Posto uskoro krecem u kopovinu novih kola, zanima me da mi neko kaze nesto o ovom FIAT-ovom modelu, jer mi se on jedini uklapa u finansijsku konstrukciju (ne racunajuci neke starije modele). Cuo sam da je FIRE motor najbolji i da je limarija pocinkovana tj. da ne rdja. Da li je sve ovo tacno, da li uzeti sa 3 ili 5 vrata, koliko para dobar primerak (i koje godiste) i td? Ako neko moze da odgovori na ova pitanja i doda jos svojih nekih zapazanja bio bih veoma zahvalan.
FIAT Uno kupovina...
Collapse
X
-
Limarija nije pocinkovana sigurno ali novi model una(od 91 valjda)ima dosta bolju antikorozivnu zastitu.Delovi su bas jeftini a i ja sam cuo da su FIRE motori jako izdrzljivi,cak sam imao prilike da se vozim u jednom koji je presao skoro 200tkm i jako je lepo radio,nije cak ni ulje trosio.Sto se tice br. vrata mislim da tu nema neke razlike,samo je stvar potreba.Btw evo jedan uno koji mi je zapao za oko:
http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=43503FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
-
-
Ja sam cuo da je valjda od '87 pocinkovan lim ili makar da ima neku bolju antikorozivnu zastitu. Bilo kako bilo ortak me je jos od prosle godine ubedjivao da je Uno najbolja solucija za male pare. Doduse tad nisam imao dovoljno pa sam kupio keca, ali sad je doslo vreme da se nadje neko drugo vozilo pa sabiram utiske. Zapravo najbitnije pitanje je za koliko para moze da se uzme dobar uno i da li je za te pare bolje uzeti neki drugi auto (npr. ladu, zastavu i sl.). Ovaj iz gornjeg linka deluje dobro, ali je cena visoka (visoka za mene, verovatno da vredi toliko).
Comment
-
-
Originally posted by MasinacZa cijenu Una nema boljeg auta.
Bukvalno je jeftin za kupovinu i za odrzavanje.
Samo polako dok ne nadjes neki lep primerak shodno mogucnostima.
Ako kojim slucajem uzmes DS racunaj da trosi neverovatnih 4.5-5 litara ali ide kao trotinetI'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Uno mi je jedna od opcija, mada bih ja vise voleo neku alfu, ali sad jedno su zelje, a drugo mogucnosti (videcemo vec kako ce ispasti). Ja iskreno receno ne volim male automobile, ali mi se Uno cini vecim od Yuga, a i koliko vidim mogu da se pronadju primerci po nekim razumnim cenama. Sve u svemu moracu da jos malo razmislim...
Comment
-
-
Ma sto rdja.Mnogo je nezan za neku jacu exploataciju.Odmah se pretvori u staru cokulicu.Nije los za svrckanje po gradu,mazenje i pazenje,sto navodi na zakljucak da je to auto vise za zene.Ne znam koliko para imas pa ne mogu ni da ti kazem sta bi bilo za tebe.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Pa imam minimum 1200, a maximum 1800, mada to vazi za period do 3.3.2008. Posle toga cu mozda krenuti sa nekim poslicima, pa ce biti i vise para, a mozda i necu krenuti sa poslicima (onda ostaje do 1800 max).
Comment
-
-
Originally posted by Jing_KoPa imam minimum 1200, a maximum 1800, mada to vazi za period do 3.3.2008. Posle toga cu mozda krenuti sa nekim poslicima, pa ce biti i vise para, a mozda i necu krenuti sa poslicima (onda ostaje do 1800 max).I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Izvesno je da cu kupiti neki drugi auto, samo je pitanje koji, jer ovaj je ipak prastar, tako da cu da gledam neki koji barem nije "punoletan", pa cemo onda videti nadalje za koji mesec ili plafon 2 godine nesto bolje (zavisno od finansija).
Comment
-
-
Uno je extra autic ja sam ga vozio dugo i bio je 97. a ima mladjih cak 99.a od korozije mu trule vrata konkretno donji deo jer se lako zacepe rupe kuda treba da voda curi pa lezi u vratima. Malo trosi lepo ide uostalom sad ga vozi kolega ljube_kugla pa se raspitaj kod njega. Inace izuzetno akustican auto.
Comment
-
-
Ja sam takodje cuo da je dobar auto, zato se i raspitujem, medjutim vise zam zainteresovan za godista od 89 pa do recimo 91 (u skladu sa finansijama), mozda bih isao i do 87 godista, ali ispod toga cu pre kupiti opet keca ili juga, nego da mi auto bude 20+ godina.
Comment
-
Comment