Honda CRX 1.6 2gen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marcus
    CBC Senator XXL
    • 19.10.2007
    • 631
    • Novi Beograd - B62

Au, raspisali ste se pa sad ne mogu sve da pohvatam...Jedno je sigurno, ovo ce da kosta... Budzet se i krece oko 1500-2000e koje bi se dalo na sredjivanje (ovde ne racunam kupovinu kola), tako da mislim da bi neke od ovih stvari sto ste vi naveli, mogle da se uklope u tu cenu...

@markokg1982

Hvala na cenama za pojedine delove, a isto tako na ponudjenoj pomoci kad je nabavka polovnih u pitanju...

@Bgilligal

Vec se neko sa fourma raspitivao za ovaj auto, tako da ako ja odustanem, ima ko bi dosao da ga pogleda i proceni vredi li on sta

@all

Hvala za misljenja, savete, pomoc... Ja delim misljenje sa vas nekoliko da je motor suv, jer on je dve zime stajao na ulici, dva leta se przio na onom suncu... Prozori nisu bili ni jednom otvoreni, a kamo li auto upaljen..

Dok je auto bio u voznom stanju, nisam nikada pogledao ispod haube, a od kako stoji i da ne pricam.. Ne znam u kakvom su stanju opruge i amortizeri, ne znam u kakvom je stanju pod... Temu sam postavio okvirno da bih imao u uvid moguce komplikacije kad/ako krene da se radi...

Nadam se da cu u naredne nedelju/dve videti vlasnika i iscimati ga da odemo do kola i vidimo neke stvari malo detaljnije...Ako kaze da moze da upali, bar da probamo...Samo da vidim da je zaverglao i upalio, bez ikakvog turiranja motora i slicno... Ne bih ni rizikovao da bude dugo upaljen, jer stvarno ne znam sta bi mogao da ocekujem od motora koji je na tako los nacin bio izlozen spoljnim uticajima...

Prioritet bi bio da se auto dovede u vozno stanje, da sa njime mogu da se prelaze kilometri, a ne samo krug oko bloka... Posle veceg dela zavrsenog posla oko motora i ostalih delova mehanike, sa ostatkom para bi se preslo na limarsko-farbarske radove, koje mene licno ne bi izasli toliko skupo jer imam kod koga bi ih radio... Tako da bi veci deo novca svakako otisao na vitalne delove automobila...

p.s I ne znam da li je iko primetio na slikama, auto ima zadnju desnu felnu drugaciju od ostale 3

Comment

• Propeler
      CBC Veteran
      • 20.12.2007
      • 125
      • Subotica

Originally posted by Marcus
      ...Samo da vidim da je zaverglao i upalio, bez ikakvog turiranja motora i slicno...
      Ponesite novi akumulator, verovatno ce vam trebati.
      Nemam potpis!

Comment

• Marcus
        CBC Senator XXL
        • 19.10.2007
        • 631
        • Novi Beograd - B62

To naravno, svi smo tu iz kraja pa su nam i nasa kola pri ruci... Nesto bi vec iskombinovali za tu priliku

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Ja se ne bih salio sa pokusajem paljenja motora koji je toliko dugo stajao bez nekih prethodnih priprema, al' kako hocete...

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476
            • i`am from the land that is placed nowhere

generalno, ako nije lupan ja bih ga kupio da sam na tvom mjestu. pa s vremenom u kupovinu dijelova. pa kad skupim dijelove za zestok servis u izmjenu dijelova.

prije paljenja obavezno nasipaj ulje u cilindre!
            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• V-Tec
              CBC Senator XXL
              • 30.06.2006
              • 1615
              • Beograd
              • '89 Civic d16a6

Mislim da ovom CRX-u treba ulaganja oko 2000eur da bih bio "dobar"...

