FIAT Uno kupovina...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jing_Ko
    CBC Član
    • 27.01.2007
    • 56
    • Novi Beograd Automobil: Alfa Romeo 75 u pokusaju

FIAT Uno kupovina...

Posto uskoro krecem u kopovinu novih kola, zanima me da mi neko kaze nesto o ovom FIAT-ovom modelu, jer mi se on jedini uklapa u finansijsku konstrukciju (ne racunajuci neke starije modele). Cuo sam da je FIRE motor najbolji i da je limarija pocinkovana tj. da ne rdja. Da li je sve ovo tacno, da li uzeti sa 3 ili 5 vrata, koliko para dobar primerak (i koje godiste) i td? Ako neko moze da odgovori na ova pitanja i doda jos svojih nekih zapazanja bio bih veoma zahvalan.
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Limarija nije pocinkovana sigurno ali novi model una(od 91 valjda)ima dosta bolju antikorozivnu zastitu.Delovi su bas jeftini a i ja sam cuo da su FIRE motori jako izdrzljivi,cak sam imao prilike da se vozim u jednom koji je presao skoro 200tkm i jako je lepo radio,nije cak ni ulje trosio.Sto se tice br. vrata mislim da tu nema neke razlike,samo je stvar potreba.Btw evo jedan uno koji mi je zapao za oko:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=43503
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Masinac
      CBC Član
      • 19.02.2007
      • 57
      • Beograd

Pocinkovani lim je na Cromi i vecim modelima.
      Uno to nema.
      Ako kupujes Uno najvise obrati paznju na limariju.
      Ako je ona zdrava ostalo sve je jako jeftino za srediti.

Comment

• Jing_Ko
        CBC Član
        • 27.01.2007
        • 56

Ja sam cuo da je valjda od '87 pocinkovan lim ili makar da ima neku bolju antikorozivnu zastitu. Bilo kako bilo ortak me je jos od prosle godine ubedjivao da je Uno najbolja solucija za male pare. Doduse tad nisam imao dovoljno pa sam kupio keca, ali sad je doslo vreme da se nadje neko drugo vozilo pa sabiram utiske. Zapravo najbitnije pitanje je za koliko para moze da se uzme dobar uno i da li je za te pare bolje uzeti neki drugi auto (npr. ladu, zastavu i sl.). Ovaj iz gornjeg linka deluje dobro, ali je cena visoka (visoka za mene, verovatno da vredi toliko).

Comment

• Masinac
          CBC Član
          • 19.02.2007
          • 57
          • Beograd

Za cijenu Una nema boljeg auta.
          Bukvalno je jeftin za kupovinu i za odrzavanje.
          Samo polako dok ne nadjes neki lep primerak shodno mogucnostima.
          Ako kojim slucajem uzmes DS racunaj da trosi neverovatnih 4.5-5 litara ali ide kao trotinet

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Originally posted by Masinac
            Za cijenu Una nema boljeg auta.
            Bukvalno je jeftin za kupovinu i za odrzavanje.
            Samo polako dok ne nadjes neki lep primerak shodno mogucnostima.
            Ako kojim slucajem uzmes DS racunaj da trosi neverovatnih 4.5-5 litara ali ide kao trotinet
            Uno je stvarno dobra solucija.Moraces malo da se naviknes na manji auto od keca,ali,utesice te kad budes presao vecu kilometrazu nego sa zastavom za isti benzin.Nemoj,ponavljam,NEMOJ uzimati auto sa troje vrata.Ja sam sa Keca presao na Bravo i patim za vratima svaki put kad treba nekog da smestim pozadi.Kad imas zadnja vrata to je toliko lako i normalno,dok kad ih nemas to je ritual ulazenja u kola bez obzira koliko putnik bio vest.Takodje ti ne preporucujem Uno 60 jer provereno trosi skoro kao Kec,oko 10l po gradu.Stvarno nema smisla potrositi puno benzinasa tako malim autom.Dizel je vrlo prijatno iznenadjenje,osim potrosnje,zvuk motora u kabini nije uopste tako jak i neprijatan kao kod Golfa ili pasata.Po meni su najzanimljiviji promerci sa 1000 fire motorom jerto bi bila ideja tog auta,dizeli su malo skuplji i vise rastreseni.Limarija i tapacirung stvarno nisu nekog posebnog kvaliteta tako da se auto dosta brzo pohaba ako se ne vodi racuna o njemu.Ja sam licno odustao od kupovine novog keca samo zbog NEKVALITETA novih motora,koji vec prelaze svaku granicu i toleranciju da ih ni jedna niska cena ne moze opravdati.Uno je O.K. mada mozda bi trebalo da pogledas neki robusniji auto,sve opet u zavisnosti od tvojih afinitete i potreba.
            I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Jing_Ko
              CBC Član
              • 27.01.2007
              • 56

