Logan vs. Aveo (sedan) vs. Cordoba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Po cemu je astra bolji auto?
    Da nisi ti iwcham pod drugim nickom... Buduci da on tako dodje i napise da je nesto bolje, bez ikakvih obrazlozenja.

Comment

• NebojsaR4
      CBC Član
      • 01.05.2007
      • 70
      • Belgrade

pa zato sto je auto pravljen da ne bude mali auto nego da se takmici s golfom 4kom, znaci u vecoj klasi da bude...
      svako ko ima oci zna da je astra bolji od svih ovih...sta da ti obrazlazem, cinjenice ti govore, necu da se ponavljam ko katalog nekog proizvodjaca...
      ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Imam oci, i ne vidim da je astra bolji auto od ta dva navedena.
        Uvek su u pitanju pristrasni argumenti, kako "i vrapci na grani to vec znaju", kako je "dacija kanta", kako je "bolji bez ikakve sumnje" i sta vec sve moze da se procita.

Motori ugradjivani u tu astru su prosecni, ni preterano dobri, ni preterano losi, isto kao i u Logana ili pomenuti chevrolet. Trapovi isto tako, prelistaj opel deo foruma sa problemima i videces standardne boljke na trapovima, limarija je kod svih solidno odradjena, servisna mreza za Daciju je solidna i odrzavanje nije skupo itd. Moj licno utisak iz voznje u astri je takav da je auto neudoban, da ima suvise tvrda sedista, da je mali itd.

U prevodu, sve su to automobili pravljeni sa mnogo ustede, gde god je moglo stedelo se.

Ko god da kupuje novi auto u toj cenovnoj klasi ocigledno je da ima ogranicenu kolicinu novca, tj. cena je bitna.
        Glupo je ubedjivati nekoga da plati 30% vise znak "opel" na haubi, ako to nema stvarnih prednosti (ili su iste zanemarljive).

Comment

• NebojsaR4
          CBC Član
          • 01.05.2007
          • 70
          • Belgrade

Car ne znam dali ti citas, nemoj lupati i davati dezinformacije, ali je cena ista ako ne i manja za Astru 1,4 sa 90 ks u poredjenju s Cordobom 1.4 sa 75 KS s istom opremom. Takodje, da je auto unutra mali, mozda samo ako si se vozio u taxi Astri, obicno nameste ljudi taxisti tako prednja sedista da jednio deca mogu da stanu.inace za 4 odrasle visoke osobe ima vise nego dovoljno mesta, vise mesta nego u poredjenju s ostalima, to je 100% Sigurno.
          Dalje, sledeca nebuloza, znaci motori koji se ugradjuju u astru su najnovije generacije twinport. Zatim , astra je prelezala decije bolesti s pocetka karjere i kvarovi su eliminisali, u sta moze da se uveris ako svartis u neke od opel servisa. Zatim, zavrsna obrada je bolja od svih, svuda je meko, i vrata su "teska" oseca se nivo nepobedivosti, tacno je da je nudoban, ali to je pitanje stila...ako su ljudi trazili udobne automobile, zasto svi ne voze onda Citroene?...handling astre je zaista ok. Napominjem , Lotus je bio cak odgovoran za handling Astre, tako da je to sigurno ok cinjenica, ili po tebi to je zanemarljivo????...auto na 140 ne mrda, ko da ides 20 na sat-za ostale, ko se vozio ili ko je vozio ostale modele koje se pominju moze da ptrvdi da to nije slucaj.Zatim, grejanje je izvedeno do nogu saputnika pozadi...nebitan detalja al govori o ozbiljnosti ovog automobila....
          Ko zna zna...a ko ne zna...nek ode u salon...

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by RANK
            auh eone, jesi li skoro bio kod ocnog?
            Mislim da mi za ovo treba objasnjenje!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Originally posted by NebojsaR4
              Car ne znam dali ti citas, nemoj lupati i davati dezinformacije, ali je cena ista ako ne i manja za Astru 1,4 sa 90 ks u poredjenju s Cordobom 1.4 sa 75 KS s istom opremom.

Nisam pricao o seatu.

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Astra Classic je gori auto od Logana, zato sto nije bas u cvetu mladosti, i zato sto je Opel tek novom Astrom napravio stvarno dobar auto koji u toj klasi. Tako kazu auto-novinari, testovi. Mada, ja bih ga ipak uzeo radije nego Logan, i skeptican sam prema ovom stavu/misljenju!