P.S.Jel se to meni cini ili mu je desna stopka redizajn leva ne?
              shuto-expressway.com

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Mislim da se ovaj auto moze srediti i doterati i da bude vrlo dobar primerak, ali trebace para. Cini mi se da ti nisi spreman da bas ulazes previse, nego da ga dovedes u neko vozno stanje...razmisli.

Takav motor ne treba paliti posle dve godine stajanja, Nije to Buba, pa da upali posle godina stajanja i da nista ne bude kolima. Motor treba otvoriti, pregledati, ocistiit svecice, podmazati delove i sklopove, promeniti kaiseve, pregledati creva, rashladnu tecnost, pa tek onda upaliti. Tako ces sebi ustedeti dosta para i verovatno ces proci bez generalne.

BTW, ne moras da menjas maglenke, jer ih CRX fabricki nije ni imao...

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Hvala Starce, imacu ovo na umu...

A sto se ulaganja tice, samo prvi deo je da se osposobi i dovede u vozno stanje, al tu se ne bi stalo vec bi se islo do sto boljeg stanja... Tek posle toga bi dosli ostali delovi automobila, tj spoljasnji izgled...

Comment

• markokg1982
                    CBC Senator XXL
                    • 19.05.2007
                    • 409
                    • Kg-Bg

vidim ja da ce opel uskoro biti proslost
                    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• Marcus
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2007
                      • 631
                      • Novi Beograd - B62

Opel ce biti proslost (nadam se), al ne zbog ove honde

Comment

• Marcus
                        CBC Senator XXL
                        • 19.10.2007
                        • 631
                        • Novi Beograd - B62

E ovako... izasao danas da je uslikam po danu, taman dosao i ortak sa priprema koji treba da je kupi pa da je radimo zajedno... i tako bla bla bla....pogled na parking i nema honde...

Zovnemo Nikolu, sina od vlasnika, kaze prodata...

Nista vise ne znam o tome, al bih voleo da ako neko zna ko je kupio, cisto napise ovde... Mozda je i neko odavde jer mi je prosto neverovatno da auto stoji toliko dugo i niko nista, a od kako sam postavio temu, auto ode posle 2-3 dana.... Ako neko zna nesto, slobodno neka napise, jer ionako je sad kasno za mene

Poz...

Comment

• V-Tec
                          CBC Senator XXL
                          • 30.06.2006
                          • 1615
                          • Beograd
                          • '89 Civic d16a6

E jbg, daj boze da se pojavi vlasnik na forumu...
                          shuto-expressway.com

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Stvarno nije fer ako mu je neko sa foruma "pokupio" auto ispred nosa ili ako je neko sa foruma rekao nekom drugom ko nije sa foruma za taj auto...

Mozda je i Marcus suvise pricao unaokolo...

Nadamo se da je u pitanju cist slucaj.

U svakom slucaju sad ce svi da se stekuju kada saznaju za neki primerak vredan paznje

Comment

• Marcus
                              CBC Senator XXL
                              • 19.10.2007
                              • 631
                              • Novi Beograd - B62

Auto je trebao da kupi ortak, al da ga zajedno radimo... Nije meni toliki bedak koliki je njemu...

A i ako ga je neko odavde kupio, bilo bi bar lepo da otvori temu i krene u sredjivanje... Meni bi bas bilo drago da onu hondu neko sredi....

A da li je slucajnost ili ne, zbog ove teme, ne znam... Svejedno, honda je prodata...

Comment

• V-Tec
                                CBC Senator XXL
                                • 30.06.2006
                                • 1615
                                • Beograd
                                • '89 Civic d16a6

Ako je taj CRX stajao nepomicno 2god na ulici, tvoj ortak i ti Marcuse niste jedini koji su ga merkali za to vreme.
                                Ko zna, mozda ga je kupio lik koji ga je merkao godinu dana.
                                Nadam se da ce taj crx otici kod pravog vlasnika koji ce ga srediti i voziti, a extra bi bilo i da se pojavi ovde da kaze nesto o autu.
                                shuto-expressway.com

Comment

Working...
                                X