Uno mi je jedna od opcija, mada bih ja vise voleo neku alfu, ali sad jedno su zelje, a drugo mogucnosti (videcemo vec kako ce ispasti). Ja iskreno receno ne volim male automobile, ali mi se Uno cini vecim od Yuga, a i koliko vidim mogu da se pronadju primerci po nekim razumnim cenama. Sve u svemu moracu da jos malo razmislim...

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

rdja uno itekako, nema tu govora o pocinkovanoj karoseriji.
                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

Ma sto rdja.Mnogo je nezan za neku jacu exploataciju.Odmah se pretvori u staru cokulicu.Nije los za svrckanje po gradu,mazenje i pazenje,sto navodi na zakljucak da je to auto vise za zene.Ne znam koliko para imas pa ne mogu ni da ti kazem sta bi bilo za tebe.

Comment

• goul
                    CBC Početnik
                    • 08.01.2008
                    • 4
                    • Beograd

uzmi uno turbo ako volis brzu voznju ekstra autic

Comment

• Jing_Ko
                      CBC Član
                      • 27.01.2007
                      • 56

Pa imam minimum 1200, a maximum 1800, mada to vazi za period do 3.3.2008. Posle toga cu mozda krenuti sa nekim poslicima, pa ce biti i vise para, a mozda i necu krenuti sa poslicima (onda ostaje do 1800 max).

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Originally posted by Jing_Ko
                        Pa imam minimum 1200, a maximum 1800, mada to vazi za period do 3.3.2008. Posle toga cu mozda krenuti sa nekim poslicima, pa ce biti i vise para, a mozda i necu krenuti sa poslicima (onda ostaje do 1800 max).
                        Uf,batice cuvaj parice.Za taj novac ne mozes kupiti nista sto ce te uciniti srecnijim od tog sto sad imas.Jednostavno stegni se,ne bacaj novac na krsheve,bez 4000ne mozes kupiti nista pristojno.Pristedi se pa navali onda,ovako ces samo izgubiti pare i zivce.Razmisli sta te ceka kad kupis auto od 1800e?To ce se na kraju pretvoriti u dodavanje i dodavanje i kozna sta ce ispasti.Jedan krsh vec imas,vozi ga,iscedi mu dusu dok ne skupis dovoljno da kupis nesto sto ce te uciniti srecnim.

Comment

• Jing_Ko
                          CBC Član
                          • 27.01.2007
                          • 56

Izvesno je da cu kupiti neki drugi auto, samo je pitanje koji, jer ovaj je ipak prastar, tako da cu da gledam neki koji barem nije "punoletan", pa cemo onda videti nadalje za koji mesec ili plafon 2 godine nesto bolje (zavisno od finansija).

Comment

• speedster
                            CBC Veteran
                            • 24.05.2006
                            • 139
                            • BATAJNICA

Uno je extra autic ja sam ga vozio dugo i bio je 97. a ima mladjih cak 99.a od korozije mu trule vrata konkretno donji deo jer se lako zacepe rupe kuda treba da voda curi pa lezi u vratima. Malo trosi lepo ide uostalom sad ga vozi kolega ljube_kugla pa se raspitaj kod njega. Inace izuzetno akustican auto.

Comment

• Jing_Ko
                              CBC Član
                              • 27.01.2007
                              • 56

Ja sam takodje cuo da je dobar auto, zato se i raspitujem, medjutim vise zam zainteresovan za godista od 89 pa do recimo 91 (u skladu sa finansijama), mozda bih isao i do 87 godista, ali ispod toga cu pre kupiti opet keca ili juga, nego da mi auto bude 20+ godina.

Comment

Working...
                              X