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Ni sam nisam pametan....mada mi je jasno da za odlredjenu sumu novca mogu tobiti to i to ali se moram pomiriti sa tim i tim! jedino pozitivno u svemu jeste da je NOVO ma koliko ruzno izgledalo, imalo zvezdica na kres testovima,...
                  Bice zaista tesko odluciti se ali kao sto sam vec rekao mislim da ce presuditi odlazak na test voznju pa ko ostavi bolji utisak!
                  Neko je spomenuo Rio...zanimljiv autic, video sam ga u salonu i za nesto vise od 13keur se dobija sa kompletnom opremom i 1.5l CRDi motorom!
                  U svakom slucaju ipak se ozbiljno razmislja o kupovoni novog vozila, nekada nam to nije bilo ni na kraj pameti, tako da kakav god epilog bude bio bice dobro, vozivu novo, sugurnije od onog sto sada vozim, kvalitetnije takodje! =]

Comment

• iwcham1979
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2007
                    • 741
                    • Nis
                    • Seat Altea 2.0Tdi

Ako ce ti presuditi samo odlazak na test voznju onda nisi trebao da trazis savet ovde. Bolji auto ne znaci mekse sediste, veci gepek, bolji utisak laika!!! A zvezdice treba da imaju ulogu pri izboru itekako. Sta ce coveku airbag, ako je tu dekoracije radi, i ako ce vozacu i pored njega u odgoavrajucem losem scenariju biti smrskana glava, noge...

Comment

• NebojsaR4
                      CBC Član
                      • 01.05.2007
                      • 70
                      • Belgrade

Originally posted by Car
                      Car ne znam dali ti citas, nemoj lupati i davati dezinformacije, ali je cena ista ako ne i manja za Astru 1,4 sa 90 ks u poredjenju s Cordobom 1.4 sa 75 KS s istom opremom.

Nisam pricao o seatu.
                      naslov teme ubraja i kordobu, pa ja shodno temi pisem...

@iwcham1979 - to sto ga Alvirko ne dize u neba(astru), ne znaci da je gori auto, jednostavno, nije dobio pare za to...ne mozemo da krivimo coveka

Inace, astra se pokazala kao najprodavanija, i po prvi put u istoriji nase zemlje jedan model je u Novembru mesecu bio prodavaniji od Yuga Korala..., tako da nisu svi ti ljudi ludi koji kupuju taj auto.

Astra je bezbedniji auto od Logana, bolje je odradjena, ima bolji handling, lepse izgleda, pravljena je da bude bolji auto i u visoj klasi i zaista ne vidim kako neko moze i da poredi ta dva auta. Ne pricam napamet, vozio sam ba atomobila i to na duzi period

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

@eon
                        pojasnjenje je jednostavno, vidis li kako izgleda logan, spolja i unutra. sve i da je ne znam kako dobro napravljen, izgled je katastrofa. jadno,bedno,siromasno,jeftino sa svih strana i u svakom pogledu, a kosta kao pristojan automobil.
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Inace, astra se pokazala kao najprodavanija, i po prvi put u istoriji nase zemlje jedan model je u Novembru mesecu bio prodavaniji od Yuga Korala..., tako da nisu svi ti ljudi ludi koji kupuju taj auto.
                          Pa znaci nisu ni bili ludi oni pre toga sto su kupovali Yuga, to kolika je prodaja nije merilo kavaliteta.

Comment

• nijebitno
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2006
                            • 629
                            • Modrica

@RANK
                            Meni logan uopste nije tako ruzan, nije neka ljepota ali nije mi ruzan. Doduse ona klot verzija izgleda bas sirotinjski, prije svega zbog nedostatka lajsni. U svakom slucaju mislim da razumnom covjeku u ovoj klasi automobila izgled treba da bude sporedna stvar, jedino ako bas nema sta drugo da prevagne.
                            Ali to je samo moje misljenje

Servisi za Logana definitivno nisu skupi, gledao sam test Logan MCV sa 1.4 motorom, za prvih 30 000km servis je kostao oko 370KM tj. 180 evra.
                            Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Jos jedan auto koji ulazi u izbor jeste Hyundai Accent, a po meni veliki plus je sto ima dobar dizel! =]

Comment

• ToNcA
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2006
                                • 868
                                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                                • Mazda 6 2.0d

Vozio sam Ibizu ali kontam da je Kordoba to isto i ima istu manu kao Skoda Fabia prve generacije - koci kao teretni voz!!! Tako ne znam da li to ulazi u bezbednost ali je meni prilicno nebezbedno!

U svakom slucaju pitanje je kome sta treba. Logan je kombinacija "malo vise muzike nego para" jer najjaca verzija je po ceni negde kao najslabija Cordoba. Aveo je malo iznad Logana ali i vise kosta.

Cordoba je prica za sebe jer dok je Logan a donekle i Aveo "low cost" limuzinica kojoj je cilj da za relativno malo para obezbedi prevoz od tacke a do tacke b, seat sve vreme igra na (sto stalno potenciraju) "sportsku notu" i najvise bi voleli da im se ostvari san da budu spanski Alfa Romeo (mada da bi to uspeli trebalo je da pocnu pre 100 godina ).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
                                X