se organizujem.
svi gore koji su pisali vidim da si trio bio upravu i nemaju pojma, jer verovatno nisu ni imali prilike ni da sednu tek da se voze, auto je vrhunski udoban, daleko udobniji od npr. vog e klase, ali nije kao s..
napravili su ga da valja nema sta, sad imamo 2 hyundaia u kuci, samo ja falim
@reaper, ma za grad je keva, jednostavno ne razmisljas od ivicnjaka, do rupa, jos automatik.. ali najbolji je za magistrale, i bosnu tamo je vrh jer totalno rastereceno vozis..
inace proverio sam sve, servisnu knjizicu koju smo dobili uz njega sve stima, prava km, ali necemo se drzati za servis jer treba tek za jos 10000km da se radi, sad cu ovih dana to da odradim pa sam da vatam red kako treba ..
@trio mozda su obrtaji kod tebe visi zbog toga sto je ovaj automatik ? ili zbog te razlike u konjima.. ovom je na poklopcu motora CRDI 16v crveno sve, vidim tebi na 3k rpm ide ispod 140, ovaj je tu na skoro 160 ..
@trio ovaj nas nema tu grbu, i vidim po obrtajima na 3k rpm je ravno 160kmh, vozio sam ga 180kmh i iskreno po cajgeru ide sigurno jos, jer je to bilo na nekih 3300rpm medjutim najmilije mu je 2800rpm - 140kmh tako malo i preko, tad je cool ..
autom smo odusevljeni, vozio sam ga i po terenu do vikendice gde je sad raspad, jednostavno ne oseca, posle sam prosao i sa ladom nivom, do duse sa losim gumama i malo je lajka teze prosla ..
ovog vadi jaka oprema, zato je vrh, automatik onaj tiptronik, koza, sve zivo, samo nema tempomat i to sad ugradjujem samo se organizujem.
svi gore koji su pisali vidim da si trio bio upravu i nemaju pojma, jer verovatno nisu ni imali prilike ni da sednu tek da se voze, auto je vrhunski udoban, daleko udobniji od npr. vog e klase, ali nije kao s..
napravili su ga da valja nema sta, sad imamo 2 hyundaia u kuci, samo ja falim
@reaper, ma za grad je keva, jednostavno ne razmisljas od ivicnjaka, do rupa, jos automatik.. ali najbolji je za magistrale, i bosnu tamo je vrh jer totalno rastereceno vozis..
inace proverio sam sve, servisnu knjizicu koju smo dobili uz njega sve stima, prava km, ali necemo se drzati za servis jer treba tek za jos 10000km da se radi, sad cu ovih dana to da odradim pa sam da vatam red kako treba ..
@trio mozda su obrtaji kod tebe visi zbog toga sto je ovaj automatik ? ili zbog te razlike u konjima.. ovom je na poklopcu motora CRDI 16v crveno sve, vidim tebi na 3k rpm ide ispod 140, ovaj je tu na skoro 160 ..
Ne, vec zato sto je tvoja trebala da je redizajn, iako po slici koju si mi poslao na PM je ista kao moja..
No, mislim da si tu iz PM poslao kao primer, a da si kupio redizajn, koji se ogleda u tome da ti nemas usis za interkuler(steta, mnogo je lepsi ovako.. ), drugacija ti je maska hladnjaka u odnosu na mene, i jos su ti zadnja stop svetla crveno crna kombinacija, presecena na pola, unutra su ti drugaciji cajgeri...
Najbolje je da okacis sliku, i da vidim sta vozis..
Ali servis uradi obavezno, da se posle ne ceses i places...
I da, zaboravih najbitniju stvar, ako je redizajn, onda je 125 ks, a ne 113 ks, kao moj...
ljudi imamo 2 hyundaia u kuci a nemam majstora ni zajednog
dajte neki kontakt uputite me kod nekog dobrog majstore za korejance, ili neki koji radi i japance pa usput i korejance. Nesto zezaju kocnice na santa feu, cuje se neko brujanja pri vecim brzinama pa da ne idem u ovlasceni da se nervira ne znanju i plus ****nju...
aj sto pre neki kontakt da vec sutra resim ovo da moze na put u nedelju da ide
sad sam zvao Balkan u zemunu, neka iskustva sa njima usluge/cene ?
Cule u NS, nema veceg eksperta za Hyundai, njemu salju i iz BGD i ostalih ovlascenoh servisa, kada ne znaju da poprave..
Od januara nije vise ovlascen servis, iz prostog razloga sto su Slovenci u Hyundai Auto Beograd stoke belosvetske, no to je druga ptica, tebe zanima strucnost, a oni je imaju.
Ja servisiram moj Santa Fe kod njih, tamo je i kupljen i nemam nikakve zamerke.
aha .. kapiram, pazi sutra ujutro idem do jednog u zemunu kod koga je brat isao za hyundaia kad su mu menjali kablove za svecice, ali taj lik radi deawoo, ali ce primiti jer radi i korejance, preko preporuke sam tamo dosao, ali ako nista, isplati mi se na kraju i u ns da odrzavam jer ovi po ovlascenim deru po usima
Vidi, ne kazem da taj nece znati, sve zavisi sta se menja, ali Daewoo je na bazi Opela, mehanicki, dok je Hyundai i Kia dva srodna branda, a pored toga su bazirana ranije bila na japanskoj tehnologiji..
To sto radi koreance, ne znaci da i zna da uradi kvalitetno auto..
Probaj, pa ces javiti utiske.
Digresija, od 98- svi Hyundai modeli su autonomni, to jest, nemaju srodne motore i sasije od Mitsubishija..
Comment