sta kazete za ovaj pezo 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

sto se tice samog auta i motora, i da je presao 100 000 i dalje bi bio u odlicnom stanju, a to koliko je stvarno presao mozes da probas da proveris u AMSS, na onom testu... mada ne znam ni to koliko je sigrno...
    imam osecaj da je 206jedan od gore pomenutih koji ne kupuju auto da bi ga normalno vozili, i da bi mu bilo ispod casti da vozi 1.4...
    neki ljudi kao Tarmi npr auto koriste za voznju po gradu, a ne za jurcanje izmedju semafora... u principu, nista jace ti ni ne treba, al kazem opet, ja bih isao na dizela...

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

206 - preterujes, nema za 5000evra su sve raspali vanovi, vredi ovaj po meni sa tom km i 6000evra, ako je prava, a dobra 206ica po meni je 6500evra prava cena .. 5000evra je premalo, pa punto dobar je 5500+

Comment

• BojanS84
        CBC Veteran
        • 05.09.2007
        • 132
        • Beograd

Originally posted by tarmi84
        Originally posted by 206
        Ne vredi vise od ~5.000.
        da nije malo MALO 5000e...
        procitao sam ovde na forumu neki su komentarisali da taj motor bas puno trosi za tu kubikazu..cak 8-9 litara..
        Nije istina. Troši u proseku oko 6-7 litara zavisi od žustrine vožnje. U gradu ide nešto preko 8.

Za grad ne treba ništa bolje, a ako hoćeš malo sportskiji doživljaj pogledaj od drugih proizvođača šta ima u ponudi.
        Dok se nisam navikao nekoliko puta mi se desilo da već počnem da puštam kvačilo prilikom promene stepena prenosa, a da nisam stigao da ''uguram'' menjač u brzinu koliko mu je dugačak i neprecizan hod. Plus mu je menjač užasno bučan. Čuje se i unutra a kamoli spolja kad menjaš brzine.
        Set-up ogibljenja mu je više podešen za bezbednu vožnju, nego dinamičnu. Čini mi se da ranije kreće da podupravlja od konkurencije, ali se lako vraća u putanju naglim oduzimanjem gasa. Zadnji kraj mu je dosta nemiran prilikom kočenja. Jednom mi je baš osetno ''zaigrao'' na kočenju da sam morao da korigujem volanom iako sam na zadnjem sedištu imao dva sto-kilaša i pun gepek torbi
        Ogibljenje mu je inače tvrdo i vrlo bučno. Udobnost je postignuta mekšim sedištima, što važi samo za napred. Nazad je tvrđa klupa, pa tu nema udobnosti, a i pomalo je klaustrofobičan osećaj obzirom da su zadnji prozori mali.
        Volan je težak za manevrisanje i uparkiravanje, a ne pruža osećaj za dinamičniju vožnju.
        Takođe, za parkiranje je isto nezgodan bez obzira što je mali, jer mu se ne vide krajevi karoserije, tako da se sve izvodi isključivo na osećaj.

Kvalitet materijala je bolji posle restilizacije i lepa je unutrašnjost. Izgled mu je najveća vrlina i glavni prodajni adut. Sve ostalo se bolje može naći kod konkurencije.

Ukoliko hoćeš kompletan auto u ovoj klasi uzmi Fabiju. Iako ima mekše ogibljenje i dosta više se naginje od Peugeota neutralno se ponaša u krivinama i kliza sa sva četiri točka kad se pretera, ali sigurno može da postigne veće brzine u krivinama i da pruži veći osećaj sigurnosti na granici. Daleko bolje upija neravnine, ima mnogo tiše ogibljenje, više prostora, volan koji je lagan kao pero prilikom parkiranja, a dovoljno čvrst za bržu vožnju. Odličan menjač (precizan, kratki hodovi), izuzetno mekane komande. Fabiji su praktično samo kočnice slaba strana.

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

^Ajde bezi bre. . . Kako mozes tako bzvz da ga ispljujes, i na sve to SKODA Fabija da je bolja od 206... [dobro nisam cuo i da je jugo bolji...]

Autoru teme bi samo preporucio da proba 206, pa da vidim dal ce da uoci nesto od gore pomenutog...

Srecno sa kupovinom

Comment

• BojanS84
            CBC Veteran
            • 05.09.2007
            • 132
            • Beograd

Dozvoli, ja Peugeot 206 (kupljen nov) vozim svaki dan i po gradu i po Ibarskoj i po auto-putu i znam šta taj auto može. Takođe, imao sam prilike dosta puta da vozim Fabiju i izuzev izgleda i kočnica koje su slabe Fabija je jednostavno bolja u ostalim segmentima. Meni je sigurno žao više nego tebi, ali je tako.

Da dodam samo što se tiče probe da bi mogao jasno da spozna vrline i mane mora da ima neki auto iz klase sa kojim će da uporedi 206. Zato savetujem da isproba više modela pa da odluči.

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

e i ja sam vozio oba ali dizele, 206 2.0 HDI, a fabiu 1.9 TDi, i nisam primetio da je 206 tako los kao sto pricas... vozio sam i Klio 1.5 Dci, i nikakve velike razlike nema... samo je skoda mnogo tvrdja i ima vise mesta... sto se tice motora, vise mi se svidja DCI, al opet mi bolji Hdi od tdi...
              i sam auto mi se vise svidja... (ne samo izgled)
              isto kao sto je 406 bolji od oktavije...

Comment

Working...
              X