Pa ako se neko dvoumi izmedju Logana i Pola u drugom odelu..... ne, ne dosadi mi. Nije sto je V.A.G. Kad sam komentarisao Honda vs V.A.G vs Mazda vs Opel - Nikad, niti mogu, jer su svi dobri. Ukus, nijanse presudjuju. A vi se zapitajte da li je zdravo nekome preporuciti Aveo (0 zvezdica na testu, i jos sto sta loseg) mesto Cordobe (4 zvezdice i proverene VW mehanike) samo zato sto iz nekog samo vama poznatog razloga mrzite VW.
Logan vs. Aveo (sedan) vs. Cordoba
Collapse
X
-
iwcham: ti kao profesor u školi bi trebalo da znaš da argumenti tipa "svi znaju da..." ili "vrapci na grani znaju..." ne idu tebi u prilog i takve argumente koriste oni koji nisu dovoljno sigurni u svoju priču i ne znaju kako drugačije da dobiju raspravu(političari to često koriste).
Što se tiče teme - treba porediti chevrolet aveo 1.2 sa 4 vrata sa klimom i seat cordobu 1.2 sa klimom. chevrolet je 10990 a seat 11399 što znači oko 400e razlike. Konkretno seatu ide u prilog što ima 4 zvezdice u odnosu na 3 i verovatno malo bolje vozne karakteristike(pretpostavljam). Što se tiče izgleda oba su mi ružna e sad ko šta više voli
Comment
-
-
Pa argumentovao sam vrapce svojim licnim iskustvom u vezi Logana, a i iskustvom vlasnika auta (mog kolege) Njegovi komentari tipa, ma trebao sam da uzmem Fabiu 1.2, al me komsija odvede u garazu da mi pokaze svog novog Logana, pa sam pozurio malo... Nije da je los ali.... itd itd...
Auto sam vozio nekoliko puta, handling los, upravljac nedirektan, visok i primetno se naginje u krivinama, izmedju ostalog. Ko vozi pazljivo jer je zensko, ili pazi mnogo i vozi sporo jer je slab vozac, nema problema s ovim. Ali iole agresivniji stil kod ovog auta nema prodju. Zar da komentarisemo avea u ovoj prici. Crash test link gore. Auto je mrtvacki sanduk!
Comment
-
-
ja bih tu izbor sveo na avea i kordobu, strahotu sa karpata bih zaobisao. aveo je noviji i savremeniji, ali mu brze pada vrednost, kordoba je opet evropski auto, ali nazalost samo produzetak ibice. da ja kupujem, presudila bi oprema, obzirom da su troskovi eksploatacije slicni, prakticno samo redovno odrzavanje u dugom nizu godina."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Originally posted by iwcham1979Auto sam vozio nekoliko puta, handling los, upravljac nedirektan, visok i primetno se naginje u krivinama, izmedju ostalog. Ko vozi pazljivo jer je zensko, ili pazi mnogo i vozi sporo jer je slab vozac, nema problema s ovim. Ali iole agresivniji stil kod ovog auta nema prodju.
Usput, ako umeš, naučićeš svaki auto da voziš više nego dovoljno brzo, prilagodićeš svoj stil vožnje da pokriješ mane i što bolje iskoristiš dobre osobine tog automobila.
P.S.
Da je na loganovom nosu stajao VW znak, pola ljudi bi ga dizalo u nebo, a pola bi ga preziralo. Predrasude su čudna stvar.
P.S.2
Da dodam, lim na Aveu može lagano da se krivi rukom na pojedinim mestima.
Comment
-
-
Ko o cemu, baba o ustipcima...
Da pokusam pomoci analitickije nego neki...
Sta ti je potrebnije, velicina ili "stil" ? Logan ima "vise" cm, i unutra i vani, i od Avea, i od Cordobe...
Moj subjektivni osjecaj sa ponasanjem vozila je na strani Cordobe, Logana, pa Avea, ovim redosljedom... Cordoba je njemacki tvrda, kada je opteretis, posebno gepek, onda hoce biti naprijed lagana, Aveo takodjer, Logan manje...
Buka u unutrasnjosti, Cordoba, Aveo, Logan, cini mi se da mu kroz nedostatak tapecirunga na nekim limovima previse zvukova stize do kabine, npr. kamencic iz zadnjeg blatobrana se cuje jasno kako udari u lim, i to u dizelskoj varijanti, koja i sama brekece...
Izgled unutrasnjosti, Cordoba, Aveo, Logan, a ona slika odozgo iz Aveo je slika novog Avea, koji tek dolazi, a ovaj dosadasnji nije takav...
Zracni jastuci ? Vidi da li ti Logan dolazi sa bar 2x, jer je meni nedavno na testu bio dizel sa 85 KS, i samo 1x zracnim, a kosta skoro 13.000 EUR...
Garancija ? Logan i Aveo bi trebali imati 3 godine, Cordoba 2...
Zvjezdice ? Najlosiji od njih ima 3 zvjezdice na EURONCAP-u, sto je bar 6 zvjezdica bolje, sigurnije od tvog sadasnjeg prevoza, koji ima -3 zvjezdice... Ona prica sa Aveom je bila na pocetku, kada su ga skoro "oborili", i to ne zbog manjka bodova "u totalu", nego zato sto je u jednoj od disciplina imao manje od minimuma, pa su ga "kaznili", to je bilo prije vise od 2 godine, i rekli su da ce to brzo podici na planirani nivo...
Nijedan od njih nije "TURBO", pa ni Logan od 105 KS, tako da taj dio nije toliko bitan, odluci koja ti je kombinacija vaznija... Dakle 85 ili 105 nije ti nesto narocito bitno... Za svakodnevne potrebe sasvim zadovoljavajuca kominacija... Cijene ne znam, pa uklopi sebi kako ti pase...
Ako ti je solidnost, renome, potencijalna buduca prodaja, OK opremica, uz manje prostora na zadnjoj klupi, te losije ponasanje opterecenog automobila, i godinu kraca garancija OK, i ako cijena zaista bude kao sto neko rece samo 400 EUR visa, onda definitivno Cordoba...
Ako su ti broj 1 velicina, bolja prohodnost npr. na vikendici, 3 godine garancije, i ne patis od nemogucnosti podesavanja volana ni po visini, a kamoli dubini, onda Logan... Posebno ako je i kod vas trenutno akcija od oko 800 EUR vrijednosti opreme u toku... POnasanje na cesti mu je OK za njegovu visinu... Malo je meksi, ali mi je trebalo dosta muka da mu odljepim unutrasnji zadnji tocak u zrak, pri naglom skretanju, a pri tome je prednji vanjski iako dosta "cucnut" drzao asfalt, a nije klizao vani, tako da je to vise stvar osjecaja "mekoce" nego stvarne...
Aveo mi se u svemu ovome cini kao "najnastiklaniji" sa svojim gepekom... OK autic, za tu cijenu, provjeri da i oni nemaju uskoro kakvu akciju, jer GM ima tako nesto stalno (kao npr. 24 sata Opela), iako je unutra dosta mali, posebno nazad... Plastika u unutrasnjosti mu je potvrda, i nekad zna izgledati bas "plasticno"... Opet potencijalna oprema, cijena, 3 godine garancije, imaju svoje pluseve...
Savjet: Kada budes razgovarao oko kupovine, spremi se da trazis od njih jos ponesto (bilo snizenje cijene, bilo vise opreme za isto para, bilo bar neke stvari koje obicno naplacuju dodatno, tipa podmetaca za noge, prve pomoci, trokuta, sijalica, muzike, alarma i slicno...) da bi bas kod njih kupio bas taj automobil, jer ti niko od njih nece ponuditi sam nista sto ne trazis... 5% je nesto sto bi trebao da mozes dobiti, ako ne kod jednog prodavca, onda kod drugog... Najbolje je kada bi dobio predracun od jednog sa npr. 400 EUR popusta (njegovog, ne uvoznikovog...), pa s tim odes do drugog, i trazis bar 200 EUR vise... Probaj i da kontaktiras nekog od prodavaca u manjim sredinama od BGD, jer oni manje prodaju samim tim sto su izvan najveceg grada, pa su mozda skloniji tome da daju koji dinar iz svog dzepa da ga oni prodaju, za razliku od ovih iz BGD, koji se vjerovatno osjecaju "Bogom dani"... Par mojih drugova je dobilo svoja vozila u BiH na kucnu adresu u SA, a prodavci bi ih o svom trosku dovozili iz ZE, TZ, BL, MO... I sve to jeftinije nego kod ovih iz SA...
Comment
-
-
O kakvim se ovde zvezdicama prica za Aveo, ljudi? Vozac je
ovde mrtav, i to bas bas! Sav smrskan!
http://www.euroncap.com/tests/chevrolet ... 6/250.aspx
Dacia, bolje. Stopala smrskana :
Find Euro NCAP latest ratings for recently tested vehicles sorted by publication date, star rating and make with standard equipment or safety pack
Seat ibiza, sve Ok
Find Euro NCAP latest ratings for recently tested vehicles sorted by publication date, star rating and make with standard equipment or safety pack
Posle ovakve katastrofe (Aveo), sve price o funkcionalnosti, simpaticnosti, handlingu.... deluju kao suvisne! Nemojte da zmurite pred ovim jako vaznim, najvaznijim stvarima kod auta NIKAD, a narociti ne kada kupujete nov auto i kada je tricavih 400e u pitanju!
Comment
-
-
...ali nije isti auto na testu, tj. nije ista verzija...
To sto mi kazemo ''to je isto samo je dodat gepek'' je pojednostavljivanje...
Verzija ''sedan'' je teza...pa kao takva ima vecu silu koju mora da istrpi pri sudaru...
Zato ne znaci da ce se isto ponasati kao i kraca i laksa verzija...
A, plus sto nije iz koncerna V.A.G.
Comment
-
Comment